Doncs avui... empanades! Hem deixat enrere la diada de Sant Jordi però el record encara és ben present, i l'olor de roses que encara deu acompanyar-nos a casa... una olor dolça i una pila de llibres nous, a punt per llegir. Tornem, com dic, a la rutina però com que no sé sortir de la cuina... bé, sense exagerar, però per fer aquesta recepta d'avui no cal estar-hi més d'una hora. Anem al gra?
Primer preparem la massa de l'empanada. És ben fàcil, aigua, farina i sal. No cal posar-hi llevat perquè no ens interessa que pugi, com sí que faríem en el cas de fer pa. Deixem la massa reposar durant 15 minuts i després l'estirem amb un curró, que quedi ben fina. Amb un motlle en fem cercles i després els omplim amb el farcit. Finalment, segellem. Aquí en teniu unes imatges:
Per l'empanada de verd - EMPANADA DE BLEDES
Ingredients:
1 manat de bledes bullides
1 grapat de panses de corint
1 grapat de festucs
1 grapat d'avellanes
oli d'oliva verge extra
Per l'empanada de vermell - EMPANADA DE SAMFAINA
1/2 pebrot vermell escalivat
1 pebrot verd italià
1 ceba escalivada
1 carbassó escalivat
2 tomàquets escalivats
1 gra d'all bullit
1 tonyina
Amb aquesta recepta m'agradaria felicitar els Olleta de verdures pels seus cinc anys de recorregut. Cinc anys!! Tenia clar que la recepta havia de portar pa, ni que fos una mica. Felicitats, parella!
Que bones aquestes empanades!!! jo en faig a vegades d'espinacs amb panses i pinyons, també queden molt bones!
ResponEliminapetonets
també són molt bones, les d'espinacs!! Ho vaig fer per les bledes... he he. Petonet!
Eliminano hem de triar, veritat??? m'encanten les dues versions!!! petonets
ResponEliminaNo has de triar, no, les podem fer totes i encara millor! Petonet, Judith
EliminaMolt bona idea, aquets farciments... a casa, pero, els hi agraden de tonyina !!
ResponEliminapetonets. ,
N'hi ha una que ja en porta de tonyina, Gemma. La vermella! Petonet
Eliminaque idea mes bona!!!:) estan molt riques!
ResponEliminaGràcies guapa!
EliminaJo em quedo amb les dues, encara que les de bledes amb festucs em fan gràcia que les bledes semblen sempre les germanes pobres de les verdures.
ResponEliminaPetons.
Tens raó, i en canvi són ben bones, les bledes!! Petonet
EliminaLes dues estan molt bones, dificil la tria, la de bledes els fruits secs li deuen quedar molt bé. I la de pebrot la combinació m'encanta.
ResponEliminaUna abraçada
Si ho proves ja em diràs, Cris. Gràcies!
EliminaJo en vull!
ResponEliminaQue boniques... no se amb quina em quedaria, totes dues per mi
Petonets! :D
Totes dues són bones, les podem combinar! Petons
EliminaMarina, se'm va passar l'Enfogonat! mira que vaig posar el pa de Sant Jordi diumenge a la nit, i clar era massa tard i no ho vaig fer! a veure el proper! aquestes empanades han de ser molt bones!són fregides o al forn?
ResponEliminaEncara hi ets a temps, TEresa! no passa res que sigui una mica tard! T'esperem amb la recepta de pa!! Petons
EliminaMarina, me gustan tus empanadas, tengo que probar a hacer la masa. ¿Sabes que nunca he comido bledas? Pero con tu combinación voy a intentarlo y te cuento. Besos.
ResponEliminaNunca? Doncs et recomano les bledes, així amb empanada o amb cigronets saltats són ben bones!! Petons
EliminaLes crestes m'encanten, les properes les faré com aquestes.
ResponEliminaUna abraçada
Ja em diràs què tal, Núria! Un petó.
EliminaQuin vici! Sóc una fan de les empanades. M' agrada molt la combinació d´ingredients que has fet. Les bledes m´encanten, sona raro, però sí...tant com la samfaina. O sigui que prepara el tupper.
ResponEliminaok, preparat!
EliminaQueda moníssim això de fer-ho per colors!!! Molt cuco :) I segur que són boníssimes!
ResponEliminaés que sóc molt coloraines, jo... hi hi. Queden molt bones, fredes o calentes... petonet!
Elimina¡¡que bones aquestes empanades!!!! em quedo amb las verdes ................. y amb les vermelles tambè
ResponEliminaUna mica de cada...? petonet
EliminaFaciles y ricas, lo mejor!!!
ResponEliminaGràcies dolors!
EliminaDoncs aquest verd i vermells m´agraden molt!!!!ja ja!!!petonets
ResponEliminaPer emportar-nos de tupper! Petonet, Sílvia
EliminaDos de cada para mí,no podría elegir,me las quedo!
ResponEliminaUn saludo
ok, oído cocina! ha ha
Eliminaque originals!! no se quina és millor ehh m'agraden totes!! petons
ResponEliminaGràcies Roser! I són bonetes... petons
EliminaMai he fet les crestes jo, sempre les he comprades fetes. Està clar que és un punt que 'necessito millorar' :)
ResponEliminaUops! Doncs ja tens feina! he he
EliminaM'encanten els dos farcits, així que n'agafaria una de cada! Ideals per portar al tupper d'anar d'excursió ;)
ResponEliminaIdeals, sí!
EliminaNo tinc que escollir veritat??? com m'agraden les dos opcions, pero ja sé quines triunfaren a ccasa amb els nois.... jajajaj les vermellles!!!
ResponEliminaun petonet
Doncs per a tu les verdes, no? petonet!
EliminaHummmmmmmmmmmmm....... Marina quines crestes tan bones:
ResponEliminapetons
Gràcies Quima! ;-)
Eliminados opciones fantasticas Marina y con pasta casera mas buenas todavia uhmmm¡¡¡
ResponEliminapeto
Gràcies Miquel! Ens ho vam passar bé,ahir? Llàstima que no ens poguéssim quedar fins al final...
EliminaUna de cada!! M'apunto la massa casolana!!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Fàcil i bona, Sandra! Petonet
EliminaDe tant en tant en faig de crestes, però amb la pasta comprada, amb el teu permís m’apunto la teva recepta per la propera vegada.
ResponEliminaAquests farcits m’agraden molt tant el de bledes com el de samfaina
Petons
ok, ja em diràs el què! Petons
EliminaHauré de canviar les bledes per espinacs, no puc amb les bledes i segur que així estan ben bones... les vermelles, totals, m´encanten aquests ingredients... et segueixo!! petons,
ResponEliminaAmb espinacs també ben bons! Era per donar-los una mica més d'entitat a les injustament desprestigiades bledes... gràcies per visitar-me! Petonet
EliminaTinc bledes al meu hortet així que les aprofitaré...
ResponEliminaNani
Quina sort, Nani! Això sí que és cuina fresca... petons!
Eliminaquant de temps ha d'estar al forn?
ResponEliminaPoquet, crec que les hi vaig deixar uns 10 minuts. Quan vegis que es tornen daurades ja estan llestes.
EliminaTenen un aspecte fantàstic. Tenc una pregunta: les crestes es couen al forn o es fregeixen? No m'ha quedat clar.
ResponEliminaHola! Perdoneu que hagi trigat tant a contestar, estava de vacances... doncs es couen al forn. Potser fregides també funcionen, però així al forn gratinades ens estalviem una mica de greixos, oi? he he. Petonet!
Elimina