divendres, 30 d’octubre del 2015

Panellets variats i carbassetes de moniato


No hem faltat a la cita. Un any més, i ja en sumo uns quants, a casa hem tornat a fer panellets. Amb l'Arlet encara no, que prou feina té a sostenir el seu menjar amb les menudes mans, però sí que ha pogut fer un tast d'una de les novetats panelleres que us presentaré i que he anomenat carbassetes de moniato. Tot i l'aparença de panellet, aquestes propostes no porten GENS de sucre ni ametlla, un fruit sec que hem d'evitar amb els bebès per risc d'alèrgies; només porta carbassa, canyella i farina de blat. Ideals per als més menuts! 

Pel què fa a la resta de panellets, he mantingut els que ja feia altres anys, i he fet una innovació amb els de coco arrebossats de cacau pur. Han quedat boníssims! També n'hi podreu trobar de coco sol, o coco amb virutes de xocolata, de cafè, de pinyons, és clar, i de curri, uns dels que ja vaig fer l'any passat i que tant van agradar. 

Ingredients:
1/2 kg d'ametlla mòlta
1/2 kg de sucre
125 g de coco ratllat
fideus de xocolata
cacau en pols
cafè soluble descafeinat
curri de Madràs
100 g de pinyons
2 moniatos grossos
2 c. de canyella en pols
4 c. de farina de blat
1 ou


Comencem a fer els panellets. Primer, prepararem el massapà perquè després l'haurem de deixar reposar ben bé una hora. Mentre reposa, farem les carbassetes, que no necessiten massapà. Barregem, doncs, l'ametlla amb el sucre, amb un rajolí d'aigua. 



Mentre el massapà reposa, us explico els FALSOS panellets, que no porten ametlla ni sucre, El dia abans, escalivem els moniatos, que siguin ben grossos que així en podrem treure més profit. Un cop cuits, els pelem i aixafem. Barregem la canyella i la farina, i ho deixem tot ben barrejat. 


Ara, farem boles amb aquesta massa i, amb l'ajut d'un bastonet de fusta, dibuixarem les línies de la carbassa. Les coronarem amb un pinyó, que simularà la cua de la carbassa. Les pintarem amb ou batut, i les courem al forn durant 15 minuts a 200 ºC.


Ara. recuperem el massapà. Farem panellets variats: de pinyons, de coco, de cafè i de curri.

Els de coco: Barregem una mica de massapà amb coco. Formem boletes petites; la meitat, les arrebossem amb cacau pur. L'altra meitat, amb fideus de xocolata. La resta de massa, la deixem sense arrebossar. Coem els panellets de coco durant 5 minutsa  200 ºC.


Ara, fem els panellets de cafè. Els donarem forma de castanya, ja que la forma del gra de cafè ja el vaig fer en altres ocasions, i ja el podreu trobar en el blog. Agafarem una part del massapà i el barrejarem amb cafè. Formarem boles. Agafarem massapà sense cafè i farem boles més petites, que unirem amb la bola més gran de cafè. La modularem perquè simuli la part del cap de la castanya. Com veieu a les imatges:


Courem els panellets de cafè també durant 5 minuts a 200 ºC. Continuem preparant els panellets de pinyons: arrebossem les boles de massapà amb pinyons, i els banyem amb ou.


Per últim, preparem els panellets de curri, barrejant el massapà amb 2 c. de curri. Formem cilindres, i arrebossem els extrems amb fideus de xocolata.


També pintem amb ou els panellets de cafè, pinyons i curri. Coem els últims panellets, els de pinyons, durant 7-8 minuts a 200 ºC (són els que necessiten més estona).


Ja els tenim a punt! Ara només ens falta que arribi la castanyada, que per als més petits i petites és aquest matí mateix a les escoles! Pels més grans serà, segurament, durant la nit de dissabte a diumenge.

Bona castanyada a tothom!











7 comentaris:

  1. Merhabalar, kurabiyeleriniz çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ResponElimina
  2. Menuda bandeja has preparado!! A disfrutar de la castanyada!!

    ResponElimina
  3. Estàs ben preparada per cel.lebrar la castanyada Marina. M'agraden aquestes carbassetes tan bufones que ahs fet.
    Petons i bona castanyada!!

    ResponElimina
  4. Me han gustado mucho, en especial los de carbassa, que buena idea!

    ResponElimina
  5. Quina bona idea aquests panellets sense ametlla ni sure pels petits (o els alergics). A més, t'han quedat preciosos! El curri, molt agosarat ;)
    Marta

    ResponElimina
  6. Els panellets genials, però les carbassetes m'han robat el cor...apuntades per l'any que bé!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...