dilluns, 9 de juliol de 2012

Pa amb melmelada de plàtan, formatge cremós i cacau en pols


Marxeu de vacances i intenteu deixar la casa més o menys arreglada perquè quan torneu estigui tot a lloc i net. Però... sempre hi ha alguna cosa que se'ns oblida! A mi em va passar això mateix a principis de la setmana passada. Em vaig descuidar un parell de plàtans al bol de fruita i, és clar, ara que he tornat després de set dies els plàtans han madurat tant i tant que era impossible menjar-los sencers. Em sembla que només el meu avi era capaç d'endrapar el plàtan sencer, damunt d'unes galetes o un troç de pa.
A mi no m'agrada llençar el menjar. Intento sempre reaprofitar-lo i per aquest motiu, gairebé per casualitat, per primera vegada he fet melmelada de plàtan. Una melmelada d'aprofitament molt fàcil de preparar. El resultat ha estat espectacular, més bo del que m'hagués pogut imaginar. Segur que la repetiré, així que serà qúestió d'anar guardant plàtans perquè madurin... he he. El millor de tot és que, essent tan dolços, per aquesta melmelada no ens cal ni sucre! Això sempre és interessant, oi? Som-hi:

Ingredients:
plàtans molt madurs
1/2 llimona (el suc)
formatge cremós
unes llesques de pa

Aquí tenim els plàtans súper madurs, no s'aguanten ni drets!

El que fem primer és pelar-los i trossejar-los. Els posem dins d'una olla i encenem el fogó, a foc baix. Anem remenant i veig que en comptes de tornar-se més marrons es tornen més blanquinosos. Perquè no perdin aquesta blancor afegeixo el suc de mitja llimona i segueixo remenant. Durant uns 15 minuts. Ell sol s'anirà desfent, però si preferiu fer una melmelada fina, fina, la podeu passar per la batedora i la seguiu coent. En aqust cas, jo vaig preferir deixar-hi alguns grumolls.


Ara ja només us falta muntar-vos l'esmorzar, o el berenar, perquè aquesta melmelada sempre ve de gust. Unteu el pa amb formatge cremós (tipus philadelphia), hi poseu la melmelada de plàtan al damunt i, si encara el voleu més gustós, hi espolseu una mica de cacau en pols, que amb el plàtan trobo que hi queda fantàsticament bé. I... a punt per fer la mossegada!!

43 comentaris:

  1. Ostres Marina...el meu avi també es menjava els plàtans molt madurs...jaja
    Sempre he pensat en fer melmelada de plàtans, ara ja tinc lanrecepta!!!
    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he... no sé com s'ho feien, al meu avi és com més li agradaven! Prova la melmelada, boníssima!

      Elimina
    2. de que vas cabeza calabacin cara alcachofa

      Elimina
  2. La "operación biquini", només la faig jo???

    Els plàtans així es com estan mes bons, això si, de canàries eh!

    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he... són molt sans, els plàtans, aquesta melmelada no porta sucre, encara ens la podem permetre, no? Petonets!

      Elimina
    2. no la hago yo tmbien , con tu putamadre

      Elimina
  3. Marina, has posat tomàquets en el texte de la foto ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Òscar! Quin desastre... ja està arreglat!

      Elimina
  4. Noia, ja ens engreixem abans de marxar de vacances???? NO se m´hauria ocorregut mai.

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he... els plàtans tenen molt mala fama, però engreixa més un croissant! Prova-ho i ja veuràs.

      Elimina
  5. Melmelada de plàtan, ha de ser fantàstica! M'agrada la idea... a casa sempre queden fets puré oblidats en un racó de la cuina!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs prova-ho, queda molt bona, crec que us agradarà!

      Elimina
  6. que combinació més fabulosa m'encanta, ens donem una volta pel teu bloc i et convidem a visitar el nostre
    http://elmagoylabruja.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Benvinguts, Sandra i Jose Maria. Ara us vinc a visitar! Fins aviat! Petons

      Elimina
  7. És una molt bona idea per aprofitar allò que comença a estar un poquet passat, a casa de tant en tant ens passa amb els plàtans, i a mi no m'agraden gens tant madurs, així que m'ho apunt!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs prova-ho, Caterina, ja veuràs que bo! A mi m'ha sorprès, no queda massa dolç i amb el formatge salat fa una bona combinació. Petons

      Elimina
  8. marina, a això se'n diu una dona apanyada

    ResponElimina
    Respostes
    1. He he he... gràcies guapa! Tot s'aprofita, oi? petonets

      Elimina
  9. Vaja aquesta no me la perdo. Havia menjat pa amb plàtan per berenar però mai he fet melmelada... Hum!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs nuri, t'animo a provar-la. I també deu anar prou bé per farcir un pastís... de xocolata, per exemple? Petonets!

      Elimina
  10. Respostes
    1. Em sembla que fan un bon contrast. A mi em va agradar molt! Petons

      Elimina
  11. Caram, doncs te una pinta bonisima!! Han de ser tota una delicia aquestes llesques de pa!! Bona setmana!

    ResponElimina
  12. Ufff m'estic imaginat el estat dels plátans jajaja.

    Benvinguda de nou

    Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. D'allò que s'enganxen als dits i tot, imagina't-ho!!! ha ha ha. Petons

      Elimina
  13. Es una bona idea, a casa els plàtans tan madurs no agraden, es una bona manera d'aprofitar-los. I la combinació que has fet em sembla perfecta un berenar com cal.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs anima't Anna, sí que va quedar bo, sí! Petons

      Elimina
  14. doncs molt bona aquesta mermelada amb la seva combinació!! jo l'he probat i puc assegurar que es deliciosa!!! un berenar ideal per mi!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo em vaig quedar ben sorpresa, roser, no m'ho pensava que fos tan bona. La repetiré! Petonets

      Elimina
  15. Marina, em penso que jo hagués fet com el teu avi, m'encanten ben madurs erò això si... fresquets!
    De totes maneres m'has deixat encantada amb aquesta melmelada, quines idees més bones... en un moment aprofites menjar i et fas un esmorzar gloriós :)
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he... d'això es tracta! En temps de crisi, visca la creativitat! oi? Petonets!

      Elimina
  16. Hola,
    Una molt bona manera d'aprofitar els plàtans, si senyora! Vaig a veure si m'han quedat alguns oblidats... Petons

    ResponElimina
  17. Nosaltres també en fem!! Quan la tastes és com si tornessis a la infantesa, a les farinetes de fruita. És una fruita que suporta molt bé la cocció, però s'occida molt. Animeu-vos a fer-la, és molt fàcil!

    ResponElimina
  18. Que bo per el berenar d´aquesta tarda!

    ResponElimina
  19. La primera vegada que ho veis. Quina bona idea! Deu tenir una intensitat de sabor fantàstica per a postres!
    Marta

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...