Aquesta d'avui és una publicació important. I no perquè sigui aquí ni perquè sigui la recepta perfecte, sinó perquè sorgeix d'un motiu prou important com perquè els blogs també ens en fem ressò. Com ja de ben segur sabeu, avui 30 i demà 1 de desembre el Banc dels Aliments convoca El Gran Recapte d'Aliments.
Es tracta d'una convocatòria feta a Catalunya i que es pot dur a terme de forma individual o col·lectiva als supermercats i mercats col·laboradors, que són una vintena, repartits en 700 punts de recollida. Tan sols que avui, més que mai, aneu a comprar! I que compreu per qui més ho necessita.
Alguns blocaires ens hem volgut afegit a la iniciativa des del propi blog, per ajudar a la difusió d'aquesta gran campanya i, alhora, per aportar receptes senzilles que portin alguns dels aliments que es demanen i que són
LLEGUMS SECS, OLI, LLET, LLAUNES EN CONSERVA DE PEIX, aliments bàsics en l'alimentació de les persones.
Si ets blocaire i vols participar en la campanya de difusió escriu la teva recepta i enllaça-la al Facebook.
La meva proposta és aquesta, unes hamburgueses de cigrons, el cigró menut de Gallecs del qual us parlava aquí.
Ingredients:
Cigrons menuts de Gallecs
pebrot vermell, albergínia, pebrot verd, carbassó, ceba, carbassa...o el que volguem, aprofitant els retalls de verdura que se'ns fan mig malvé a la nevera
Pa ratllat i ou batut
Els cigrons, un cop rehidratats després d'una nit amb aigua. Els hem de bullir durant una hora.
El que fem primer és tallar a la brunoise les verdures i les sofregim al wok.
A continuació, hi afegim els cigrons.
Quan ja ho tinguem tot enrossit ho retirem del foc i ho triturem amb la batedora, però deixant algun trosset de cigró sencer, que es noti.
Amb aquesta massa elaborarem les hamburgueses, croquetes, mandonguilles, diguem-ne com volguem. Primer, les pintarem amb ou i a continuació les arrebossarem amb pa ratllat.
Les fregim amb oli bullint.
Les escorrem amb paper absorvent i ja les tindrem a punt per a consumir! Si bé les podem guardar per l'endemà, si volem o en fem moltes. Les verdures sobreres són ideals per a fer aquestes hamburgueses, es tracta d'una recepta d'aprofitament que, a més, porta cigrons, un llegum d'un alt valor nutritiu.
Recorda, avui i demà!!!
Dies 30 de novembre i 1 de desembre
Boníssim i facilíssim! Aquesta setmana cigrons!
ResponEliminaMolt bona pensada!!!
ResponEliminaPetonets.
Molt bona idea!!! molt sana i apetitosa! un peto!
ResponEliminamuy buena idea Marina estas hamburguesas vegetales y bien sana la combinación
ResponEliminabon cap de setmana
peto
Boníssimes!!! Les he fet de llenties i arròs, però potser aquestes millor, el cigró m'encanta!!! bona proposta Marina1 bon cap de setmana!
ResponEliminaRiquísimas (me recuerdan al falafel!) y muy originales! Buena iniciativa la del banco de alimentos... Felicidades!
ResponEliminaA veure si tinc temps hi puc participar amb un recepta... Molt important fer-ne difusió. Sí, senyor, una molt bona entrada. Com sempre, moltes gràcies! :) Moltes petonets.
ResponEliminaM'ha encantat aquesta recepta! Té que estar molt bona! petons
ResponEliminaUna recepta senzillament impressionant. Em sembla que la probaré per algun tupper de la setmana vivent.
ResponEliminaEn quant a l'iniciativa... a veure si em dona temps a preparar alguna cosa, perqué el motiu s'ho mereix...
Petons!!
Nena que bones!!! m'han vingut moltes ganes de tastar-les. Una soper bona idea pel dia que tens convidats vegetarians!
ResponEliminaPetons guapa!
una recepta bonissima per una gran causa
ResponEliminaA casa ens encanten aquest tipus d'hamburgueses de llegums, bona idea per un dia com avui!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Muy buena receta y mejor causa por la que la haces, todos juntos lo conseguiremos, estoy segura. Petons.
ResponEliminaHola guapa tu
ResponEliminaI que bones queden, jo en faig unes de semblàns, però amb el teu permís anoto la teva formula, doncs es un amica diferent...
mil petonets maca, preciosa, Susanna
Bona proposta!!!! las hamburguesas son bones sempre....!!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaUnes hamburgueses fantástiques. Petons!
ResponEliminaAna
m'encanten les hamburgueses vegetals! i com són de sanes!! i barates! proposta bonissima! petons
ResponEliminaMarina, una recepta molt bona per una millor causa
ResponEliminaNo he tastat mai hamburgueses de cigrons, però fan una pinta!! Què bones semblen!
ResponEliminaMarta
A casa en fem molt sovint i són boníssimes!
ResponEliminaUna aportació deliciosa, sana i econònimca ;)
Què bones i sanes Marina! i a més per una bona causa! Marta
ResponEliminaqué ricas, hamburguesas de calidad!
ResponEliminahummm que bona la recepta !! (en cuant al coment de el meu blog sobre la decoració del pastís ) SI LA GLAÇA FETA AMB SUCRE SEMPRE QUEDA BÉ ALS PASTISSOS . PETONETS
ResponEliminaQuè bons els cigrons de qualsevol manera! I així disfressats d'hamburguesa semblen ben apetitosos....
ResponEliminaQuina bona pensada has tingut, Marina!!!
ResponEliminaEnhorabona.
Ptns
Lourdes.
OMG he de provar aquestes hamburgueses!! Tenen pinta de ser boníssimes!!! Ja estan en el llistat del menú de la propera setmana! :)
ResponEliminaEstas hamburguesas tienen una pinta increíble! No he hecho todavía ningún tipo de hamburguesa casera, pero viendo cómo están tendré que ponerme a ello! Estas de garbanzos serán las primeras que haga!! La verdura me encanta, así que me viene de perlas! Me quedo por aquí para no perderme nada! Un besito
ResponElimina