dimecres, 6 de febrer de 2013

Arròs integral al curry amb dàtils i pinyons


Va ser l'altre dia quan, mirant el bloc de la Núria , em van venir ganes de fer aquesta recepta. Ella parlava de l'arròs integral, i el feia amb verdures. A mi m'agrada molt, l'arròs integral. Sovint, el faig servir més que l'altre, tot i que reconec que hi ha varietats excel·lents que fan alguns plats exquisits, com el del Delta de l'Ebre, el de pals, l'arborio, el basmati, etc... però bé, tornant al tema. Tenia ganes d'arròs, ganes d'arròs integral, i vaig omplir l'olla d'aigua per a bullir-ne força quantitat. Si me'n sobra, el guardo a la nevera per a utilitzar-lo amb diversos acompanyaments.

Ingredients.
Arròs integral ecològic
Curry
1 got de vi blanc
Dàtils naturals 
Pinyons
una nou de mantega
Sal i pebre


El primer, doncs, serà bullir l'arròs integral durant mitja hora. Ja ho sabeu, que l'arròs integral reclama més temps de cocció. Després, l'escorreu i el reserveu. En una cassola amb una mica de mantega hi poseu els dàtils trossejats i sense pinyols, hi afegiu els pinyons, després hi incorporeu el vi blanc i deixeu que redueixi una mica. A continuació, afegiu la barreja a l'arròs, ja bullit,  en una cassola i també hi poseu el curry mòlt. Ho remeneu bé. Ho tasteu i ho rectifiqueu de sal i pebre, si fa falta.



Finalment, el retireu del foc i l'emplateu. Jo ho he fet amb anella, ja que sempre quedarà més compacte i conservarà més bé l'escalfor. Aquest plat us pot servir per acompanyar un peix blanc, o una carn blanca, de gustos suaus, que contrastaran amb l'arròs especiat. Bon profit!



Amb aquesta recepta participo al repte Memòries d'una cuinera



55 comentaris:

  1. Un bon arròs. Jo també faig servir molt de curry en els arrossos, m'agrada com queden. Petons!

    ResponElimina
  2. Amb aquesta combinació té que estar espectacular! Petons

    ResponElimina
  3. òndia ! quina combinació...l'haig de provar!!

    ResponElimina
  4. Quina bona combinació, m'encanta!!!

    ResponElimina
  5. Crec que he provat el curry només en una ocasió, una vegada que vaig dinar en un restaurant pakistaní. L'hauré de provar d'utilitzar a casa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ui, doncs a mi m'encanta, Gemma! Sempre que puc l'hi poso... he he. Petons!

      Elimina
  6. que marroqui se'ns a tornat la Marina!! bonissima barreja! m'agrada tot i l'arròs,,,,quin coloret! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha... sí, sí, ja només em falta posar-me el turban i llestos! Petonets!

      Elimina
  7. M'encanta l'arrós amb curry! molt ben pensat lo de fer-ne una miqueta més i així anar-lo utilitzant pels acompanyaments.
    I mira, amb arrós integral encara és més sa!
    ptns!!

    ResponElimina
  8. una buena y sana manera de comer este arroz integral te ha quedado de lujo el emplatado
    peto

    ResponElimina
  9. Aquest arrosset té una pinta sensacional.
    Sóc súper fan de l'arròs amb curri. I trobo que amb els dàtils ha d'estar de vici!

    Petonets!

    ResponElimina
  10. Com a gran fan de l'arròs que sóc, aquesta combinació segur que és una delícia!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  11. Ostres! la meva mare quan erem petits ens preparava un arròs molt similar, però en comptes de dàtils hi posava panses :-) Està bo bo!

    ResponElimina
  12. Hola guapa!
    Gràcies per recordar-te de mi però l'enllaç no funciona, he, he.
    Una abraçada
    Nuria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ara ja sí! Gràcies per dir-m'ho. Petons

      Elimina
    2. Saps aquest amb dàtils l'he de provar
      M'han dit que venen un integral (penso que és una mica precuinat)que es cou abans. En saps alguna cosa?

      Elimina
    3. Doncs... En conec un de precuit i integral però és arròs LLARG integral. Em sembla que és de Biogra. Potser és aquest el que vols dir?

      Elimina
  13. què reboníssim Marina, jo el faig paregut, la meua filla menuda no menja carn i li agrada molt, bó, ens agrada a tots, bsts

    ResponElimina
  14. quina pinta, jo faig un igual, pero substitueixo els datils per panses de corinto posades en licor 24 hores, i tambe queda espectacular. el faig servir per acompanyar carn. les especies a la cuina son espectaculars...l´orgasme de la cuina, qu es el gust que hi trobes...com diria la Ruscalleda.
    un peto desde Receptes amb vida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. També ha de ser ben bo, amb panses! La cosa és que els dàtils m'agraden tant... que no m'he pogut resistir... l'orgasme de la cuina, tu ho has dit! I la ruski també! Petons

      Elimina
  15. Quin arrós més complert, i quina combinació més bona!! jo, a part de posar-hi panses també hi poso poma a dauets. Haurem de tastar amb dàtils!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Poma! També ha de ser boníssim, amb poma. M'ho apunto!

      Elimina
  16. Em porta records estiuencs!...,-D Boníssim.

    ResponElimina
  17. Marina, m'agrada molt aquest arròs, a casa de la meva germana es fa molt sovint, a la Ione li encanta

    ResponElimina
  18. Marina, m'agrada l'arròs integral, però sempre necessito 45 minuts com a mínim. Si no fos per aquest detall, en faria més sovint. T'ha quedat que diu menja'm.
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja et dic, si en fas força amb la cocció d'un dia ja en tens per a molts més. D'altra banda, congela molt bé!

      Elimina
  19. Excelentes ingredientes para um arroz!
    Bjs

    ResponElimina
  20. Marina, la mezcla de estos sabores me gusta mucho, lo hago con el cus cus, ero el arroz integral no lo he probado. Nunca es tarde... besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, nunca es tarde!! Petons i bon Dijous gras!

      Elimina
  21. Quina bona pinta Marina!!!! no saps la gana que m'ha entrat. M'enanta el curry i els d'àtils, però crec que no els hagués combinat mai i no se per què!!! petonets


    ResponElimina
  22. Que contrastes de sabores, tiene que estar muy bueno pues tiene una pinta estupenda.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  23. Per mi es un plat perfecte. M'agrada l'arròs integral, però com necessita més estona per cuinar-se a vegades em fa una mica de mandra.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi no em fa gaire mandra perquè mentre cou no necessita gaire vigilància però vaja, cal tenir temps, sí... petons!

      Elimina
  24. mira que me gusta el arroz y creia que los habia probado todos, pero no este con datiles y piñones nunca lo habia visto y me parece de lo mas original y sabroso, esto tengo que probarlo! bicos

    ResponElimina
  25. Barrufa molt, mai he combinat els dàtils amb el curry!!

    ResponElimina
  26. Aquest punt dolç que li donen els datils el trobo delicios, m´agrada molt com queda aquest arròs! petonets Marina.

    ResponElimina
  27. Quiero entregarte el premio Indalo , después tu se lo puedes entregar a quien tú quieras eso si que cumpla los requisitos. Aquí te dejo el enlace para que lo recojas.
    http://cocina-trini.blogspot.com.es/2012/10/premio-indalo-de-bronce-indalo-de-plata.html

    ResponElimina
  28. Uau quina combinació!! dàtils amb curry, molt càlida i "exòtica" a la vegada. Fa poquet que he descobert l'arròs integral, i també m'agrada molt!
    Bona nit i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  29. Encara em queden dàtils del nadal, ja sè què en faré!!!!!
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  30. Me estoy poniendo al día Marina,y has trabajado muchísimo.
    Perdón por mi ausencia,con lo que me gusta tu cocina.
    Este arroz hace que me detenga a escribir,que combinación de ingredientes más sugerente.!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Sílvia! Encantada de tornar-te a veure per aquí!

      Elimina
  31. Un arròs molt exòtic i original!! Petonets!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...