divendres, 30 de gener del 2015

Crema de carbassa especiada amb entrebancs de pollastre a l'ast


Ara qu és temps de carbasses i que a casa ens agrada menjar-ne, i aprofitant també que la carbassa és una hortalissa d'allò més saludable, nutricionalment parlant, aquesta setmana vaig fer una crema bona i fàcil que de ben segur que repetiré aviat.

Aquesta és una crema que va acompanyada d'uns entrebancs de pollastre a l'ast -el que ens havia sobrat del dia abans- i que és de textura cremosa perquè incorpora un làctic, la llet, alhora que té un gust potengt perquè és especiada, amb un toc de comí.

La gràcia d'aquesta crema, com que està feta amb una carbassa petita, és servir-la dins la seva mateixa pell, de manera que en comptes d'un bol de terrissa el que utilitzem és la mateixa carbassa.

Ingredients:
1 carbassa petita sencera
1/2 got de llet
1 got de brou de pollastre
1 pessic de sal, oli i pebre
1 c. de comí mòlt
nou moscada
pollastre a trossets (opcional)


El que farem primer serà coure la carbassa. No la bullirem, sinó que la farem al forn perquè, d'aquesta manera, no ens quedi gens aigualida i conservi tot el seu gust. Per coure-la, tallarem la part superior, la da la cua. Regarem amb oli, sal i pebre la part superior, tornarem a posar la tapa de la carbassa, i folrarem tota l'hortalissa amb paper de plata. La ficarem al forn durant uns 40 minuts a 170 ºC, fins que quedi tova per dins. 

Un cop cuita, traurem el paper de plata i la buidarem, separant els pinyols amb cura. La carn, la posarem dins un cassó, a punt per escalfar.


Ara, dins el mateix cassó, hi afegirem els caldos: el brou de pollastre o gallina i la llet. Seguidament, també incorporarem les espècies: el comí i la nou moscada.


A continuació, també ho rectificarem de sal i ho triturarem amb la batedora.


Encara al foc, si veiem que la crema és molt líquida, hi podem afegir una cullerada de maizena "espesante instantáneo", diferent de la que coneixem més, que és l'altra farina més grumollosa i blanca.


Remenem la crema amb la cullera un parell o tres de cops i ja podrem apagar el foc, a punt per servir. L'acompanyarem els trossets de pollastre dins un bol petit. Bon profit!




Altres cremes de carbassa del blog:





9 comentaris:

  1. que bonita presentacion y rica tiene que estar un rato! bicos

    ResponElimina
  2. Magrada la recepta, m'agrada l'originalitat delnom però sobretot m'agrada la presentació.Una delícia

    ResponElimina
  3. Ha d'estar milt bona amb el toc de comí, i els entrebancs la fan molt complerta. A més la presentació és molt xula! Un petó!!

    ResponElimina
  4. Bona crema i bona presentació¡
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. m'encanta la decoració!! i la crema tambe clar!! petons

    ResponElimina
  6. Tinc una carbassa i pensava fer-la sencera com tu.
    T'agafo l'idea.
    Petons

    ResponElimina
  7. Queda una presentació molt xula. És una bona recepta d'aprofitament
    Marta

    ResponElimina
  8. Quina presentació més original! M'ha agradat molt! Petons!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...