dimecres, 23 de gener de 2013

L'últim sopar

Bon dia a tothom! Quina il·lusió em fa tornar a obrir les entranyes del blog! Per a explicar-hi coses, per anotar-hi receptes, per penjar-hi fotos... Feia dies, massa dies ja, que el meu blog s'havia quedat aturat, i amb ell, també les visites que faig als vostres blogs, companys de viatge culinari.

Això es deu, els qui em seguiu ho sabeu, al trasllat de casa que des del dia de Reis hem fet amb el meu nou company de vida. I no només trasllat de casa, sinó també de poble. No ens movem del Vallès Occidental, això no, però sí que ens apropem més a la natura, una realitat que ara palpo cada matí quan miro a fora a través del vidre de la finesta o el balcó. El Puig de la Creu, per exemple, em desperta cada dia quan encara el sol no s'ha llevat..

I tot i que encara tinc un munt de caixes per obrir, tot i que encara queden coses per carregar del pis que deixem... avui obro de nou el Tapa't de tapes perquè ja no puc més!! ha ha ha. M'agrada massa, això de compartir, explicar, mirar, aprendre... de les coses de cuina. 

I encara que sembli estrany, obro el blog amb un comiat, però no amb un comiat meu, sinó amb el comiat que vam oferir al pis que vam deixar quan també dèiem adéu al 2012. I és que quin comiat més bo es pot esperar de dues "pucetes" cuineres com nosaltres? Bé ens n'havíem d'acomiadar com cal, oi?
Aíxí, doncs, avui us presento...

L'ÚLTIM SOPAR

Tartar de rap amb gambes i advocat

Sobrassada a la planxa amb mel i formatge de cabra curat de Sant Llorenç

Sopa de miso amb fideus de calamar i bolets shitake

Calçots arrebossats amb salsa de romesco

Paperines de pasta de full farcides de pebrots del piquillo amb brandada de bacallà

Sopa de ceba i formatge amb tòfona ratllada

Broqueta de rap, porro i gambes amb salsa del cap de les gambes i salsa de julivert

Entrecot amb salsa de ceps i tòfona melanosporum ratllada

Gelat de vainilla amb pinyons torrats i fils de xocolata

Punt i a part.

I bé, a partir d'ara, les receptes es couran en un nou espai, una cuina més gran i més lluminosa, una cuina que, tímidament, ja ens comencem a estimar força.

Fins aviat!




P.D. Per cert, que encara us dec un regal... a finals de l'any 2012 vaig voler compartir amb vosaltres un desig. Ho recordeu? Tots aquells que vau enviar-me el vostre, de desig, entraveu al sorteig d'una capsa de galetes decorades. Així que... ben aviat, el nom del guanyador es farà públic. I el regal serà enviat! 










65 comentaris:

  1. Quina bona notícia Marina, ahir vaig lligar caps amb l'entrada de la cuina nova... me'n alegro moltíssim per vosaltres! una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Cinta!! Una abraçada també per a tu

      Elimina
  2. Marina, quina il·lusió, ya te echaba de menos. Enhorabuena por los cambios seguro que será genial. Yo todavía estoy en casa de mis padres pero me queda muy poquito, un par de semanas y listo. También tengo ganas de estrenar mi cocina. Un besazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Conchi!! Ja et falta poc, doncs! ànims, que després trobarem la recompensa!! Gràcies, guapa!

      Elimina
  3. esto es como volver a empezar y tiene que hacer mucha ilusión Marina,me alegro mucho por los dos y estoy seguro que todos tambien saldremos ganando con esta nueva etapa vuestra y mas con la cocina que ya se la he visto al Manel,ja,ja.
    et desitjo el millor en aquesta nova etapa
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, Miquel! És tornar a començar. Però no aquelles coses que fan mandra, sinó amb il·lusió! Gràcies!!!

      Elimina
  4. Si això és l'últim sopar no em puc imaginar com haurà estat el primer....;-D

    ResponElimina
    Respostes
    1. No siguis impacient, titi... tot arriba... hi hi hi. Petonet!

      Elimina
  5. ostres, Marina, si aixo va ser el sopar de comiat, no em vull imaginar com va ser el de benvinguda al nou pis!

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he he... doncs ja ho veurem, ja!! Petons

      Elimina
  6. Hola Marina, deu n'hi do quin sopar, per ser l'últim no hi va faltar rés.
    Oi que estaves l'latre dia al Bon Preu? Es que em va semblar que si, però després no et vaig veure per poder parlar una mica.
    Esperem les noves receptes que surtin de la nova cuina.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que hi era, sí! Jo també et vaig veure, parlant a davant amb el Miquel i la Neus. A veure si a la propera tenim una estona!! Petons

      Elimina
  7. Felicitats per la nova vida i que sigueu molt felços!!! No paris de publicar, que no ens podem perdre les teves receptes ehh!! jejejej petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ok, ho faré! Això seguríssim, mentre tingui entusiastes com tu! petonets

      Elimina
  8. Bentornada al món blogaire, Marina.
    Segur que era un sopar i no un menú degustació d'un restaurant 3 estrelles Michelin??? Mare meva, quina bona pinta.
    Els trasllats semblen no acabar mai (de fet nosaltres encara tenim unes quantes caixes sense obrir al traster de l'últim trasllat), però un cop posat una mica d'ordre, tot torna al seu lloc. Et desitgem el millor en el vostre nou emplaçament.
    Una abraçada.

    Mane & Cristina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, parella! no era un restaurant 3 estrelles, no... he he. Tot i que això del menú degustació sí que ho va voler ser!! Petons i fins aviat!

      Elimina
  9. Enhorabona per tots els canvis....jeje.
    Volem foto de la cuina,eh!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Disfruta Marina de esta nueva situación y de este maravilloso lugar donde te trasladas.
    Petons
    Blanca deJUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  11. només diré una cosa: fes-ti-val :O

    ResponElimina
  12. Muchas felicidades guapetona!!! unos platos fantasticos, me gustan todos, bicos

    ResponElimina
  13. QUIN SOPAR, i ho escric amb majúscules perque està genial

    Espero que disfruteu de la vostre nova casa

    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també ho espero!! quan estigui tot una mica més ordenat, he he. Petons!

      Elimina
  14. Hola de nou guapíssima! jo fa molt de temps que no renovo, no sé perquè però he perdut "l'enganxe" que tenia per fotografiar i fer receptes noves. Això si, no em perdo els vostres blogs, i el tue l'estava esperant amb candeletes!
    Veig que som del Vallès totes dues, tu de l'Occidental i jo de L'Oriental jejeje. Aquest sopar de comiat és una passada, quina despedida més maca li vau fer a l'antiga casa ;)
    Petons i fins aviat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. oh.... donc espero que tornis que les teves receptes són fantàstiques, sobretot, les dolces!! Doncs sí, com el vallès no hi ha res!! ha ha. Petonets!

      Elimina
  15. Ostres quin sopar!!!! Moltes felicitats per la nova vida i per la nova cuina!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. enhorabona per la nova vida, m´alegre molt, que siga per a millor, mare de Deu quin soparot, tot boníssim, feliç any guapeta, bsts

    ResponElimina
  17. tots els cambis son positius ancare que de primeras no es vegi , segur que els bons pronóstics no tardarán en sorgir , m'anelegro per tot . bon soparet i molt bones fotos . una abraçada desde terras menorquines.

    ResponElimina
  18. Pues mira llego a tu cocina en un momento genial, cocina física nueva, con vistas inmejorables, no quiero ni imaginar lo que saldrá de esa cocina.
    Vuestra última cena impresionante, todo todo me ha encantado.
    Besazos y me quedo por aquí.

    ResponElimina
  19. Caramba Marina eso no fue una cena, eso fue un banquete con todo lujo gastronómico y en toda regla.
    Felicidades por los nuevos cambios, siempre aportan mucha ilusión.
    Petons.

    ResponElimina
  20. Mare meva, un última àpat de luxe! No sabria amb què quedar-me!
    Que aquesta nova etapa us vagi de luxe
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  21. Caramb, Marina quin sopar mes bó, ummm, de luxe.
    Enhorabona per la nova cuina de ben segur serà genial.

    ResponElimina
  22. Marina! benvinguda! i enhorabona per aquesta nova etapa...no us faltaran bons àpats!! Marta

    ResponElimina
  23. Quin bé de sopars!!!!!
    Vinga ja esperem veure els nous plats de la cuina nova. Enhorabona!

    ResponElimina
  24. Un sopar per gourmets, com no podia ser d'altra manera tenint en compte els amfitrions :)
    No em puc ni imaginar com seran els futurs sopars en aquesta nova cuina que estreneu...

    ResponElimina
    Respostes
    1. He he he, ara que ja tenim els catxarros de cuina ordenats esperem que en surtin molts platets!! Gràcies, Gemma!!!!

      Elimina
  25. Un sopar força interessant per acomiadar el pis. Moltes felicitats per la nova etapa de la teva vida
    Petons

    ResponElimina
  26. Marina!!! espero i desitjo que la nova etapa que començes sigui millor que l'anterior, que segueixis amb les teves fantàstiques receptes i que.....ja et val, em podries haver convidat a l'ultim sopar?!! tan jalar segur que ni us ho vau acabar! jajaja!!! quina pinta tot, mare meva! ara, a disfrutar dels moments meravellosos que t'aporti el nou lloc i el nou company!! ;-) un petonàs enorme!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, guapa!! Convidar-vos a tots és difícil, oi? ;-) Potser, qui sap, algun dia podem compartir sopar!!! Petonets, guapa

      Elimina
  27. Carai, un sopar de comiat contundent!!!! Pero tens raó les coses s'han de fer com cal, i un trasllat el que necessita són forçes, moltes forçes per moure caixes amunt i avall, jijiji!!!!
    Benvinguda de nou!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Per això vam fer sopar contundent, per agafar energia per carregar!! ha ha ha. Gràcies, guapa!

      Elimina
  28. D'entrada enhorabona de part meva i dels meus amos!! Pel que he vist en aquell parell, que porten un trasllat cada 2 anys, cada canvi es un petit/gran trasvals, això si, ben ple d'il·lusió :)

    Moltes felicitas de cara a aquesta nova fase de la vida que comenceu!!

    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!!! No sé si també t'agradaria el menú, Nissi? Hi ha molt peix... he he.

      Elimina
  29. Quina manera de despedir el pis!!! Un menú de luxe, m'agraden absolutament tots els plats! Espero que et vagi tot molt bé en la nova casa :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  30. Nenaaaaa, quin festival per acomiadar el pis!. No vull ni pensar com devia ser el de benvinguda a la casa nova!. Que la gaudiu amb tota la il·lusió del món!. Una forta abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi hi hi... si es fa, es fa bé! No? Petons i gràcies, Glòria!

      Elimina
  31. Un sopar de luxe.
    Que et vagí tot molt bé.
    Petons

    ResponElimina
  32. Quan dius que és el sopar d'inauguració??? jajajajaja Quina bona pinta té tot!!!!! Esper que pogueu disfrutar molt de la nova cuina i la nova casa, i que segueixes publicant aquestes meravelles de plats!!! La mousse de torró de l'altra entrada també fa molta menjera!!!

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Caterina!! Ja m'hagués agradat convidar-vos a tots, ja! Però hi ha coses que són difícils de fer-se realitat... he he. Petonets!

      Elimina
  33. Marina, felicitats per aquest nou canvi. Pinta molt bé aquesta cuina lluminosa i el estar més en contacte amb la natura. Segur que això es transmetrà als plats que veurem a partir d'ara igual que el darrer sopar mostra unes exquisitesses increïbles. Petonets!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...