dilluns, 6 de febrer del 2012

Sepiones saltejades amb all i julivert


A mi m'agraden molt, les sepiones. És un marisc que sempre ve de gust abans de començar amb els plats principals. Als pobles mariners, les sepiones formen part de la rutina gastronòmica, tot i que avui ja no se'n pesquen tantes com abans... tristament. Aquestes són de Palamós. Ben fresques.


Les sepiones es distingeixen dels xipirons i calamarsets perquè les primeres tenen el cul en forma de punxa, com bé podeu veure a la fotografia. Un cop cuites, redueixen el seu tamany a la meitat i canvien de color:



Les sepiones no necessiten massa disfressa i, si són prou petites, es poden menjar senceres, sense treure'ls ni l'espinada ni els ulls. Aquestes que avui us proposo s'acompanyen, simplement, d'una picada d'all i julivert. Però també podríem preparar-les arrebossades, tipus tempura, com fem de vegades amb els xipirons. Abans d'emplatar, hi espolseu una mica de sal i pebre i... a menjar! Us recomano servir-les ben calentones, guanyen molt!



20 comentaris:

  1. Segur que estàn ben bons, i veien que no s'han de netejar, porten poca feina, m'ho apunto per fer-ho un dia a casa.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. No s'han de netejar gens, cris, sobretot si bón petitons! Ja em diràs què tal... Petonet

      Elimina
  2. UMM, A MI TAMBÈ M'AGRADEN MOLT I MOLT LAS SEPIONES.

    ResponElimina
    Respostes
    1. són bones, oi lolines? Jo no puc parar... he he. Petonet!

      Elimina
  3. muy faciles y el toque de ajo y perejil quedan fantasticos,asi tambien me encantan a mi.
    peto

    ResponElimina
  4. sóc molt ignorant de les coses marines, i cada dia en descogreixo de noves... veient crues aquestes sepiones hagués dit que eren calamarsets, tenia la impressió que més arrodonides, com les sípies grosses :-(

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs Manel, les sepiones tenen punxa. Com les sèpies grosses. Els calamars sí que tenen el cul més rodonet.

      Elimina
  5. Ostres! jo també hagués dit que eren calamrcets! però bé, el plat m'encanta!!! boníssim!

    ResponElimina
  6. Quina pintorraaaaaa! Com va anar la xocolatada, reina?

    ResponElimina
  7. Ja ho has dit, no necessiten res més i els peixaters diuen que aquests no es netegen tant, però comences a netejat i ja no pares.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Ep, apunta'ns dos, que venim a sopar!! Nyam!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  9. Ummmmm ara mateix me’n menjaria un bon plat
    Petons

    ResponElimina
  10. La veritat és que sense els teus consells no hagués pas sabut diferencial una sipiona d'un calamarset. Jeje! Ja veig que la qüestió és mirar-los el cul...
    Segur que saltejades amb all i julivert estan boníssimes!!!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  11. Per la foto m'imagino l'olor de l'all i el julivert!
    Nani

    ResponElimina
  12. Están perfectes!!!no tenen pinta de que te quedin al plat, segur!!!
    Petons.

    ResponElimina
  13. que bones! m'encanten com a apertitiu, plat principal...sempre queden genials!! petons

    ResponElimina
  14. Em sembla que no n'he vist mai i si n'he vist segur que he pensat que eren calamars.
    Petons.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...