divendres, 26 d’octubre de 2012

Gall d'indi farcit rostit al forn amb verdures variades


Aquesta d'avui és una recepta - regal. I us explico el perquè. La Noemí és de Terrassa i també és una amiga de la infància d'EGB, amb qui vam perdre el contacte ja fa temps quan vam fer-nos grans i cadascú va començar nous estudis, nous projectes professionals i personals. Però... els avantatges de la tecnologia han fet que poguéssim tornar a connectar a través del facebook i ara ens anem seguint. Actualment, ella treballa en una empresa de comunicació, Biosca Comunicació, basada en les idees, creativitat, el disseny... les solucions 2.0. Fa pocs dies em va comentar que li faltaven unes receptes per un packaging que estaven posant en marxa per a transportar carns farcides de vedella, porc, gall d'indi, pollastre. Vam fer un tracte: jo li escrivia les receptes i, a canvi, ella em regalava una carn farcida perquè la provés. Ara que ja puc dir que l'he provat, i que ja puc dir que és ben bona, us explico com vaig fer aquesta recepta, d'acord?

Ingredients:
Carn de gall d'indi farcida d'orellanes, prunes i pinyons
1 carbassó
3 pastanagues
1 ceba tendra
patates
1 got de rom
1 fulles de llorer
afàbrega fresca
oli i sal

Gall d'indi farcit de prunes, orellanes i pinyons

Les verdures del rostit

Quan vaig començar a preparar la recepta no sabia com tallaria aquestes verdures. Aquell mateix dia, els amics de Corol·lari Culinari, un blog que segueixo fidelment, em van donar la idea. Les tallaria amb pelador, com si fossin tallarines. La cosa va quedar així:


Salem les verdures, i també les reguem amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra. També hi col·loquem la carn i ho posem al forn, a 180 ºC durant 10 minuts.


Passat aquest temps, obrim un moment el forn i donem la volta a la carn. Ho tornem a coure 10 minuts més.


A continuació, tornem a obrir el forn i hi afegim un rajolí de rom per sobre. 


I ara sí, ho deixem coure 40 minuts més, vigilant-ho de tant en tant i, si cal, afegint-hi una mica d'aigua perquè les verdures no se'ns cremin. Passat aquest temps, el traiem del forn i tallem els fils.


Finalment el filategem amb talls gruixuts i el servim acompanyat de les verdures. 


També el podem presentar d'una altra manera més moderna. Triturem part de les verdures i les posem al fons del plat. Al voltant, i per decorar, col·loquem algunes de les verdures senceres. Així:


Bon profit i bon cap de setmana!













23 comentaris:

  1. buen regalo intercambio y le has sacado una buena receta y ese ron añejo le da un toque divino,te ha quedado una receta completo y bien buena en su conjunto
    bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  2. Queden bé les dues opcions, verdures triturades o "estil tallarina". Tallades així no ho he fet mai. Ho hauré de remeiar, queden molt bé. Molt bona pinta!
    Marta

    ResponElimina
  3. Ohh que bo!! I amb l'acompanyament de verdures encara més! Petons

    ResponElimina
  4. Nyaaaam! Doncs quina bona retrobada. Genial! M'ha encantat. Petons.

    ResponElimina
  5. A part de deliciosa, la trobo sana!!! es d´aquelles receptes que les fiques al forn i adeu!!!! Molt bona Marina. Bon cds

    ResponElimina
  6. Dncs vas fer molt bon tracte!!
    I el teu acompanyament no es queda pas curt!!
    ptns!!

    ResponElimina
  7. Y bien rico este pavo relleno con una guarnición exquisita y el toque del ron ummmmmm, espectacular, besos.

    ResponElimina
  8. Aquest tipus de carn farcida de fruita seca és el típic plat de diumenge amb el que ens llepem els bigotis juju
    petons

    ResponElimina
  9. el gall d'indi és una carn que m'agrada, i cuinada com ho has fet tu, de manera ben sana, encara millor! petons i bon cap de setmana guapa!

    ResponElimina
  10. La carn de gall d´indi es de les que si acostumo a menjar... una recepta de festa major Marina... que bona amb l´acompanyament de verduretes. M´agrada. Petons,

    ResponElimina
  11. MARINA, un plat casolà bonissim que heu modernitzat amb molt de gust

    ResponElimina
  12. mmmm! una recepta de luxe, recorda a les festes! petonets!!!

    ResponElimina
  13. M'agraden molt aquests farcits, amb el pollastre estàn molt bons, segur que amb el gall d'indi queda tembé molt gustós i la salseta amb les verdures el fan un plat de festa.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Crec que en l'intercanvi hi vas sortir guanyant, je je je... :)Això ja comença a fer olor de Nadal, podria ser perfectament el gall d'indi farcit de Nadal, oi?

    ResponElimina
  15. Una recepta de festa total!! Aquestes carns farcides són una delicia i així amb la verdureta ha de quedar ben lleugera! Molt bona recepta!!

    ResponElimina
  16. Trobar una amiga d'estudis sempre és agradable. I després fer un tracte així encara millor. Una pinta que no vegis.
    Bon cap de setmana Marina,
    Nani

    ResponElimina
  17. Noia te una pinta boníssima, m'agrada molt aquest plat!
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. mmmm ho veig com a candidata a ser recepta per Nadal! quina pinta més bona!!! petonets!

    ResponElimina
  19. I every time spent my half an hour to read this web site's content all the time along with a cup of coffee.

    my page ... cash advance in 1 hour
    my site :: payday loans no credit check

    ResponElimina
  20. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed surfing around your blog
    posts. In any case I will be subscribing
    to your feed and I hope you write again soon!

    Also visit my site ... psychic readings

    ResponElimina
  21. I do trust all of the ideas you've offered on your post. They're very convincing
    and can definitely work. Still, the posts are very brief for starters.
    May you please lengthen them a little from subsequent time?

    Thank you for the post.

    Here is my web page continue reading

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...