dijous, 26 d’abril del 2012

Flam de gelatina de taronja amb infusió de menta


Aquesta setmana, al programa Quins fogons! que s'emet cada divendres a les 14 h a Ràdio Castellar vam parlar de les algues. Tant a la Clara com a mi ens agrada cuinar-hi de tan en tan i és per això que vam fer-les protagonistes de l'última edició que vam emetre la setmana passada. També aprofito aquesta recepta per agraïr moltíssim les receptes de tots i totes les que vau fer possible el primer Enfogona't, que vau ser molts!!! Mil gràcies. Ara podeu repassar les receptes a través del facebook però les explicarem d'aquí a una setmana (bé, el dia 30 D'ABRIL), posant tots els links als vostres blogs i explicant de forma íntegra la recepta més votada i, evidentment, explicant-la a través de la ràdio. De nou, gràcies. Estem molt contentes i ja tenim a punt el repte del mes de maig, que encara no us direm però que promet ser molt i molt divertit... i fàcil perquè tothom pugui dir-hi la seva!

Però tornem al tema que ens ocupa. Aquesta setmana m'he animat a fer la primera de les receptes amb algues. D'aquí uns dies ja en publicarem més, que si parlem d'algues no podem deixar-nos les tapes japoneses (els sushis?). Bé, però això serà un altre dia. De moment, aquí teniu aquest postre lleuger, bo i sa.

Ingredients:
4 g d’agar-agar en pols
1/2 l d’aigua
1/4 l suc de taronja
2 cullerades de sucre
Fulles de menta

 

Tallem la taronja a daus petits i la posem a la liquadora. Si no tenim liquadora fem un suc de taronja normal i corrent. Preparem un motlle de flam folrat amb paper film, perquè després puguem desemotllar i no se’ns enganxi. Posem l’aigua a bullir amb la menta, perquè infusioni, i quan arrenqui el bull hi escampem l’agar-agar. Remenem durant un minut i ho deixem refredar. Després afegim el suc de taronja i el sucre. Omplim els motllos i ho deixem reposar, com a mínim, dues hores a la nevera.


39 comentaris:

  1. M'agraden les gelatines, però amb l'agar-agar em falta pràctica.
    Tindré que fixar-me amb les mides que t'ha quedat molt bé i amb un color mol bonic.
    Petons maca.

    ResponElimina
  2. uhmmmm que rico y buena pinta tiene ! dan ganas de comerlo todo, besitos

    ResponElimina
  3. Una pinta molt bona, la taronja i la menta combinen molt bé, a mi també m'agrada fer servir l'agar-agar va perfecte per les gelatines.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Té molt bona pinta !! Per cert Marina on trobeu el agar-agar, ja que en parleu en molts blocs i no se on trobar-lo.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quima, l'agar-agar el pots trobar fàcilment a botigues de nutrició tipus Naturcenter, Santiveri, etc, de vegades també n'hi ha en botigues d'alimentció oriental. Es presenta en forma de tires llargues transparents o en pols. Si no en trobes m'ho dius i et localitzo una tenda a prop de casa! Petons

      Elimina
  5. L'agar agar és una bona opció per fer gelatines, més sana que l'habitual i aguanta més temperatura. La combinació taronja i menta és sensacional.
    Ja tinc ganes de saber el tema del maig ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja s'acosta! Crec que us agradarà... i permet fer receptes salades... i DOLCES! ;-)))

      Elimina
  6. Marina, quins colors mès bonics!! Felicitats!!

    ResponElimina
  7. Marina me encanta el resultado. Se ve precioso y apetecible. Un postre ideal para el verano y para quedar como una reina. besos

    ResponElimina
  8. Quin descobriment el teu blog!!!
    Quina recepta mes bona!!
    Hem quedo una estona...

    ResponElimina
  9. preciós de colors i com a mi m'agrada la fruita, neta i pelada ;-)

    ResponElimina
  10. QUIN COLORS I QUINA RECPTA TAN BONA!!!!!!

    ResponElimina
  11. Com sempre, una recepta que fa venir salivera. I ja estem desitjant que parleu algun dia del sushi...

    Manel & Cristina

    ResponElimina
    Respostes
    1. No trigarem, Manel i Cristina, el sushi ja està gairebé a punt! Petons

      Elimina
  12. Quin aspecte tan saludable!, aquest flam ha de ser una finesa deliciosa. No he provat mai l'agar-agar però algún dia m'hi posaré, que veig que és molt bona opció!. Una abraçada-

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja em diràs com et va! L'agar-agar és molt útil perquè no té gust.

      Elimina
  13. M'agrada el flam i el color que té...
    Nani

    ResponElimina
  14. Quina cosa mes bona !!!! lleugera despres de un bon ápat ...m'agrada!!!!
    petonets.

    ResponElimina
  15. Mmm quina delicia de postre!! jo tinc agaragar a casa, pero el problema és que no el faig servir gaire perque s'ha de coure 8 minuts, i em fa pal majoritàriament. Questió de mandra....a veure si a aquest pont m'hi poso seriosament! jeje petons

    ResponElimina
  16. Aquest flam si que m’agrada, deu d’estar boníssim, molt lleuger per desprès d’un bon dina Ummmm
    Petons

    ResponElimina
  17. solo viendo la foto ya esta irresitible este flam¡¡¡
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  18. Un flam molt refrescant, el color es preciós. Mai he treballat amb agar-agar

    Un petonet

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  19. Es pot aprofitar la resitència tèrmica de l'Agar per a fer una salsa calenta de contrast tèrmic, amb la gelatina habitual és impossible :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-ho. Segurament et funciona! L'agar-agar encara no m'ha fallat mai ;-)

      Elimina
  20. Quines postres més bones, fetes amb fruita com ens agrada!

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, també proposem unes postres o berenar de fruita, un flam de coco. Et convidem a entrar-hi i a dir-hi la teva!

    www.esfruita.com/assessorem/flam-de-coc

    ResponElimina
  21. He acabat de dinar un entrepà vegetal...Va, afanya't i portem aquestes postres...;-D

    ResponElimina
  22. Wooooowwww MArina que brutaaalll!!!Es que me encanta...y que foto!!!

    Cariños

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...