Avui us proposo una lasanya d'espinacs i salmó, que si bé és una mica entretinguda, de ben segur que menjar-vos-la us compensarà. Potser la gràcia d'aquest plat és que totes les preparacions s'han fet a casa i que els ingredients són frescos, un aspecte que sempre intento prioritzar. Bé, doncs anem al gra. Què necessitem?
Ingredients per a la massa
200 g de farina
2 manats d'espinacs frescos
1 pessic de sal
Aigua (1 got aprox)
Ingredients per al farcit:
2 lloms de salmó fresc
Suc de mitja llimona
3 manats d'espinacs frescos
panses
Anet
Sal
Ingredients per a la beixamel:
1 nou de mantega
2 c. de cafè de farina
llet (fins que espesseixi)
Espinacs frescos triturats
Comencem fent la massa, barrejant la farina, l'aigua i la sal. Com si féssim una massa de pasta normal. Després, triturem els manats d'espinacs amb la batedora, afegint un xic d'aigua perquè es trituri bé i també hi posem un pessic de sal. En quardem una part, d'aquests espinacs triturats, i l'altra l'afegim a la massa i continuem amassant amb les mans. La cosa queda així:
Estirem la massa amb un curró, procurant que quedi ben fina. Us serà més fàcil si dividiu la massa en porcions i l'estireu per parts. Després, agafeu un motlle rectangular i talleu la massa (perquè us quedi forma de lasanya, vaja). I, seguidament, l'esteneu en un cordill. A mi em van sortir vuit plaques.
Continuem el plat esmicolant el salmó, en cru. Després, hi afegiu l'anet i una mica de llimona. A continuació, agafem part dels espinacs que havíem triturat abans, però no tots, i els fem servir pel farcit. Ja ho sabeu, en una lasanya la cosa va per capes. Una de salmó, una d'espinacs amb panses, una de salmó, una d'espinacs... En aquest cas, només hi ha tres capes perquè ho vaig dividir en porcions quadrades i necessitava més plaques, però la podeu fer tan gruixuda com volgueu!
Finalment, fem la beixamel. Primer desfem la mantega en una paella. I afegim les dues cullerades de farina i, quan ja sigui una mica rossa, incoporem la llet a poc a poc sense deixar de remenar. Ho rectifiquem de sal. Quan ja la tenim espessa acabem la salsa amb els espinacs triturats que encara guarvàvem. Remenem una mica més i llestos! Hi posem formatge ratllat per sobre (emental) i ho gratiem al forn a 180ºC durant cinc o deu minuts.
A mi no m'agrada molt pero bueno :P bona la recepta igualment^^
ResponEliminaespero la teva visita
Què és el que no t'agrada, Ainoa, els espinacs, el salmó o la lasanya? Petonet i et visito
EliminaQuina bona pinta, però la faré comprant les plaques de lassanya. No em veig fent la pasta :) Em falta temps, i cuina!
ResponEliminahe he... si ho proves un dia ja em diràs! Són bones fetes a mà, però és cert que són entretingudes de fer... petonet!
EliminaPasta cassolana i a sobre amb un farcit que m'encanta, el salmó i jo tenim més que un amor platònic! Això si, la beixamel li dóna un color.... ostres ara mateix vindria amb un tupper per provisionar-me!
ResponEliminaPetons :)
ha ha! Te'n portaria però ja ha volat! Petonet
EliminaMe gusta la combinación de espinacas y salmón. Yo también quiero un trocito. Besos.
ResponEliminaOído cocina!
Eliminacaram Marina, aquest plat es de luxe i mes casolà, imposible. Jo tinc ganes de fer pasta a a casa....a veure si mi animo.....
ResponEliminaPetonets.
Gràcies Gemma! Si un dia la proves de fer veuràs quin resultat més bo! Petons
EliminaTan l'explicació com les fotos em semblen genials. Aquest color verd claret m'encanta! Segur que ha de quedar boníssima.
ResponEliminaUna abraçada
Gràcies pel compliment, Cris! Sí que va quedar bona, sí! Petons
EliminaLa lasanya espectacular... però el que m'ha enamorat és la beixamel!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Una beixamel una mica diferent, oi? Per variar una mica... he he. Petons
Eliminaquin dinar méss booo!!! m'encanta és molt original!! petons
ResponEliminaGràcies Roser! També m'ha agradat molt el teu pastisset! petons
EliminaNena, Marina, quan, em, convides, a, això, tan, bo, que, fas, ???....
ResponEliminaNani
Ha ha ha Nani! Ara m'has fet enriolar! Això no se sap mai, qui sap? Petonet guapa
EliminaMARINA, una recepta genial
ResponElimina;-) Petonet lolines!
Eliminaets la millor espectacular una mamma!!
ResponEliminaGràcies Marteta!! Intentarem seguir!! Petons
Elimina