dissabte, 22 de juny del 2013

Pastís de ratafia i poma


Alguns de nosaltres ens hem afegit a la celebració dels dos anys de blog de la Bet de Tasta Rutes. Fa molta il·lusió veure com un blog creix i creix i com, de sobte, et convida a créixer al seu costat. De seguida vaig tenir clar que volia participar-hi, encara que el temps se'ns tira a sobre (ja ho sabem tots plegats) i pels pèls no arribo a temps pel petit - gran homenatge que li volia fer. 

Crec que ha escollit una molt bona manera de celebrar l'aniversari. Perquè, a més de contribuïr a eixamplar el ventall de receptes dels blogs, també fa una clara aposta pel nostre país, el que ens estimem profundament i que ens ofereix un munt de coses enriquidores. Cultura, gastronomia, ciència, festes i tradicions... en fi, a l'agenda no ens cabrien totes les activitats que s'arriben a fer a cada poble i ciutat de Catalunya. I la Bet, al seu Facebook, cada divendres ens recorda alguna de les coses que podem fer (cosa que li agraeixo molt perquè són del tot temptadores).

Si vosaltres també voleu participar-hi, a última hora com jo he fet ;-/, encara podeu! Aquí teniu tot el que cal fer per participar-hi:  Concurs Tasta Rutes


Si he triat és perquè és una recepta de la Bet i perquè, justament demà al matí, anem a fer un taller de ratafia,perquè ara és el temporada de fer-ne, quan les nous encara són verdes! O sigui que, a sobre, podem fer un pastís amb producte de temporada i també de proximitat, perquè les 40 herbes i les nous verdes les anirem a buscar al mateix rodal de Castellar del Vallès. Amb les pluges d'enguany ha de sortir-nos, per força, una ratafia boníssima! Ja tenim a punt les garrafes d'aiguardent anisat dolç, i ja tan sols cal creuar els dit perquè demà no plogui gaire... Som-hi, la recepta:

Ingredients:
4 ous
250 g de sucre roig
300 g de farina
50 ml d'oli d'oliva
5 ml de llet
150 ml de ratafia (l'estrella!)
1 poma golden
1 sobre de llevat en pols
1 grapat de nous
1 c. de suc de llimona
pinyons per decorar (opcional)


Comencem pelant la poma, la trossegem i la deixem macerar amb dues cullerades de ratafia i dues de suc de llimona.



A continuació, separem els rovells de les clares i batem els rovells amb el sucre, fins que doblin el volum.


Després, hi afegim l'oli...


la llet...


...i la ratafia!


Ho batem tot i anem incorporangt la farina...


... les pomes...


... la clara d'ou que havíem reservat i que hem preparat a punt de neu....


... i les nous.


Quan ho tinguem ben homogeni ho posarem en un motlle i hi tirarem pinyons i sucre per sobre.


Ho enfornem a 170 ºC durant 45 minuts, aproximadament. Després, ho traiem del forn, desemotllem i... ja ho podrem tastar! Queda molt esponjós i gruixut, o sigui que en tindreu de sobres per convidar a qui volgueu! Perquè fer país... també és això, compartir les coses bones!

Gràcies, Bet, per aquesta proposta tan xula i... felicitats!





I continuarà! El proper dia... taller de ratafia al Vallès (la crònica)!



















23 comentaris:

  1. Caram que bo i quina manera tant deliciosa per celebrar aquests dos anys! Fa una pinta boníssima i té una textura genial Marina! I de ratafia... mmm...

    Molts petons guapa!

    ResponElimina
  2. Fantàstica!!!!
    La coca de ratafia també és molt típica del meu poble, Sta. Coloma de Farners, on cada tardor s'hi fa la festa de la ratafia (30a edició, ja!) i amb concurs inclòs. Et deixo un link per si et pot interessar.
    http://www.ratafia.cat/
    Jo no n'he fet mai però el meu pare si en feia.
    Gràcies, bonica, i que passis un molt cap de setmana i revetlla de Sant Joan!!!

    ResponElimina
  3. Marina, si porta ratafia, és ben segur que està bonissim aquest coc

    ResponElimina
  4. Fa molt de goig , Marina, aquesta coca!!! La meva tieta en feia cada any de ratafia allà l'Empordà. Dies i dies a sol i serena li sortia un licor boníssim. Sort i bona revetlla.

    ResponElimina
  5. Oh. Marina t'ha quedat una coca preciosa .........et creuras que faig ratafia cada i encra no n'he mai cap de coca . precisament ara estic recollint les herbes per posar-la aquest cap de setmana.
    petons

    ResponElimina
  6. que bueno este coc de ratafia Marina y un corte magnifico
    Bona revetlla
    Peto

    ResponElimina
  7. Marina m'agafen ganes de fer-lo!!! Que hi hagi sort!!!Ptnts

    ResponElimina
  8. Qué bó aquest coc Marina, em menjaría un bon troç. Sort al concurs!
    Té que ser molt interesant fer el taller de ratafia recollint totes les herbes i les nous verdes, ja ens ho explicaràs.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Aquesta coca amb ratafia, poma, nous i pinyons no pot fallar! me l'apunto perquè aquestes receptes sempre triomfen!

    ResponElimina
  10. Hola Marina!ostres has fet al coc de ratafia!! (estava intrigada des de que m'has dit que era recepta meva) ^^ moltíssimes gràcies per participar, la veritat és que t'ha quedat fantàstic!! I és boníssim oi?
    Que xulo aquest taller de ratafia, això sí que és fer país! ;)Ja ens explicaràs com ha anat.
    Petons i molta sort! ;)

    ResponElimina
  11. Quin troç de coca! Te una pinta boníssima. Ja ens diràs com ha anat el taller de ratafia ;)
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Mmmm!!!! Ha de ser deliciós!!!! Com m'agrada la ratafia!!! Ptons

    ResponElimina
  13. Coca, pa de pessic.... uauhhh!! Te quedat de vici, i a sobre amb el toc de ratafia.... ufff que bo!!!

    ResponElimina
  14. Quina aroma més bona la d'aquest coc, tot un encert la ratafia!

    ResponElimina
  15. Quina coca/ pastís més bo, amb ratafia deu quedar molt bé!! l'haurem d'intentar de fer, a veure què surt

    ResponElimina
  16. Homeeeeeeeeeeee, això ha de ser pecat!...com a mínim...Té una pinta aquesta coca que només amb la foto ja paga. Però quan llegeixes que duu ratafia...és que ha de ser ESPECTACULAR!!!, una abraçada guapa, i BONA REVETLLA!

    ResponElimina
  17. Marina, aquest Coc de ratafia amb aquest color i aquest talls es perfecta.
    Bona revetlla de Sant Joan.

    ResponElimina
  18. Amb ratafia feta a casa molt més bona segur!!! :)

    ResponElimina
  19. Ohhh que deliciós que t'ha quedat!!! petons

    ResponElimina
  20. BONÏSSIMA !!!!!! ben acompanyada per un bon chupito de ratafía i......la gloria !!!!
    Petonassosssssssss.

    ResponElimina
  21. Hola, te envío el link aun concurso de cocina de trucha por si es de tu interés

    http://concursorecetas.esacua.com

    Saludos

    ResponElimina
  22. M'encanten els cocs o pans de pessic que porten algun licor, jo normalment anís, però estic convençuda que amb ratafia deu quedar tremendament bo
    Petonets

    ResponElimina
  23. Una coca fantàstica... i esperem més receptes amb la ratafia casolana! Una abraçada Marina!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...