dilluns, 17 de setembre de 2012

Minipizzes de sardines i raïm gratinades



Avui enceto el dilluns amb una proposta senzilla però que no neix perquè sí. Resulta que la setmana passada en Jordi, un company de feina, em va portar uns deliciosos gotims de raïm moscatell del Penedès, acabats de collir.


Em va costar reprimir-me i no acabar-me'ls tots el mateix dia, ho reconec! Quina dolçor, quina delícia! En volia guardar, sobretot, per elaborar una recepta d'agraïment al regal. I se'm va acudir, de sobte, un plat que de petits havíem tastat a casa, i que té uns contrastos sorprenents. Heu provat mai les sardines amb raïm? Doncs aquí en teniu una de les moltes receptes que podem fer.

Ingredients:
Massa de pa (explicada aquí)
Tomàquet de pera
sardines en conserva d'oli d'oliva
raïm moscatell (el més dolç!)
Formatge ratllat Emmental
oli i sal
Herbes de provença


D'entrada, elaborem unes circumferències petites, individuals, vaja.


Després, les farcim amb el tomàquet, el raïm i les sardines.


I finalment, hi posem el formatge ratllat i ho reguem amb un rajolí d'oli. Prèviament, haurem posat a escalfar el forn a 200 ºC, que abaixarem a 170ºC en el moment de ficar-hi les pizzes. Ho coem 15 minuts en posició forn. I cinc minuts més en posició gratinador.


I el resultat final... També ideals per emportar-se-les de picnic a la muntanya, com en aquest cas vaig fer jo!!




............................................................................

I avui estic especialment contenta, malgrat sigui dilluns. La Gemma de Pel plaer de cuinar m'ha concedit el Premi Primavera! Uau! M'agrada especialment, aquest premi, perquè és l'estació de l'any que vaig néixer i perquè, a més, és una estació plena de colors...  Ara em toca a mi decidir quins 5 blocs seran els premiats, tota una responabilitat que demanarà els seus dies de reflexió. De moment, us deixo el regal!


39 comentaris:

  1. Uau, la combinació de salat amb raïm no l'havia vista mai, molt original! Petons

    ResponElimina
  2. una combinacion irresistible Marina,mediterranea 100%
    peto

    ResponElimina
  3. Wooowww Marina!!.Una propuesta arriesgada y tremendamente atractiva.

    EStá bárbara!!

    ResponElimina
  4. Ei doncs la convinació és suggerent... realment! I les fotografies són precioses! ;)

    Feliç dilluns, Marina!!

    ResponElimina
  5. Moltes gràcies pel regalet. Jordi

    ResponElimina
  6. apa, quina combinació més sorprenent... ha de ser bona de veritat!
    El raïm moscatell és una delícia, quina sort tenir amics així ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! I més quan aquest amic em dóna una altra bossa plena de raïm!!! Que bé!

      Elimina
  7. Una combinació molt bona, i si el raïm es acabat de collir encara més
    Tan quedat fantàstiques
    Felicitats pel premi
    Petons

    ResponElimina
  8. Li preparo aquesta combinació al meu pare i es torna boig!
    Enhorabona pel premi.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahaha! Doncs ja ho saps, Mònica! Sardines i moscatell i... nyam, nyam!

      Elimina
  9. QUina pintaa!!! son ideals aixi individuals!! M'encanta la combinació de sabors i m'encaanten les sardines!! el cruixent de la massa és genial! petons

    ResponElimina
  10. Què bona combinació! Mai l'he tastat però no trigaré....
    Petons
    Mónica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si t'agraden els contrastos aquesta recepta t'agradarà segur! petons, Mònica

      Elimina
  11. UAUUU!!! les pizzes mira que agraden a casa, però aquesta combinacio m'ha deixat ben tiesa. Pots comptar-hi que el pròxim divendres m'encarregaré de tenir sardinetes i raïm jeje.
    Petons guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs espero amb ànsia la teva recepta, Elena!!

      Elimina
  12. Si que ha de ser una bona combinació, el raïm i les sardines amb aquesta massa cruixent, qué bo!
    Enhorabona pel premi.
    Petons.

    ResponElimina
  13. quina combinació tan original!! Segur qeu esta bonissim! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho és, Roser! Anima't, no te n'arrepentiràs!

      Elimina
  14. Que fort amb raïm!!! el moscatell m´encanta per la seva dolçor, crec que li va de nassos en aquesta pizza! genial!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sílvia!! Prova-ho, a tu que t'agrada tan combinar segur que t'agrada!!!

      Elimina
  15. Ostres! Quan treballava a Vilafranca n´havia provat acabat de collir...El Penedès una gran comarca! Et puc assegurar que m´imagino el sabor d´aquesta minipizza des de la distància. Veig que la vas assaborir moltíssim.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! A la muntanya tot és molt més bo! Tot i que ja ho és de per sí, eh? Petonets!

      Elimina
  16. les fotografies precioses, peró la recepta GENIAL

    ResponElimina
  17. Marina,
    Le arengades amb raïm són boníssimes. Amb sardines no n'he menjat mai.
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs prova-ho Nani! Amb les sardines la coca queda més sucosa que amb les arengades... es desfan a la boca!!!

      Elimina
  18. M'ha agradat tant aquesta recepta que n'hem sopat d'una variant amb el que tenia a casa, he canviat les sardines per verat, el raïm per tomàtiques xerry i la pasta per pa de pita. Ben mirat ho he canviat quasi tot, però la idea ha sortit d'aquí. I ha estat boníssim.
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina il·lusió que t'hagi servit d'idea la meva recepta, Margalida! Diferent i ben bona!! De combinacions n'hi ha per donar i vendre, oi? Això del raïm és pel contrast dolç-salat. prova-ho un dia també! Petonets!

      Elimina
  19. Uauuu m´encanta la teva proposta!!! m´ha semblat molt original i segur que la combinació de sabors és deliciosa...un petonet

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...