divendres, 4 de maig de 2012

La lasanya i Garfield. Enfogona't amb els còmics!


Aquesta és la meva primera proposta per l'Enfogona't del mes de maig. Una lasanya, però no una lasanya qualsevol, sinó la lasanya de Garfield, el plat que més agrada al personatge que us proposo. Si l'heu llegit alguna vegada sabreu que  aquest personatge no pot evitar endrapar quilos i quilos de lasanya sempre que en té l'oportunitat.

Qui és el Garfield? Va néixer com una tira còmica creada per Jim Davis que té com a protagonistes el gat Garfield, el no gaire brillant gos Odie i el seu amo, l'inepte Jon Arbuckle. El protagonista es diu així per l'avi de Davis, James Garfield Davis, que va ser batejat en honor al president nord-americà James Garfield. El Garfield és un gat mandrós que només vol dormir i menjar. El seu plat preferit és la lasanya. A les tires còmiques apareix com un personatge egoista i exigent. Odia els dilluns i menjar ratolins, la seva conducta és sibarita i força humanitzada. En algunes coses, potser ens hi sentiríem identificats i tot,... oi? ;-)


La lasanya que us proposo potser no és la preferida del Garfield, que segur que prefereix la de carn. Aquesta d'avui és una LASANYA AMB VERDURES I FORMATGE DE CABRA

Ingredients:
100 g d'ensaladilla descongelada
2 talls de rul·lo de cabra
125 ml crema de llet
6 plaques de lasanya seca
Formatge ratllat (emental)
sal i pebre

Per a la beixamel
2 c. de farina
40 g de mantega
llet (fins que espesseixi la salsa)
sal i orenga


Preparar una lasanya no és gens complicat. Només cal que escolliu com la voleu farcir i llestos. En aquest cas, he barrejat l'ensaladilla, el rul·lo trinxat i la crema de llet i ho he passat uns 3 minuts per la paella. El que fareu primer serà bullir le plaques de pasta amb aigua. I quan les traiem del foc (mirar temps de cocció a la capsa) les posarem ràpidament sota l'aixeta amb aigua freda. Les estendrem en una safata i anirem posant el farcit, fent capes. Al capdamunt i estendrem la beixamel i afegirem el formatge ratllat. Al forn (posició gratinador) durant 5 minuts i llestos!


Apa, doncs a menjar lasanya! Recordeu que ens podeu fer arribar les vostres propostes a Enfogona't (esdeveniment al facebook).

Només ens heu d'enganxar el link de la recepta que hagueu penjat al vostre bloc. I si no teniu bloc ens poseu la recepta directament. Teniu tot el mes de maig per fer-ho. I teniu la possibilitat de votar la recepta qúe més us agradi, perquè hi haurà guanyador/a! El premi? La publicació íntegra de la recepta al bloc de Quins Fogons! i l'emissió de la recepta per Ràdio Castellar! Us animem a participar!!

Ai, aquest Garfield no en té mai prou, de lasanya... i vosaltres?

39 comentaris:

  1. Mira tinc un paquet de ensaladilla... potser aixi els nens no es queixaren .

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja em diràs si tens èxit! Petonet i bon cap de setmana

      Elimina
  2. La lasanya de carn atipa aviat perque omple molt, però aquesta versió amb ensaladilla m'ha agradat força.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No atipa a tothom! El Garfield sempre té un budell buit per la lasanya!! Ha ha ha Petonet Ana!

      Elimina
  3. No m'estranya que en Garfield hi estigués enganxat! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. i tots tenim el nostre vessant Garfield, de vegades... oi? :-) Petonet!

      Elimina
  4. Quina lasanya més bona!! El toc del formatge genial! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser! Anima't tu també amb l'Enfogona't amb els còmics. Bon cap de setmana!

      Elimina
  5. Mai havia vist una lassanya amb ensaladilla, bona pensada!
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De gustos suaus i bona! És una lasanya d'aprofitament!... de la que tenia a la nevera! He he. Petons i bon cap de setmana

      Elimina
  6. marina, m'agrada molt la lasanya, pero a casa las salsa bexamel no volen, pero aquesta de verdures te una pinta...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona, bona, Conchi! Bon cap de setmana guapa!

      Elimina
  7. molt bona idea!!! la lasanya ens agrada molt, i si és amb verdures encara més!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  8. No coneixia els gustos del Garfield :)
    Jo també prefereixo la de verdura que la de carn, je je je... ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Boig per la lasanya, ja ho veus. Un gat menjant lasanya!! ha ha . Bon cap de setmana guapa

      Elimina
  9. M'encanta la lasanya de verdures, però mai he utilitzat ensaladilal ......s'haura d eprobar. Aquesta té una pinta sensacional.
    petons

    ResponElimina
  10. m'encaaaanttaaa aquesta recepta!!! totalment acceptada i deliciosa!! visca el garfield, es el millor!! jeje petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser pel teu entusiasme!! Bon cap de setmana guapa

      Elimina
  11. és cert, no es que jo en mirés els dibuixos però quan el nano era petit ell sí i em vaig quedar amb això de la lasanya.....a mi no ma'agrada la ensaladilla jeje

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs la lasanya pot canviar de gust en un plis! Oi? Petonet

      Elimina
  12. Quina bona proposta, és la primera que em va passar pel cap... però estic una mica perduda! jejejeje continuaré pensant... ;) (si el temps no ens juga en contra!!)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenim tot un mes, Sandra! Us hi esperem! Un petonet i bon cap de setmana

      Elimina
  13. fantastica esta lasaña con ensaladilla,no se me habria ocurrido nunca Marina,buena idea y te ha quedado asi presentada genial.
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  14. Hola Marina,

    He sentit a parlar molt del teu blog (és un referent a la gastro-blogesfera catalana) però encara no havia vingut mai a visitar-te. M'encanta la idea de preparar una lassanya amb ensaladilla. De ben segur que la provaré! Enhorabona pel blog!

    Eva

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per visitar-me, Eva! I gràcies per aquests elogis que ignorava... referent? Això són paraules majors! En tot casa, faig el que puc... amb el temps que tenim i amb ganes de cuinar, oi? Petons i fins la propera!

      Elimina
  15. Una recepta ben original i divertida!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies guapos! Els vostres viatges també estan super bé! Us segueixo. Petons

      Elimina
  16. M´agrada molt la lassanya però sempre l´he provada de carn...En Garfield, que és d' allò més sibarita segur que no deixa cap engruna de la teva.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja... segur que no, aquest gat sempre té un budell buit! Petonet

      Elimina
  17. Quina lassanya tan original!, m'agrada!. Una abraçada!

    ResponElimina
  18. M'agradava molt en garfield, fa la tira que no en veig cap, reia un munt. Una lassanya fantàstica!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Avui l'hem tornat a veure al Saló del còmic... mai s'engreixa per més lasanya que mengi! he he. Petonet

      Elimina
  19. Pero que original,con ensaladilla.Pinta fantástica Marina.LA haré.

    Un saludo

    ResponElimina
  20. Marina, pasta a mi! El Garfield també. M'encanta.
    Nani

    ResponElimina
  21. quina bona idea!, segur que al Garfield li agradaria o millor dit li agradarà!

    ResponElimina
  22. Ostres Marina!!! No havia llegit el teu post!!! que fort!!! A més vaig estar a punt de posar la mateixa vinyeta del Garfield!!! M'encanta!!! Té una pinta boníssima la teva i m'encanta la decoració que has fet amb la forquilla i el ganivet sense beixamel...això si que t'ho robo descaradament!! Un petó bonica!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...