El dia que vaig fer pasta fresca a casa amb la màquina, també us vaig explicar que n'havia fet una amb forma d'spagueti. Podeu veure el post AQUÍ. Com que els spaghueti em van quedar molt i molt fins, ja que vaig premsar-los fins a mida 6 de gruix, que és molt fi, doncs els vaig preparar en forma de sopa oriental, que a casa ens agrada molt . Us l'explico, a veure si us hi animeu. No cal que ho feu amb fideus de pasta fresca, sinó en teniu, ja que també podeu aprofitar per fer-ne amb fideus orientals de blat, d'arròs, nudles, en fi... a la Xina tenen una gamma amplíssima de varietats de l'spagueti o la tallarina.
Ingredients:
Fideus prims de pasta fresca
alls tendres
Bolets orientals: orella de Judas
Bolets orientals: Paengi beoseot (en coreà) / enokitake (en japonès)
Pebrot vermell nan
Vinagre d'arròs
Salsa Teriyake
Oli de sèsam
el que fem primer és hidratar els bolets Orelles de Judas, que es venen normalment deshidratades. Són els bolets negres que veieu al centre, i que podeu substituïr per les nostres trompetes de la morts, de textura semblant. A continuació, netegem els peus dels bolets blancs, d'origen coreà, i que com veieu tenen dos noms en funció del país que els utilitzi (paengi beoseot o enokitake). Són molt fins, de gust suau, i acompanyen molt bé les sopes orientals.
A continuació, tallem les verdures ben fines.
A continuació, agafem una olla i hi incorporem 1/4 de litre d'aigua. Quan l'aigua sigui calenta però encara no bulli hi afegim els bolets, els alls tendres picats i el pebrot vermell, tallat fi.
De moment, no hi posem sal, perquè ja hi anirem tirant les salses. De moment, hi afegim un rajolí de vinagre d'arròs. Ho fem bullir uns 3 minuts. Hi afegim els spagheti o fideus, i seguim bullint tres minuts més. Durant aquest temps, hi afegim també un rajolí de Triyake (que ens hi afegirà el punt salat) i també l'oli de sèsam (el punt torrat).
Passats aquests 3 minuts de cocció de la pasta (no cal més perquè és fresca, recordem-ho), tastarem una mica la pasta, per comprovar que ens agradi el punt de cocció.
I si ja està 'al dente', apagarem el foc i servirem la sopa en bols, acompanyada d'una cullera per agafar el brou, i d'uns palets xinesos per agafar més bé els fideus.
Ummm.. què bona!!
ResponEliminapues mira salvaste muy bien esos espaguetis tan delgaditos que te salieron, me encanta Marina.
ResponEliminabesotes!!!
Plas plas plas!!
ResponEliminaQuin platarro has fet Marina! A mi la cuina oriental m'encanta, però no he passat mai del sushi i poca cosa més a casa, a veure si m'animo i preparo aquesta sopa, perquè fa una pinta boníssima!
Petons!
Mmm, que bons, tenen una pinta extraordinària. Petons !!
ResponEliminaCaram... quina recepta més bona Marina! Fa una pinta tant deliciosa...!! :P
ResponEliminaUna abraçada bonica!
una combinacion impresionante para un plato de lo mas delicioso
ResponEliminaaquesta pasta fresca ha donat per molts i grans plats!!
ResponEliminaesta claro Marina que le estas sacando rendimiento a la pasta fresca,tremenda sopa nos traes¡¡
ResponEliminaPeto
Ha de quedar una sopa super gustosa.
ResponEliminaSaps que no he tastat mai aquestes varietats de bolets orientals? M'has picat la curiositat, aquest cap de setmana en compro!
te una pinta bonísima , m'agraden les textures i segur que ha de ser bonísima
ResponEliminabesades
Realment aquest plat et transporta al llunya Orient! Petons!
ResponEliminaRealmente delicioso, disfruto mucho de éstos sabores, así que me llevo la receta!
ResponEliminaUn beso enorme
Quin profit li treus a la pasta. No he fet mai aquest tipus de plats, però es veu molt bo i tinc alguns ingrredients.
ResponEliminaPetons.
Suau I reconfortant, bona idea per un sopar lleuger. L'haurem de provar. Petons.
ResponEliminaUna combinació amb un resultat que em sembla exquisit!
ResponEliminaQue boníssimes les sopes orientals! M'agraden molt però no m'he animat mai a fer-ne... A veure si m'hi poso seguint la teva recepta
ResponElimina