Ja fa dies que les figueres del nostre país van carregades. Arriben les figues i amb elles les receptes que ens comencen a recordar que d'aquí a no res arribarà la tardor. És un fruit que associo sempre a les estades que passàvem amb la família a Fontclara, al Baix Empordà. Sempre passejàvem per aquells camins on les figueres s'abocaven i collíem un munt de figues de coll de dama i de les verdes, boníssimes totes, per a fer-ne melmelada.
La d'avui és una coca que és relativament ràpida de fer. A més de les figues, també incorpora el foie i les ametlles crues. Es fa amb pasta de full i es menja a temperatura ambient. Us animeu?
Ingredients:
Pasta de full
Figues de coll de dama
sucre morè
Bloc de foie d'oca
ametlla crua amb pell
Un ou batut
Comencem a preparar la coca tallant rectangles de pasta de full (un rectangle per persona). L'estirem una mica, i la punxem amb una forquilla. Mentrestant, engeguem el forn perquè es vagi escalfant. Batem un ou i el fem servir per pintar la pasta de full. Després, introduïm els rectangles de pasta de full al forn durant 8-10 minuts, a 200 ºC, fins que quedin torradets.
Mentrestant, tallem les figues a rodanxes.
A continuació, ja podrem treure les coques del forn, i col·locarem les làmines de figa a sobre. Després, hi empolsarem el sucre morè i caramelitzarem amb el cremador o amb el bufador.
Un cop caramelitzades les figues, procedirem a col·locar el foie. Jo ho vaig fer posant-ne una mica a sobre càda làmina de figa, en forma de cannelle, però podeu posar-n'hi més si us agrada el foie en abundància.
Finalment, trinxem l'ametlla crua amb la picadora i l'empolsem per sobre.
Ho podem servir al moment o bé deixar-ho reposar a la nevera. En tot cas, abans de servir, ho traiem perquè serà més bona a temperatura ambient. Bon profit i bon dilluns!
Altres receptes amb figues:
Una combinació sensacional, amb un format molt original.
ResponEliminaPrecisament, jo aquest cap de setmana també he cuinat amb figues, per un pastís d'aniversari.
Que bones, com m'agraden!! Combinades amb foie no les he provat mai. Aquest pastisset té una pinta fenomenal. petons
ResponEliminaUn dolç i salat, que ha de ser ben bo, Marina! El dissabte en vaig menjar de figues i mira que no em senten gens bé... però són tan bones!!! Que tinguis una bona setmana.
ResponEliminaLos higos tienen pinta de ser muy dulces, por lo que esta coca con la combinación del foie ha de estar rica, rica.
ResponEliminaFeliz semana
Blanca de JUEGO DE SABORES
M'encanta la combinació de les figues amb salat! una coca molt bona!
ResponEliminaEl foie combina genial amb les figues i així en coca en sembla un plat molt bó i excel.lent per a servir a convidats!!
ResponEliminaUna recepta molt original . Crec que no het res amb figues .....hauré de probar.
ResponEliminapetons
No he provat mai la combinació de figues i foie, però té pinta d'estar boníssima. M'encanten les dues coses, o sigui que m'apunto la recepta per fer-la un d'aquests dies, abans de què s'acabin les figues!
ResponEliminaayyy y que te digo yo ahora niña?? si ya los higos con foie me parece una combinación deliciosa ya en coca ufff. me gusta muchísimo la receta de hoy Marina.
ResponEliminaasi que felicidades guapa.
Marina muy buena combinacion estos higos encima de la coca y el toque de foie micuit le va genial y las almendras crudas mas vitaminas saludables
ResponEliminaBss
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQuina bona fila que fa!!! fa venir gana!!!
ResponEliminaMare meva, no he parat de veure receptes amb figues... mare meva! Hauré de comprar ja perque se m'està fent la boca aigua!! quina coca més xula i amb una combinació que m'ha sorpres moltissim, foie? figues? junts?? Uuau!! Ho probaré!! Petons
ResponEliminaHoola maca!!!!
ResponEliminaHas fet un combi d´ingredientes que m´encanta!!!!!! i molt!!!
Tinc foie a la nevera....falten les figues....:)))
Petonets
Ostres Marina, no soc jo gaire de figues, però que porti foie m'ha arribat a l'ànima, nomès per això ja faria un esforç, i no perquè no sigui una bona recepta, que ho és i ben bona, sinó que un és especial amb alguns ingredients, jeje!
ResponEliminaPetons, i feliç setmana!
Oh quina delícia! Tot el que hi ha en aquesta coca m'agrada! Un plat d'inicis de tardor fantàstic per convidar i quedar com una reina. Petons.
ResponEliminaMarina, m´encanten aquests tipus de coques! Apa, com et cuides amb foie d´oca....
ResponEliminaBufffss!!! Si és que només amb el nom que li has posat ja he començat a salivar!!! Mare meva quina delícia!!! M'encanten aquest tipus de coques.
ResponEliminaPetonets bonica
Una recepta de luxe, Marina!!
ResponEliminaEls teus pas-a-pas cada dia ho peten més!!! Tremenda lluisor i color del resultat final! :)
ResponEliminaEiiii té molt bona pinta ¡¡¡¡ me l'apunto ¡¡¡¡ petons.
ResponEliminaQue bona... jo la faig amb ceba caramel·litzada i de cap per avall, tipus tatin. Provaré aquesta manera... per variar una miqueta!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Una combinació de sabors espectacular! i a part aquesta coca té una presència que es ven sola!
ResponEliminaJo Marina, una coca impresionante!! Me encanta la combinación. Yo este año he congelado higos, no sé como quedarán, pero he pensado que así los podré aprovechar más adelante, ya veremos... Petons
ResponEliminaespectacular!!! quina bona pinta.
ResponEliminacaram Marina, com t'ho curres!!! bonissim amb figues caramelitzades foie i atmetlla !! un plat d'aperitiu dels de diumenge! petons
ResponEliminaAquesta coca és deliciosa en tots els sentits! Petonets!
ResponEliminaUna recepta espectacular!!! Aquesta coca de figues i foie és brutal! Et prenc prestada la recepta per provar-la ràpidament!
ResponEliminaLes figues combinades amb ingredients salats m'agraden, encara que el foie no tant.
ResponEliminaPetons.
Marina, aquesta recepta hauria d'estar prohibida veure-la a qualsevol hora, perquè fa venir una gana. Has fet una combinació boníssima! La farem si o si, ja t'ho dic ara! Petonets
ResponEliminaHola Marina guapa tu
ResponEliminaNena quina combinació més explosiva de sabor, gràcies per comparir aquest deliciòs secret
mil petonets Susanna
Madre mía qué pintaza! Besos
ResponEliminaLes figues són la fuita que prefereixo i també em porten bons records d'infantesa.
ResponEliminaAquesta combinació en sembla esplèndida. Ja cal que m'hi posi.
Gràcies.
Té una pinta deliciosa. És un plat de festa! i molt senzill de fer. Llàstima que no tinc el cremador...
ResponEliminaPetonets!
Marta
Queda una coca molt elegant i amb un color preciós.
ResponEliminaPetons.
Marededéu senyor !!! Quina cosa més bona ! Ja tinc primer plat pel sopar de divendres. Et felicito, Marina !!!
ResponEliminaPeró que bo !!
ResponEliminaI gens complicat!
Un petó
uaaaaaaaaau quina combinació marina que booooo . avam si ho faig ja quedan poques figues per aquí .. bonísima recepta !
ResponEliminaBESADES MENORQUINES
bona combinació! Im-pe-zionante!
ResponEliminaAquestes receptes que combinen el dolç i el salat m'encanten!! A casa no mengem moltes figues però veient la quantitat de receptes que estan apareixent als blogs ens ho haurem de repensar! Una proposta de 10!
ResponEliminaMe l'apunto, boníssima.
ResponEliminaUffff...nena ...pecado di cardinale...i tinc figues a la nevera...i de coll de dama....dema a buscar el foie....uffff..quina llarga nit...esperan demá....jajjjaaa
ResponEliminaQUINA MERAVELLA!!!!!! WOW!!!!
ResponEliminaMadre!!! Me han encantado y son tan fáciles de preparar!! Besos
ResponEliminaQuines figues més precioses. AMb una materia prima d'aquesta qualitat no pot fallar el plat. BONÍSSIM
ResponEliminaEis t'ha quedat molt bé, la mescla deu estar molt bona, ja m'havien recomenat barrejar les figues amb el foie, i ara després de veure com t'ha quedat la teva coca, de ben segur que ho provo.
ResponEliminaUna abraçada
Que bona aquesta coca!!! les figues aquestes morades m'encanten!!! Gràcies!!!
ResponEliminaPer cert, vas ser tu la que em vas dir si era la platja de Castell, oi? doncs no ho és, és la de La Conca, a Platja d'Aro, la que queda entre la de Sant Pol de Sant Feliu i Platja d'Aro, la del port. Tu ets de Palamós???? I vius allí????
Bon cap de setmana, bonica!
Saludos de Sabores Recetas
ResponElimina