dimarts, 24 d’abril del 2012

Empanades farcides de verd i de vermell



Doncs avui... empanades! Hem deixat enrere la diada de Sant Jordi però el record encara és ben present, i l'olor de roses que encara deu acompanyar-nos a casa... una olor dolça i una pila de llibres nous, a punt per llegir. Tornem, com dic, a la rutina però com que no sé sortir de la cuina... bé, sense exagerar, però per fer aquesta recepta d'avui no cal estar-hi més d'una hora. Anem al gra?

Primer preparem la massa de l'empanada. És ben fàcil, aigua, farina i sal. No cal posar-hi llevat perquè no ens interessa que pugi, com sí que faríem en el cas de fer pa. Deixem la massa reposar durant 15 minuts i després l'estirem amb un curró, que quedi ben fina. Amb un motlle en fem cercles i després els omplim amb el farcit. Finalment, segellem. Aquí en teniu unes imatges:




Per l'empanada de verd - EMPANADA DE BLEDES
Ingredients:
1 manat de bledes bullides
1 grapat de panses de corint
1 grapat de festucs
1 grapat d'avellanes
oli d'oliva verge extra

Per l'empanada de vermell - EMPANADA DE SAMFAINA
1/2 pebrot vermell escalivat
1 pebrot verd italià
1 ceba escalivada
1 carbassó escalivat
2 tomàquets escalivats
1 gra d'all bullit
1 tonyina

Amb aquesta recepta m'agradaria felicitar els Olleta de verdures pels seus cinc anys de recorregut. Cinc anys!! Tenia clar que la recepta havia de portar pa, ni que fos una  mica. Felicitats, parella!





56 comentaris:

  1. Que bones aquestes empanades!!! jo en faig a vegades d'espinacs amb panses i pinyons, també queden molt bones!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. també són molt bones, les d'espinacs!! Ho vaig fer per les bledes... he he. Petonet!

      Elimina
  2. no hem de triar, veritat??? m'encanten les dues versions!!! petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. No has de triar, no, les podem fer totes i encara millor! Petonet, Judith

      Elimina
  3. Molt bona idea, aquets farciments... a casa, pero, els hi agraden de tonyina !!
    petonets. ,

    ResponElimina
    Respostes
    1. N'hi ha una que ja en porta de tonyina, Gemma. La vermella! Petonet

      Elimina
  4. que idea mes bona!!!:) estan molt riques!

    ResponElimina
  5. Jo em quedo amb les dues, encara que les de bledes amb festucs em fan gràcia que les bledes semblen sempre les germanes pobres de les verdures.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, i en canvi són ben bones, les bledes!! Petonet

      Elimina
  6. Les dues estan molt bones, dificil la tria, la de bledes els fruits secs li deuen quedar molt bé. I la de pebrot la combinació m'encanta.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Jo en vull!
    Que boniques... no se amb quina em quedaria, totes dues per mi

    Petonets! :D

    ResponElimina
  8. Marina, se'm va passar l'Enfogonat! mira que vaig posar el pa de Sant Jordi diumenge a la nit, i clar era massa tard i no ho vaig fer! a veure el proper! aquestes empanades han de ser molt bones!són fregides o al forn?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara hi ets a temps, TEresa! no passa res que sigui una mica tard! T'esperem amb la recepta de pa!! Petons

      Elimina
  9. Marina, me gustan tus empanadas, tengo que probar a hacer la masa. ¿Sabes que nunca he comido bledas? Pero con tu combinación voy a intentarlo y te cuento. Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Nunca? Doncs et recomano les bledes, així amb empanada o amb cigronets saltats són ben bones!! Petons

      Elimina
  10. Les crestes m'encanten, les properes les faré com aquestes.
    Una abraçada

    ResponElimina
  11. Quin vici! Sóc una fan de les empanades. M' agrada molt la combinació d´ingredients que has fet. Les bledes m´encanten, sona raro, però sí...tant com la samfaina. O sigui que prepara el tupper.

    ResponElimina
  12. Queda moníssim això de fer-ho per colors!!! Molt cuco :) I segur que són boníssimes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. és que sóc molt coloraines, jo... hi hi. Queden molt bones, fredes o calentes... petonet!

      Elimina
  13. ¡¡que bones aquestes empanades!!!! em quedo amb las verdes ................. y amb les vermelles tambè

    ResponElimina
  14. Doncs aquest verd i vermells m´agraden molt!!!!ja ja!!!petonets

    ResponElimina
  15. Dos de cada para mí,no podría elegir,me las quedo!

    Un saludo

    ResponElimina
  16. que originals!! no se quina és millor ehh m'agraden totes!! petons

    ResponElimina
  17. Mai he fet les crestes jo, sempre les he comprades fetes. Està clar que és un punt que 'necessito millorar' :)

    ResponElimina
  18. M'encanten els dos farcits, així que n'agafaria una de cada! Ideals per portar al tupper d'anar d'excursió ;)

    ResponElimina
  19. No tinc que escollir veritat??? com m'agraden les dos opcions, pero ja sé quines triunfaren a ccasa amb els nois.... jajajaj les vermellles!!!

    un petonet

    ResponElimina
  20. Hummmmmmmmmmmmm....... Marina quines crestes tan bones:
    petons

    ResponElimina
  21. dos opciones fantasticas Marina y con pasta casera mas buenas todavia uhmmm¡¡¡
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Miquel! Ens ho vam passar bé,ahir? Llàstima que no ens poguéssim quedar fins al final...

      Elimina
  22. Una de cada!! M'apunto la massa casolana!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  23. De tant en tant en faig de crestes, però amb la pasta comprada, amb el teu permís m’apunto la teva recepta per la propera vegada.
    Aquests farcits m’agraden molt tant el de bledes com el de samfaina
    Petons

    ResponElimina
  24. Hauré de canviar les bledes per espinacs, no puc amb les bledes i segur que així estan ben bones... les vermelles, totals, m´encanten aquests ingredients... et segueixo!! petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb espinacs també ben bons! Era per donar-los una mica més d'entitat a les injustament desprestigiades bledes... gràcies per visitar-me! Petonet

      Elimina
  25. Tinc bledes al meu hortet així que les aprofitaré...
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina sort, Nani! Això sí que és cuina fresca... petons!

      Elimina
  26. quant de temps ha d'estar al forn?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Poquet, crec que les hi vaig deixar uns 10 minuts. Quan vegis que es tornen daurades ja estan llestes.

      Elimina
  27. Tenen un aspecte fantàstic. Tenc una pregunta: les crestes es couen al forn o es fregeixen? No m'ha quedat clar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Perdoneu que hagi trigat tant a contestar, estava de vacances... doncs es couen al forn. Potser fregides també funcionen, però així al forn gratinades ens estalviem una mica de greixos, oi? he he. Petonet!

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...