dimecres, 15 de maig del 2013

Pastís d'aniversari - mató i xocolata


Avui és el meu aniversari. I per aquest motiu, abans que continuïn les celebracions..., m'he fet un auto regal! I, és clar, venint d'una persona que s'ho passa molt bé fent pastissos (aquesta sóc jo), el regal que m'he auto regalat (però que compartiré, és clar!) és un pastís de mató, perquè és el pastís que m'agrada més del món!!! És com un pastís com el de formatge però de gust més suau, més dolcet, molt esponjós. Aquesta vegada, he afegit una mica de xocolata a la meitat de la massa perquè quedés més vistós i, és clar, encara més gustós. Aquest és un pastís molt fàcil de fer, ja ho veureu. Què us sembla si ens hi posem? 

Ingredients:
325 g de mató
250 ml de llet condensada
3 ous
xocolata en pols


És tan i tan fàcil de fer que l'únic que hem de fer és barrejar tots els ingredients amb la batedora. En aquest cas, un cop tot barrejat, en reservarem la meitat per fer la meitat de la crema amb xocolata.


Reservem aquesta meitat que us deia:



Després, preparem el motlle i, en primer lloc, hi agoquem la massa de mató sense xocolata. A sobre, i començant pel mig, hi afegirem la massa amb xocolata. No ho barrejarem gaire perquè el que volem és que la massa de xocolata ens faci dibuixos amb l'altra.


Ens quedarà una cosa així:


Ho posarem al forn durant uns 25 minuts, a 180 ºC. El traurem, el deixarem refredar i... ja el podrem servir! Ara, si és per l'aniversari... no poden faltar-hi les espelmes, oi? Encara que ens descobreixin que ens anem fent grans...!















68 comentaris:

  1. Moltes felicitats Marina!!!

    Que gaudeixis molt del teu dia, amb aquest senyor pastís i en companyia dels teus!

    Molts petons!

    ResponElimina
  2. Per molts anys Marina!!! Abans la meva mare feia un pastís de mató i panses, era molt bo! Ara m'has fet venir nostàlgia... Tinc ganes de tornar-lo a fer!
    Espero que passis un gran dia, i els dies que vinguin també! Petons!!

    ResponElimina
  3. Felicitats Marina! QUe passis un bon dia! Aquest pastís té molt bona pinta!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats Marina y que mejor que un autopastel como este,divino¡¡
    que tengas un bonito dia
    peto

    ResponElimina
  5. Per molt anys Marina!!!.
    Jo també estic d'aniversari, però en el meu cas de casament: avui en fem 20!. Pensava fer unes postres especials, i em sembla que faré el teu pastís. Ja t'explicaré com m'ha quedat.
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs moltes felicitats, també!!! A disfrutar-ho molt!! I ja em diràs com t'ha quedat el pastís, si el fas!! Petonets

      Elimina
    2. Hola Marina, vaig fer el pastís!.
      Tens raó, es fa en un moment. No em va quedar tan bonic com el teu, però estava molt bo. Crec que vaig barrejar una mica massa les dues cremes, perquè em va quedar molt de color xocolata. Ho tornaré a provar un altre dia, a veure si em queda millor.
      Una abraçada!

      Elimina
  6. Per molt anys, Marina!!! A mi també em perden els pastissos de formatge i aquest te tan bona pinta que el penso provar de fer. Petons, una abraçada i que gaudeixis d'aquest dia.

    ResponElimina
  7. Per molts anys Marina !!! Que passis molt bon dia!!
    Un bon pastis per una celebració com la d’avui. Que el gaudiu molt
    Una abraçada

    ResponElimina
  8. Moltes Felicitats Marina, a disfrutar del teu magnífic pastís i del teu dia.

    ResponElimina
  9. Per molts anys Marina, i per molts mes!!!Soc una fidel seguidora teva.Aquest pastís a mes de deliciós, és fàcil de fer.M'encanta!!
    Que tinguis molt bon dia.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Moltíssimes felicitats guapa!!!! Quina pinta de pastís!!!! Gaudeix del dia que segur que ho fas!!!

    Molts petons!

    ResponElimina
  11. bono bono , que en puguis fer molts i bons , te una pintassa excelént
    moltes felicitats marina !!!

    ResponElimina
  12. Per molts anys!!!!!!!!!!!!!
    M'encanten aquestes receptes senzilles amb un resultat tan bo com aquest.
    I fa un efecte com de marbrejat molt bonic.

    ResponElimina
  13. Primer de tot .................MOLTES FELICITATS !!!!!!
    Un pastí ideal, bó i amés sencill de fer. La xocolata li dona el punt de color.
    Petons

    ResponElimina
  14. Per molts anys Marina! Qué gran ets! Jejeje, però gran com a persona no per la edat.
    Un bon autoregal, un pastís per llepar-se els dits.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Per molt anys Marina!!! Et desitjo que passis un gran dia amb bona companyia i gaudeixis d’aquest pastís tant bo.
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. Moltes Felicitats Marina!!! Espero que passis un gran dia envoltada dels que més t'estimes i és clar, compartint aquest fantàstic pastís que has preparat! Fa molt bona fila!! No he provat mai la combinació xocolata i mató, però tinc curiositat per provar-la, perquè em sembla que ha de ser molt i molt bona!!! I a més és una recepta facilíssima, així que el provaré segur!

    Una abraçada ben forta guapíssima!!!

    ResponElimina
  17. ostres ostres marina!! aixo es molt fácil i molt bo!!! apuntat que queda!! ahhh,....i per mollts anys guapa!!! mil petonassoss

    ResponElimina
  18. Moltíssimes felicitats Marina!!! Feliços i dolços 37! El pastís, genial, em sembla que el faré per postres diumenge!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  19. Felicitats bonica!!! i el pastís magnific!!! petonets

    ResponElimina
  20. Primer de tot....FELICITATS !!!! ets una tauro !!! ya dia que tenia molt de filing amb tú....som las millors...jajjjjaaa...una mica tosodetas pero molt bona gen...oi ??
    Aquet pastìs amb sembla genial i amb un toc de la llet condensada...ummm...cap a la cuina que vaig....que amb semble que tinc de tot ....
    mil petons i que tinguis un gran día !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes

    1. Doncs sí! Taure ben taure... he he. Bona gent! Gràcies, Mamilu!! petons

      Elimina
  21. Marina, no quiero acabar el día sin felicitarte. Moltes, moltes felicitats. Un pastis xulísim!! A disfrutarlo.

    ResponElimina
  22. fELICIDADES¡¡¡¡ ME LLEVO UN TROCITO DE PASTEL, BICOSSS,

    ResponElimina
  23. Muchisimas felicidades y q mejor manera de celebrarlo q con este pastel
    un saludo

    ResponElimina
  24. Moltes felicitats!!!! Quin autoregal tan fantàstic, em sembla que te que estar de vici i per això em guardo la recepta ara mateix!!! Que acabis de passar un dia molt feliç! una abraçada

    ResponElimina
  25. Anys i anys per molts anys, a la una per molts anys! que t'ho passis molt bé i segueixis sent tan bona cuinera per ensenyar-nos a fer pastissos com aquest!! Una abraçada!

    ResponElimina
  26. Muchas felicidades por tu aniversario y un pastel muy bueno para celebrar un día especial.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  27. Per molts snys. Jo faig el mateix, m'autoregalo el pastis, així disfrutem mentre el fem i el mengem. Passa un gran dis

    ResponElimina
  28. Moltes felicitats Marina!!! Molt bon regal!!!!Ptnts

    ResponElimina
  29. Moltes felicitats....moltes felicitats....!!!(cantant)I com diem per açí "Aixó no és res per a el que té que vindre..." El realment important és anar cumplint anys, desitjos, il.lusions, al mateix temps que compartint-los.
    Quin tipus de formatge és el matò? Com el "requeson"? Sé que "mel i matò" és molt típic d'ahí, ho he provat en algún viatge que he fet i m'encanta...però puc trobar alguna equivalència per açi? (Nord d'Alacant, Sud de València)

    ResponElimina
  30. PER MOLTS ANYS CRIATURA! (37, NO?)
    El pastís de formatge que faig jo, després de probar diferents opcions, és amb mató, m'agrada molt la suavitat i el gust que li dona. Ho probaré també amb xocolata!. Una abraçada guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi hi hi! Criatura, diu!! Ja m'agradaria! Moltes gràcies, Mercè!

      Elimina
  31. Moltes felicitats, Marina!! Jo també acostumo a autoregalar-me un pastís! No hi ha res com ser golós! Hahahaha. Aquest pastís de mató amb xocolata me l'apunto, a casa sóm fans dels pastissos de formatge i aquesta versió segur que encantarà! :D

    Petonets ^^

    ResponElimina
  32. Marina!!
    Muchas, muchas felicidades, has preparado un pastel delicioso!!
    La leche condensada en éste tipo de recetas es una delicia!
    Un beso y un abrazo grandes bonita!

    ResponElimina
  33. Moltes felicitats Marina!!! per molts anys de cuinar i compartir! a mi la llet condensada no em fa gaire el pes, però m'has donat la idea de fer el classic pastis de formatge amb mató, ja que el mató m'encanta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-ho, Mone! La llet condensada no s'hi nota, i així t'estalvies posar sucre! Petons

      Elimina
  34. Hola Marina guapa tu

    Per molts anys i gràcies per compartir aquesta formula, hummm, et copio ...

    mil petonets i que siguis molt feliç avui, demá i sempre, Susanna

    ResponElimina
  35. Vaja!!! un dia sense entrar a mirar les noves publicacions i em salto el teu aniversari... ja és mala sort eh!! m'encanta el teu pastís, mató i llet condensada = boníssim!! i encara que no en l'ordre correcte... moltes felicitats guapa!! a celebrar-ne molts més!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...