Aquesta setmana, al programa Quins fogons! que s'emet cada divendres a les 14 h a Ràdio Castellar vam parlar de les algues. Tant a la Clara com a mi ens agrada cuinar-hi de tan en tan i és per això que vam fer-les protagonistes de l'última edició que vam emetre la setmana passada. També aprofito aquesta recepta per agraïr moltíssim les receptes de tots i totes les que vau fer possible el primer Enfogona't, que vau ser molts!!! Mil gràcies. Ara podeu repassar les receptes a través del facebook però les explicarem d'aquí a una setmana (bé, el dia 30 D'ABRIL), posant tots els links als vostres blogs i explicant de forma íntegra la recepta més votada i, evidentment, explicant-la a través de la ràdio. De nou, gràcies. Estem molt contentes i ja tenim a punt el repte del mes de maig, que encara no us direm però que promet ser molt i molt divertit... i fàcil perquè tothom pugui dir-hi la seva!
Però tornem al tema que ens ocupa. Aquesta setmana m'he animat a fer la primera de les receptes amb algues. D'aquí uns dies ja en publicarem més, que si parlem d'algues no podem deixar-nos les tapes japoneses (els sushis?). Bé, però això serà un altre dia. De moment, aquí teniu aquest postre lleuger, bo i sa.
Ingredients:
4 g d’agar-agar en pols
1/2 l d’aigua
1/4 l suc de taronja
2 cullerades de sucre
Fulles de menta
Tallem la taronja a daus petits i la posem a la liquadora. Si no tenim liquadora fem un suc de taronja normal i corrent. Preparem un motlle de flam folrat amb paper film, perquè després puguem desemotllar i no se’ns enganxi. Posem l’aigua a bullir amb la menta, perquè infusioni, i quan arrenqui el bull hi escampem l’agar-agar. Remenem durant un minut i ho deixem refredar. Després afegim el suc de taronja i el sucre. Omplim els motllos i ho deixem reposar, com a mínim, dues hores a la nevera.
M'agraden les gelatines, però amb l'agar-agar em falta pràctica.
ResponEliminaTindré que fixar-me amb les mides que t'ha quedat molt bé i amb un color mol bonic.
Petons maca.
Va molt bé perquè no hi dóna gust. Petonet!
Eliminauhmmmm que rico y buena pinta tiene ! dan ganas de comerlo todo, besitos
ResponEliminaGràcies Vivi!
EliminaUna pinta molt bona, la taronja i la menta combinen molt bé, a mi també m'agrada fer servir l'agar-agar va perfecte per les gelatines.
ResponEliminaUna abraçada
Va quedar molt refrescant, Cris. Petonet!
EliminaTé molt bona pinta !! Per cert Marina on trobeu el agar-agar, ja que en parleu en molts blocs i no se on trobar-lo.
ResponEliminapetons
Quima, l'agar-agar el pots trobar fàcilment a botigues de nutrició tipus Naturcenter, Santiveri, etc, de vegades també n'hi ha en botigues d'alimentció oriental. Es presenta en forma de tires llargues transparents o en pols. Si no en trobes m'ho dius i et localitzo una tenda a prop de casa! Petons
EliminaL'agar agar és una bona opció per fer gelatines, més sana que l'habitual i aguanta més temperatura. La combinació taronja i menta és sensacional.
ResponEliminaJa tinc ganes de saber el tema del maig ;)
Ja s'acosta! Crec que us agradarà... i permet fer receptes salades... i DOLCES! ;-)))
EliminaMarina, quins colors mès bonics!! Felicitats!!
ResponEliminaGràcies Conchi!
EliminaMarina me encanta el resultado. Se ve precioso y apetecible. Un postre ideal para el verano y para quedar como una reina. besos
ResponEliminaGràcies Anna!
EliminaQuin descobriment el teu blog!!!
ResponEliminaQuina recepta mes bona!!
Hem quedo una estona...
Benvingut, jordi. i gràcies per la visita!
Eliminapreciós de colors i com a mi m'agrada la fruita, neta i pelada ;-)
ResponEliminaHo sé!
EliminaQUIN COLORS I QUINA RECPTA TAN BONA!!!!!!
ResponEliminaEl taronja és el meu color preferit! ;-)
EliminaCom sempre, una recepta que fa venir salivera. I ja estem desitjant que parleu algun dia del sushi...
ResponEliminaManel & Cristina
No trigarem, Manel i Cristina, el sushi ja està gairebé a punt! Petons
EliminaQuin aspecte tan saludable!, aquest flam ha de ser una finesa deliciosa. No he provat mai l'agar-agar però algún dia m'hi posaré, que veig que és molt bona opció!. Una abraçada-
ResponEliminaJa em diràs com et va! L'agar-agar és molt útil perquè no té gust.
EliminaM'agrada el flam i el color que té...
ResponEliminaNani
Gràcies per la visita, Nani
EliminaQuina cosa mes bona !!!! lleugera despres de un bon ápat ...m'agrada!!!!
ResponEliminapetonets.
Mmm quina delicia de postre!! jo tinc agaragar a casa, pero el problema és que no el faig servir gaire perque s'ha de coure 8 minuts, i em fa pal majoritàriament. Questió de mandra....a veure si a aquest pont m'hi poso seriosament! jeje petons
ResponEliminaAnima't Roser, val la pena! Petons
EliminaAquest flam si que m’agrada, deu d’estar boníssim, molt lleuger per desprès d’un bon dina Ummmm
ResponEliminaPetons
ÉS bo i lleuger, sí! Bon cap de setmana1
Eliminasolo viendo la foto ya esta irresitible este flam¡¡¡
ResponEliminabon cap de setmana
peto
Igual!
EliminaUn flam molt refrescant, el color es preciós. Mai he treballat amb agar-agar
ResponEliminaUn petonet
Bon cap de setmana
Es pot aprofitar la resitència tèrmica de l'Agar per a fer una salsa calenta de contrast tèrmic, amb la gelatina habitual és impossible :)
ResponEliminaProva-ho. Segurament et funciona! L'agar-agar encara no m'ha fallat mai ;-)
EliminaQuines postres més bones, fetes amb fruita com ens agrada!
ResponEliminaAvui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, també proposem unes postres o berenar de fruita, un flam de coco. Et convidem a entrar-hi i a dir-hi la teva!
www.esfruita.com/assessorem/flam-de-coc
He acabat de dinar un entrepà vegetal...Va, afanya't i portem aquestes postres...;-D
ResponEliminaWooooowwww MArina que brutaaalll!!!Es que me encanta...y que foto!!!
ResponEliminaCariños