divendres, 6 de gener del 2012

El salmó, rei de peixos a Finlàndia

Finlàndia és, per tradició i evidència, un país on es menja molt, moltíssim salmó. La seva capital, Helsinki, compleix amb aquest propòsit i ofereix a turistes i autòctons un munt de maneres de menjar salmó. Com que aquests dies ho he pogut veure de primera mà, us adjunto algunes fotos que demostren i mostren com el salmó, a Finlàndia, és el rei dels peixos.

Salmó fumat

Salmó fresc

Panets amb salmó marinat amb fonoll

Aperitius variats amb salmó i dèntol

Salmó marinat amb espècies

Farcellets de salmó amb crema d'ous de salmó

Patè de salmó

Canapès amb ous de salmó

I, fins i tot, carn picada de salmó envasat

Però no només de salmó viuen els finlandesos/finesos/suomis. Sinó que també saben preparar amb una fina exquisidesa altres peixos, a més del ren, una carn clàssica del país, on encara hi ha pasturant 250.000 d'aquestes bèsties per les zones boscoses del país amb més bosc de tota Europa. I... a més de peixos i carns, tenen una immensitat de coses dolces boníssimes, irresistibles per al paladar. Això, però, ja us explicaré en un proper capítol.

5 comentaris:

  1. Hola estimada MARINA, que tinguis un bon día de REIS, segur que sí....a mí ni carbó,ja,ja..la butxaca escurada sí!!!!
    El teu comentari sobre el salmó es fantástic, a casa ens agrada a tots, un día d'aquets posaré una entrada de les mevas a veure si t'agrada.
    Molts petons!!!

    ResponElimina
  2. Un comentari molt enriquidor.
    BON DIA DE REIS

    ResponElimina
  3. No sóc molt fanàtica del salmó, però reconec que es pot fer de mil maneres diferents, les fotos m'han fet entrar gana!
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Ostres Marina, entro al teu bloc i quina coincidència trobar-me amb aquesta entrada! Fa unes setmanes, un amic que viu a Helsinki ens va portar de regal un tros enorme de salmó fumat en calor: deliciós!! és diferent al fumat en fred: té un gust molt més intens i està mig cuit, una meravella.

    Quina gana m'has fet venir ara mateix! ;-)
    Petons

    ResponElimina
  5. Helena, tens ben bé tota la raó! El fumat finlandès no té res a veure amb el nostre. A mi ja m'agradava molt, el d'aquí, però ara enyoro el d'allà!!! je je. Petonet!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...