Aquesta és la recepta que, com us vaig dir fa uns dies, ha quedat finalista al DIA CUINA que organitza la revista CUINA per a bloggers. Dissabte, a la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, es donaran a conèixer els 3 guanyadors finals dels 25 aspirant que som ara. Esperem que hi hagi sort!!
En tot cas, jo crec que ja he guanyat. Perquè de nou ens retrobarem els amics bloguers per a fer-la petar i gaudir de tot això: una visita a una microcerveseria de la vila, un matí al mercat municipal acompanyat pel cuiner Pep Nogué, una demostració de cuina amb pernil cuit a l’aula del mercat i un dinar al restaurant Sambucus. Un jurat format per professionals gastronòmics triarà els tres guanyadors i els premis es lliuraran el mateix Dia CUINA, a la tarda.
Però, de moment, i mentre no arriba el dia de demà, us explico la meva proposta, una recepta molt fàcil, ja ho veureu, que només té com a secret que reformula el clàssic pa amb tomàquet i pernil solidificant la part de la verdura, és a dir, el tomàquet.
Ingredients:
250 g de tomàquets liquats
Gelatina cua de peix (6-8 làmines)
pa de motlle integral
pernil dolç tallat gruixut
oli verge extra d'oliva
sal maldon
El protagonista. Pernil gruixut.
Per fer aquesta recepta necessitem dos dies. El que fem primer, un cop hem liquat els tomàquets o bé tenim el suc de tomàquet comprat ja fet, és hidratar la gelatina amb aigua freda.
Després, agafem una part del liquat de tomàquet i l'escalfem en un cassó. Hi tirem la gelatina un cop aquesta ja estigui hidratada, remenem enèrgicament durant un minuts, perquè es desfaci bé, i apaguem el foc.
Afegim aquesta part de suc de tomàquet amb l'altra, que és el suc que teníem fred. Ho tornem a remenar bé i hi afegim sal. Ho posem en un tuper baix, de manera que ens quedi més o menys un gruix d'un dit. Ho posem a la nevera i ho deixem reposar fins l'endemà.
Seguim preparant el nostre pa amb tomàquet i pernil. Del suc de tomàquet, ja solidificat, en farem daus, d'un centímetre de gruix, i del a mida d'un dau, aproximadament.
fem el mateix amb el pernil dolç. Mirem que el gruix que hem fet amb el tomàquet sigui similar al gruix del pernil dolç tallat a daus.
I ara agafem el pa. He fet servir pa de motlle integral perquè trobo que si fem servir el pa blanc no es veu tan la diferència de colors, al plat. Abans de tallar el pa a daus el torrem amb la torradora i tallem les crostes. I procedim a tallar.
Ja estem acabant. Ara arriba la part del muntatge. Als qui us agraden les manualitats us ho passareu bé! És entretingut però divertit de fer, aquest mosaic, ja que es tracta d'anar fent files. Així:
Un cop tenim prou files com perquè formin un quadrat (que imita una rajola) hi farem el toc final. Una gota d'oli d'oliva verge extra sobre cada dauet de pernil, pa i tomàquet.
Afegir una gota d'oli a cada un dels daus
I una flor de sal maldon damunt dels daus de pa. Al pernil i al tomàquet no els cal sal perquè ja en porten.
afegir flor de sal maldon només als daus de pa
I ja ho tenim! Bon profit!
Marina, qué original!! además una cena estupenda para cuando vienen mis sobrinos. Besitos i bon cap de setmana!!
ResponEliminauau, que xulo que queda! I la idea m'encanta, un pa amb tomàquet de tota la vida :)
ResponEliminaEns veiem demà a Manlleu! Enhorabona!!
Marina que original !!! queda preciòs!! ........ Molta sort en el concurs.
ResponEliminaPetons
que bonito y original, me encanta!! muchisima suerte! bicos
ResponEliminaMolt original i molt bo! per anar picant un de cada! molta sort!
ResponEliminaQuina gràcia de recepta! Molt original! Molta sort a la Fira aquest dissabte, esperem notícies! Petons
ResponEliminaMolt ocurrent, Marina!!! No m'extranyaria gens que fosis la guanyadora, és una proposta molt original. Molta sort!!!
ResponEliminaUna recepta fàcil tot i que elaborada! m'encanta, a més de molt vistosa ha d'estar boníssima, el pa amb tomàquet és un èxit assegurat! Molta sort al concurs!
ResponEliminaM'encanta! moltíssima sort!!! Ptons
ResponElimina(jo no em vaig enterar)
És una mica entretingut però el resultat prou que s'ho val, queda molt divertit i original.
ResponEliminaFelicitats!
Marta
Èxit Marina!!! Ptns
ResponEliminaQuina currada Marina, no m'extranya que siguis finalista!
ResponEliminaUna manera ben original i diverteida de menjar el pa amb tomàquet amb pernilet, m'encanta perquè es pot preparar amb d'altres embotits!
Petons, i sort pel concurs!
Comencem a menjar per la vista, així que aquest mosaic està acabat abans de començar.
ResponEliminaQue tinguis molta sort! Petons,
Pilar
Què maco i què original!!! ets una crack!!!
ResponEliminaPetonets
Pero que bonita Marina, me encanta¡¡¡ muchisima suerte guapa¡¡¡, besos
ResponEliminaFelicitats, Marina.
ResponEliminaLa presentació és original i molt divertida.
Una abraçada.
Nena que bonic que t'ha quedat!!! Que tinguis molta sort!! petons
ResponEliminaQUIN MOSÁIC MES REBÓ I ENTRETINGUT ENS DEIXES
ResponEliminaPaciencia de Santa amiga!!!
Tan de bo quedis guanyadora; pero sino, tal i com ens has alegrat els ulls i la gana, ja t'hi pots considerar
:))))
Marina... Tinc unes ganes de veure't de demà!!!
ResponEliminaEm sembla molt original aquest patch alimentari i multicolor.
Molta sort!
Ooooh! M'ha encantat la idea!! que original!! Estic segura que tindràs molta sort en el concurs!! Ja ens contaras el resultat, no?? Quina meravella, me'n porto la recepta! Petons,
ResponEliminaQuina recepta tan original, vistosa i senzilla!!! Ets una artista!! Enhorabona!!!
ResponEliminaCarai! Que visual i creatiu!! Això ja són plats de Ferran Adrià!
ResponEliminaUna manera divertida de menjar el pa amb tomàquet inel pernil cuit. Sort Marina!
ResponEliminaPetons.
tu lo has dicho Marina ya has ganado solo con participar y mañana sabado a disfrutar en todas estas actividades y fer-la petar con los blogers que asistiran
ResponEliminaUna buena y original receta
Que disfrutes¡¡
Bss
Marina, molta sort! Has elaborat un plat amb una presentació sorprenent i impecable. Et felicito. Petons.
ResponEliminaQuina bona idea!, la meva filla està al.lucinada!, ja m'ha dit que ho vol fer, així que merci!!
ResponEliminaQue maco, una molt bona idea.
ResponEliminaFàcil, però molt creatiu.
felicitats
Que chulo! Digno del mismísimo Ritz! Me ha encantado!
ResponEliminaque original Marina!! espero que hanat molt bé el dia i que hi hagi hagutsort en el concurs! no m'estranya que aquest plat fos, com a mínim, finalista!
ResponEliminaMolt bona proposta !!! a veure si tenim sort i surts premiada !!!!quina pena de no puguer venir....avui e traballat...espero que tot vagui bè !!!!
ResponEliminaPetonets.
Temptador!
ResponEliminaDoncs queda d'allò més bé i a més és ideal pels nens que així ja ho tenen tot a trossets, jajaja i els meus grans també ens ho passembé menjant un plat tan original i tan bo.
ResponEliminaDoncs queda d'allò més bé i a més és ideal pels nens que així ja ho tenen tot a trossets, jajaja i els meus grans també ens ho passembé menjant un plat tan original i tan bo.
ResponElimina