dimecres, 18 de setembre del 2013

Melmelada de móres


Aquest cap de setmana vam sortir a buscar móres. - Mira que si no ens afanyem ja no hi serem a temps!- que ens dèiem. Efectivament, una mica més i ja les trobem totes pansides (músties, que dirien alguns de la tele). El fet és que en vam trobar, i força. Vam fer-ne una bona bossa, suficient, per a fer-ne una melmelada boníssima que avui us explico.

Ingredients:
Móres
Sucre (3/4 del pes de les móres)
1/2 suc de llimona


Fer melmelada de móres és ben fàcil. Només cal seguir amb cura els següents passos. D'entrada, treure les cues que encara ens hagin pogut quedar enganxades als fruits. Segon, coure les móres en una olla d'acer inoxidable perquè no se'ns enganxi. Tercer, que podem fer una melmelada amb TOT l'ingredient (és a dir, una melmelada que incorpori pell i llavors) o bé una melmelada tipus gelea, que només contingui la part de la carn del fruit. A mi m'agrada més en la primera versió, tot i que per això trituro força estona amb la tourmix. Si la voleu fina, fina, també us farà falta una colador xinès. 

Aquí teniu els passos que vaig seguir. Heu de comptar una cocció d'una hora i mitja en total, aproximadament. D'entrada, un cop heu pesat les móres i heu pesat també el pes del sucre (que pot ser igual o una mica inferior al pes de les móres) enceneu el foc. Coeu a foc lent, i després a foc més fort. Incorporeu també el suc de la mitja llimona, ja que així ens augmentarà l'acidesa de la conserva i ens assegurem que no se'ns faci malvé. Seguim coent, fins que les móres s'hagin estovat del tot. Després, triturem amb la tourmix i segim coent. Finalment, envasem.

És important tenir pots esteril·litzats a prop, ja que la conserva s'ha d'envasar en calent. Tenim-los a punt. 


I la part que ens sobri de melmelada, però que no ompli un pot fins dalt, ens la podem menjar al moment, acompanyant una torradeta amb mantega, per exemple. O bé acompanyant una carn, que amb salat queda molt bona, com us vaig explicar aquí amb el MAGRET D'ÀNEC AMB MELMELADA DE MÓRES. En tot cas, la mengeu com la mengeu, segur que us sortirà ben bona!







29 comentaris:

  1. Hi ha melmelades que són molt versàtils, i la de móres potser n'és la reina, queda bé amb dolç i amb salat. Deliciosa. Petons.

    ResponElimina
  2. La melmelada de móres és de les meves preferides, i ara fa temps que no en faig... A veure si jo també arribo a temps!

    ResponElimina
  3. Barrufa molt, i la veritat és que al contrari que els bolets, de móres sí que n'he aconseguit collir quan hi he anat XDDD

    ResponElimina
  4. Ostres, no pensava jo que fer melmelada de mores fos tan senzill!! i a sobre ara que és temporada (bé, ja s'acaba, però encara se'n troben), jejeje

    M'agrada l'idea!!

    Petons!!

    ResponElimina
  5. L'any passat en vaig fer i em va encantar! petons

    ResponElimina
  6. M'encanta! mmmm!!! QUines receptes més bones des de que has tornat de l'estiu? HAs agafat forces, eh? Jo tb tinc pendent una de vichyssoise com tu fa un parell de dies! un pto

    ResponElimina
  7. Una melmelada espectacular Marina, quin bon grapat de mòres vau agafar!
    M'ha agradat molt la puntualització de músties, jajaja!

    Petons!

    ResponElimina

  8. Marina; Les melmelades, sempre les associem al esmorzaars... aquest magret d'ànec amb la melmelada, queda ben associada a un bon dinar.
    Salutacions Marina¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  9. Jo vull mores!!!!!!!!!!!!! Oooh quiena delicia de melmelada!!! Jo en vull una miqueta, m'envies un pot??? Uuuau!! Segur que no té punt de comparació amb la comprada al super! Petons,

    ResponElimina
  10. Bueno, bueno quina pasada...jajjjjfem tastets tu i yo ??...tens tota la raò es una melmelada excepcional...combina amb dolçi amb salat....boníssima!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Heu trobat una bona quantitat de mores, per aquí no hi ha tantes.
    M'agrada la melmelada de mores, quina bona pinta!
    Petons.

    ResponElimina
  12. El magret d’ànec amb melmelada de mores una delícia. Aquest cap de setmana anirem a buscar-ne que a Sant Pau san troben moltes. et copiaré la recepta amb el teu permís
    Petons

    ResponElimina
  13. Marina, jo tambè he melmelada de mores.
    La teva proposta es bonissima

    ResponElimina
  14. Quin color més maco que té aquesta mermelada . Ja veig que també m'haure d'aficionar a sortir a buscar mores. Jo ara n'estic fent de préssec.
    petons

    ResponElimina
  15. que bona aquesta mermelada, i de temporada!! amb el aque m'agraden les mores!! fantastic a culllerades que me la menjaria! petons

    ResponElimina
  16. Una recepta boníssima!!! Me l'apunte, no cal dir-ho!!

    ResponElimina
  17. Qué delicia marina, una de mis mermeladas favoritas, tomo nota que tengo muchas moras en casa para usar!
    Un besito

    ResponElimina
  18. Que bo Marina!! T'ha quedat una textura ideal, i no hi ha res com viure tot el procés: sortir a collir-les, i preparar-ho a casa. La torradeta amb mantega ha de ser mmmmm jeje. Molts petonets!

    ResponElimina
  19. Què bona Marina, aquí la collita ha anat fatal, començaren a créixer quan va fer els dies de calor i ñes va deixar fetes pols. N'he pogut trobar poquíssimes, les justes per a un pastís. L'any que ve esper que sigui un any millor per així poder fer aquesta fantàtica melmelada. Besades

    ResponElimina
  20. Es molt pràctic tenir sempre uns pots de melmelada al rebost. Y quin color més bonic que t'ha quedat, Marina!!!

    ResponElimina
  21. Tenir d'aquesta melmelada al rebost és tenir un tresor!!! Una abraçada Marina!

    ResponElimina
  22. Que bona, jo n'hi he fetsa de préssec, amb les móres no hi he sigut a temps, tampoc no tinc un bon lloc per anar a buscar-ne.
    M'encanta la melmeladaa de móres, però un altre any serà.
    Petonets.

    ResponElimina
  23. Per mi una de les millors melmelades junt amb la de figues, tot un plaer si a sobre les culls tu!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  24. La de mores, la millor melmelada de mon mundial.... collir les mores en familia ha estat de les coses mes divertides i agust que faig cada estiu... m´encanta. Petons,

    ResponElimina
  25. Boníssima Marina! m'encanta la melmelada de mores, i de petita anava sovint a buscar-ne... Aquest any no sé si hi seré a temps, però pel proper a veure si hi torno!
    M'agrada molt, tal com has dit, fer-la servir per acompanyar formatges o carn.
    Petons!!

    ResponElimina
  26. Quin goig que fan aquests pots!!!! Quin rebost!!! Jo no sóc molt aficionada a les móres, en canvi, la meva germana ho és molt!!!! Li encanta anar a collir-les, preparar la melmelada.......
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  27. M'encanta la melmelada de móres! A casa ja és tradició fer-ne cada mes d'agost

    ResponElimina
  28. M'encanta la mermelada de mores! Si en pots collir és fantàstic perquè comprar-les és caríssim... Petonets!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...