Aquestes gambes són el meu plat d'homenatge al quart aniversari de Destapant cassoles de la Mercè. Felicitats i per molts més! Les vaig fer l'altre dia, com una tapa d'entrant, i aprofitant que havia trobat unes gambes ben fresques al mercat, de mida petita, i que tenia encara unes restes de la salsa pesto que vaig fer servir per fer aquests linguini. Normalment, les gambes m'agraden saltades amb una mica d'all i julivert i llestos, i que quedin poc fetes. Quan ja són fora del foc, afegir-hi un polsim de sal gruixuda i... cap dins! Si la gamba és prou petita, em menjo cua i tot!
Així, doncs, és la primera vegada que les preparava al pesto, i que ho feia en aquesta planxa que veieu, i que vam adquirir en una de les parades de la Fira de la Candelera de Molins de Rei. El resultat va ser molt bo, i segurament repetiré l'experiència algun dia. De moment, us deixo la recepta:
Ingredients:
Gambes petites crues
parmesà
oli
alfàbrega fresca
pinyons
sal
Agafem la planxa i la posem a escalfar amb foc fort. Quan sigui ben calenta, no abans, hi tirem les gambes. Les deixem un parell de minuts i també hi incorporem el pesto.
Fem una volta a les gambes, coem un parell de minuts més...
I les traiem del foc. Les servim tot seguit, ja que aprofitarem que el formatge parmesà del pesto encara és calentó.
seguro que el pesto le da un saborcito de lo mas rico a las gambas! tengo que probarlo,bicos
ResponEliminaHola Marina bonita, mira a mí la salsa pesto me encanta pero con gambas nunca la probé, así que gracias por la idea porque cojo nota. besotes!!!
ResponEliminaM'encanta la combinació. I aquesta paella quadrada?!?! No n'havia vist mai!
ResponEliminaM'anoto la idea Marina! No les he provat mai amb aquesta salsa i em sembla que ens agradaria molt, així que aquesta segur que la provo ;)
ResponEliminaPetons!
M'ha encantat la idea de fer-les amb pesto, que bones deuen quedar!!! petons
ResponEliminaQuina bona idea les gambes amb pesto, no ho hagués pensat mai...i ha de quedar boníssim!!!
ResponEliminaI si a més són fresques...quin plat!
Petons
vaya pintaza mas rica q tienen!!!! asi q esto me lo apunto para hacer si o si!!!! menuda maravilla!!!
ResponEliminaSempre les preparo amb all i julivert però l'alternativa del pesto em sembla genial!
ResponEliminaPeto,
Palmira
Ummmmmmmm!!! amb pesto o amb el que sigui, què bones!!!!!!
ResponEliminaPetonets
M'ha encantat la idea de fer les gambes amb pesto, aquest cap de setmana les provare de fer. Molt bona recepta i facil. Un peto
ResponEliminaQuines gambes!, quina vermellor!, quina satisfacció que dóna que et dediquin una entrada, recepta, et felicitin els teus 4 anys de bloc!. Moltíssimes gràcies per participar del joc Marina. M'ha fet molta il.lusió.
ResponEliminaTens el Nº 16. Dss publico les fotografíes i el sorteig del petit regal culinari. Una abraçada!
Anda que no!!! mira la Marina que original amb aquest aroma a pesto, segur que delicioses. Petons
ResponEliminaEstarà contenta la Mercè amb tant de color vermell pel seu blog.
ResponEliminaOriginal manera de preparar-les amb el pesto, segur que m'agrada.
Petons.
Quin bé de Déu de gambes! Quin roig més enlluernador! I amb pesto...mmmm ja se'm fa la boca aigua! Petons!
ResponEliminaAmb all i julivert o només amb un rajolí del nostre oli Siurana... amb pesto no se m'hagués acudit mai. Si coincideixen a les meves mans pesto i gambes ho tastarem!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Les gambes precioses!!, la combinació d'alló mes original...
ResponEliminaque buena idea hacerlas con el pesto,muy buena aportacion Marina¡¡
ResponEliminapeto
Marina, que bones que han de ser aquestes gambes, i quin color.
ResponEliminaNo les he tastades mai amb pesto, les gambes, però deu quedar un sabor molt mediterrani, el marisc I l'aroma de l'alfàbrega. Ho haurem de provar. Petons.
ResponEliminaUmmmm...jo es que les gambes me les menjo del cap d'un tinyós!
ResponEliminaPues una interesante mezcla de sabores. Y en el horno tiene que quedar estupendo y sin grasa. Un besote.
ResponEliminaEm sembla una idea fantàstica!!! Aquesta recepta tan bona l'haig de fer un dia d'aquestos!! Salutacions
ResponElimina