dijous, 20 de febrer del 2014

Gambes al pesto


Aquestes gambes són el meu plat d'homenatge al quart aniversari de Destapant cassoles de la Mercè. Felicitats i per molts més! Les vaig fer l'altre dia, com una tapa d'entrant, i aprofitant que havia trobat unes gambes ben fresques al mercat, de mida petita, i que tenia encara unes restes de la salsa pesto que vaig fer servir per fer aquests linguini. Normalment, les gambes m'agraden saltades amb una mica d'all i julivert i llestos, i que quedin poc fetes. Quan ja són fora del foc, afegir-hi un polsim de sal gruixuda i... cap dins! Si la gamba és prou petita, em menjo cua i tot! 

Així, doncs, és la primera vegada que les preparava al pesto, i que ho feia en aquesta planxa que veieu, i que vam adquirir en una de les parades de la Fira de la Candelera de Molins de Rei. El resultat va ser molt bo, i segurament repetiré l'experiència algun dia. De moment, us deixo la recepta:

Ingredients: 
Gambes petites crues
parmesà
oli
alfàbrega fresca
pinyons
sal


Agafem la planxa i la posem a escalfar amb foc fort. Quan sigui ben calenta, no abans, hi tirem les gambes. Les deixem un parell de minuts i també hi incorporem el pesto. 


Fem una volta a les gambes, coem un parell de minuts més...


I les traiem del foc. Les servim tot seguit, ja que aprofitarem que el formatge parmesà del pesto encara és calentó.







22 comentaris:

  1. seguro que el pesto le da un saborcito de lo mas rico a las gambas! tengo que probarlo,bicos

    ResponElimina
  2. Hola Marina bonita, mira a mí la salsa pesto me encanta pero con gambas nunca la probé, así que gracias por la idea porque cojo nota. besotes!!!

    ResponElimina
  3. M'encanta la combinació. I aquesta paella quadrada?!?! No n'havia vist mai!

    ResponElimina
  4. M'anoto la idea Marina! No les he provat mai amb aquesta salsa i em sembla que ens agradaria molt, així que aquesta segur que la provo ;)

    Petons!

    ResponElimina
  5. M'ha encantat la idea de fer-les amb pesto, que bones deuen quedar!!! petons

    ResponElimina
  6. Quina bona idea les gambes amb pesto, no ho hagués pensat mai...i ha de quedar boníssim!!!
    I si a més són fresques...quin plat!
    Petons

    ResponElimina
  7. vaya pintaza mas rica q tienen!!!! asi q esto me lo apunto para hacer si o si!!!! menuda maravilla!!!

    ResponElimina
  8. Sempre les preparo amb all i julivert però l'alternativa del pesto em sembla genial!
    Peto,
    Palmira

    ResponElimina
  9. Ummmmmmmm!!! amb pesto o amb el que sigui, què bones!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. M'ha encantat la idea de fer les gambes amb pesto, aquest cap de setmana les provare de fer. Molt bona recepta i facil. Un peto

    ResponElimina
  11. Quines gambes!, quina vermellor!, quina satisfacció que dóna que et dediquin una entrada, recepta, et felicitin els teus 4 anys de bloc!. Moltíssimes gràcies per participar del joc Marina. M'ha fet molta il.lusió.

    Tens el Nº 16. Dss publico les fotografíes i el sorteig del petit regal culinari. Una abraçada!

    ResponElimina
  12. Anda que no!!! mira la Marina que original amb aquest aroma a pesto, segur que delicioses. Petons

    ResponElimina
  13. Estarà contenta la Mercè amb tant de color vermell pel seu blog.
    Original manera de preparar-les amb el pesto, segur que m'agrada.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Quin bé de Déu de gambes! Quin roig més enlluernador! I amb pesto...mmmm ja se'm fa la boca aigua! Petons!

    ResponElimina
  15. Amb all i julivert o només amb un rajolí del nostre oli Siurana... amb pesto no se m'hagués acudit mai. Si coincideixen a les meves mans pesto i gambes ho tastarem!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  16. Les gambes precioses!!, la combinació d'alló mes original...

    ResponElimina
  17. que buena idea hacerlas con el pesto,muy buena aportacion Marina¡¡
    peto

    ResponElimina
  18. Marina, que bones que han de ser aquestes gambes, i quin color.

    ResponElimina
  19. No les he tastades mai amb pesto, les gambes, però deu quedar un sabor molt mediterrani, el marisc I l'aroma de l'alfàbrega. Ho haurem de provar. Petons.

    ResponElimina
  20. Ummmm...jo es que les gambes me les menjo del cap d'un tinyós!

    ResponElimina
  21. Pues una interesante mezcla de sabores. Y en el horno tiene que quedar estupendo y sin grasa. Un besote.

    ResponElimina
  22. Em sembla una idea fantàstica!!! Aquesta recepta tan bona l'haig de fer un dia d'aquestos!! Salutacions

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...