divendres, 30 de novembre de 2012

Hamburgueses de cigrons - El Gran Recapte d'aliments


Aquesta d'avui és una publicació important. I no perquè sigui aquí ni perquè sigui la recepta perfecte, sinó perquè sorgeix d'un motiu prou important  com perquè els blogs també ens en fem ressò. Com ja de ben segur sabeu, avui  30 i demà 1 de desembre el Banc dels Aliments convoca El Gran Recapte d'Aliments.

Es tracta d'una convocatòria feta a Catalunya i que es pot dur a terme de forma individual o col·lectiva als supermercats i mercats col·laboradors, que són una vintena, repartits en 700 punts de recollida. Tan sols que avui, més que mai, aneu a comprar! I que compreu per qui més ho necessita. 


Alguns blocaires ens hem volgut afegit a la iniciativa des del propi blog, per ajudar a la difusió d'aquesta gran campanya i, alhora, per aportar receptes senzilles que portin alguns dels aliments que es demanen i que són 
LLEGUMS SECS, OLI, LLET, LLAUNES EN CONSERVA DE PEIX, aliments bàsics en l'alimentació de les persones.

Si ets blocaire i vols participar en la campanya de difusió escriu la teva recepta i enllaça-la al Facebook.

La meva proposta és aquesta, unes hamburgueses de cigrons, el cigró menut de Gallecs del qual us parlava aquí

Ingredients:
Cigrons menuts de Gallecs
pebrot vermell, albergínia, pebrot verd, carbassó, ceba, carbassa...o el que volguem, aprofitant els retalls de verdura que se'ns fan mig malvé a la nevera
Pa ratllat i ou batut

Els cigrons, un cop rehidratats després d'una nit amb aigua. Els hem de bullir durant una hora. 


El que fem primer és tallar a la brunoise les verdures i les sofregim al wok. 


A continuació, hi afegim els cigrons. 


Quan ja ho tinguem tot enrossit ho retirem del foc i ho triturem amb la batedora, però deixant algun trosset de cigró sencer, que es noti.


Amb aquesta massa elaborarem les hamburgueses, croquetes, mandonguilles, diguem-ne com volguem. Primer, les pintarem amb ou i a continuació les arrebossarem amb pa ratllat. 



Les fregim amb oli bullint. 


Les escorrem amb paper absorvent i ja les tindrem a punt per a consumir! Si bé les podem guardar per l'endemà, si volem o en fem moltes. Les verdures sobreres són ideals per a fer aquestes hamburgueses, es tracta d'una recepta d'aprofitament que, a més, porta cigrons, un llegum d'un alt valor nutritiu. 


Recorda, avui i demà!!!
Dies 30 de novembre i 1 de desembre














27 comentaris:

  1. Boníssim i facilíssim! Aquesta setmana cigrons!

    ResponElimina
  2. Molt bona idea!!! molt sana i apetitosa! un peto!

    ResponElimina
  3. muy buena idea Marina estas hamburguesas vegetales y bien sana la combinación
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  4. Boníssimes!!! Les he fet de llenties i arròs, però potser aquestes millor, el cigró m'encanta!!! bona proposta Marina1 bon cap de setmana!

    ResponElimina
  5. Riquísimas (me recuerdan al falafel!) y muy originales! Buena iniciativa la del banco de alimentos... Felicidades!

    ResponElimina
  6. A veure si tinc temps hi puc participar amb un recepta... Molt important fer-ne difusió. Sí, senyor, una molt bona entrada. Com sempre, moltes gràcies! :) Moltes petonets.

    ResponElimina
  7. M'ha encantat aquesta recepta! Té que estar molt bona! petons

    ResponElimina
  8. Una recepta senzillament impressionant. Em sembla que la probaré per algun tupper de la setmana vivent.
    En quant a l'iniciativa... a veure si em dona temps a preparar alguna cosa, perqué el motiu s'ho mereix...
    Petons!!

    ResponElimina
  9. Nena que bones!!! m'han vingut moltes ganes de tastar-les. Una soper bona idea pel dia que tens convidats vegetarians!
    Petons guapa!

    ResponElimina
  10. A casa ens encanten aquest tipus d'hamburgueses de llegums, bona idea per un dia com avui!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  11. Muy buena receta y mejor causa por la que la haces, todos juntos lo conseguiremos, estoy segura. Petons.

    ResponElimina
  12. Hola guapa tu

    I que bones queden, jo en faig unes de semblàns, però amb el teu permís anoto la teva formula, doncs es un amica diferent...

    mil petonets maca, preciosa, Susanna

    ResponElimina
  13. Bona proposta!!!! las hamburguesas son bones sempre....!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  14. Unes hamburgueses fantástiques. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  15. m'encanten les hamburgueses vegetals! i com són de sanes!! i barates! proposta bonissima! petons

    ResponElimina
  16. Marina, una recepta molt bona per una millor causa

    ResponElimina
  17. No he tastat mai hamburgueses de cigrons, però fan una pinta!! Què bones semblen!
    Marta

    ResponElimina
  18. A casa en fem molt sovint i són boníssimes!
    Una aportació deliciosa, sana i econònimca ;)

    ResponElimina
  19. Què bones i sanes Marina! i a més per una bona causa! Marta

    ResponElimina
  20. qué ricas, hamburguesas de calidad!

    ResponElimina
  21. hummm que bona la recepta !! (en cuant al coment de el meu blog sobre la decoració del pastís ) SI LA GLAÇA FETA AMB SUCRE SEMPRE QUEDA BÉ ALS PASTISSOS . PETONETS

    ResponElimina
  22. Què bons els cigrons de qualsevol manera! I així disfressats d'hamburguesa semblen ben apetitosos....

    ResponElimina
  23. Quina bona pensada has tingut, Marina!!!
    Enhorabona.
    Ptns
    Lourdes.

    ResponElimina
  24. OMG he de provar aquestes hamburgueses!! Tenen pinta de ser boníssimes!!! Ja estan en el llistat del menú de la propera setmana! :)

    ResponElimina
  25. Estas hamburguesas tienen una pinta increíble! No he hecho todavía ningún tipo de hamburguesa casera, pero viendo cómo están tendré que ponerme a ello! Estas de garbanzos serán las primeras que haga!! La verdura me encanta, así que me viene de perlas! Me quedo por aquí para no perderme nada! Un besito

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...