dilluns, 2 d’abril de 2012

Lasanya d'espinacs i salmó amb beixamel d'espinacs


Avui us proposo una lasanya d'espinacs i salmó, que si bé és una mica entretinguda, de ben segur que menjar-vos-la us compensarà. Potser la gràcia d'aquest plat és que totes les preparacions s'han fet a casa i que els ingredients són frescos, un aspecte que sempre intento prioritzar. Bé, doncs anem al gra. Què necessitem?

Ingredients per a la massa
200 g de farina
2 manats d'espinacs frescos
1 pessic de sal
Aigua (1 got aprox)

Ingredients per al farcit:
2 lloms de salmó fresc
Suc de mitja llimona
3 manats d'espinacs frescos
panses
Anet
Sal
Ingredients per a la beixamel:
1 nou de mantega
2 c. de cafè de farina
llet (fins que espesseixi)
Espinacs frescos triturats

Comencem fent la massa, barrejant la farina, l'aigua i la sal. Com si féssim una massa de pasta normal. Després, triturem els manats d'espinacs amb la batedora, afegint un xic d'aigua perquè es trituri bé i també hi posem un pessic de sal. En quardem una part, d'aquests espinacs triturats, i l'altra l'afegim a la massa i continuem amassant amb les mans. La cosa queda així:


Estirem la massa amb un curró, procurant que quedi ben fina. Us serà més fàcil si dividiu la massa en porcions i l'estireu per parts. Després, agafeu un motlle rectangular i talleu la massa (perquè us quedi forma de lasanya, vaja). I, seguidament, l'esteneu en un cordill. A mi em van sortir vuit plaques.


Continuem el plat esmicolant el salmó, en cru. Després, hi afegiu l'anet i una mica de llimona. A continuació, agafem part dels espinacs que havíem triturat abans, però no tots, i els fem servir pel farcit. Ja ho sabeu, en una lasanya la cosa va per capes. Una de salmó, una d'espinacs amb panses, una de salmó, una d'espinacs... En aquest cas, només hi ha tres capes perquè ho vaig dividir en porcions quadrades i necessitava més plaques, però la podeu fer tan gruixuda com volgueu!

Finalment, fem la beixamel. Primer desfem la mantega en una paella. I afegim les dues cullerades de farina i, quan ja sigui una mica rossa, incoporem la llet a poc a poc sense deixar de remenar. Ho rectifiquem de sal. Quan ja la tenim espessa acabem la salsa amb els espinacs triturats que encara guarvàvem. Remenem una mica més i llestos! Hi posem formatge ratllat per sobre (emental) i ho gratiem al forn a 180ºC durant cinc o deu minuts.



22 comentaris:

  1. A mi no m'agrada molt pero bueno :P bona la recepta igualment^^

    espero la teva visita

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què és el que no t'agrada, Ainoa, els espinacs, el salmó o la lasanya? Petonet i et visito

      Elimina
  2. Quina bona pinta, però la faré comprant les plaques de lassanya. No em veig fent la pasta :) Em falta temps, i cuina!

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he... si ho proves un dia ja em diràs! Són bones fetes a mà, però és cert que són entretingudes de fer... petonet!

      Elimina
  3. Pasta cassolana i a sobre amb un farcit que m'encanta, el salmó i jo tenim més que un amor platònic! Això si, la beixamel li dóna un color.... ostres ara mateix vindria amb un tupper per provisionar-me!
    Petons :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. ha ha! Te'n portaria però ja ha volat! Petonet

      Elimina
  4. Me gusta la combinación de espinacas y salmón. Yo también quiero un trocito. Besos.

    ResponElimina
  5. caram Marina, aquest plat es de luxe i mes casolà, imposible. Jo tinc ganes de fer pasta a a casa....a veure si mi animo.....
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Gemma! Si un dia la proves de fer veuràs quin resultat més bo! Petons

      Elimina
  6. Tan l'explicació com les fotos em semblen genials. Aquest color verd claret m'encanta! Segur que ha de quedar boníssima.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel compliment, Cris! Sí que va quedar bona, sí! Petons

      Elimina
  7. La lasanya espectacular... però el que m'ha enamorat és la beixamel!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una beixamel una mica diferent, oi? Per variar una mica... he he. Petons

      Elimina
  8. quin dinar méss booo!!! m'encanta és molt original!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser! També m'ha agradat molt el teu pastisset! petons

      Elimina
  9. Nena, Marina, quan, em, convides, a, això, tan, bo, que, fas, ???....
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha Nani! Ara m'has fet enriolar! Això no se sap mai, qui sap? Petonet guapa

      Elimina
  10. ets la millor espectacular una mamma!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marteta!! Intentarem seguir!! Petons

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...