divendres, 20 de setembre de 2013

Mosaic de pa amb tomàquet i pernil cuit


Aquesta és la recepta que, com us vaig dir fa uns dies, ha quedat finalista al DIA CUINA que organitza la revista CUINA per a bloggers. Dissabte,  a la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu, es donaran a conèixer els 3 guanyadors finals dels 25 aspirant que som ara. Esperem que hi hagi sort!!

En tot cas, jo crec que ja he guanyat. Perquè de nou ens retrobarem els amics bloguers per a fer-la petar i gaudir de tot això: una visita a una microcerveseria de la vila, un matí al mercat municipal acompanyat pel cuiner Pep Nogué, una demostració de cuina amb pernil cuit a l’aula del mercat i un dinar al restaurant Sambucus. Un jurat format per professionals gastronòmics triarà els tres guanyadors i els premis es lliuraran el mateix Dia CUINA, a la tarda.


Però, de moment, i mentre no arriba el dia de demà, us explico la meva proposta, una recepta molt fàcil, ja ho veureu, que només té com a secret que reformula el clàssic pa amb tomàquet i pernil solidificant la part de la verdura, és a dir, el tomàquet.

Ingredients: 
250 g de tomàquets liquats
Gelatina cua de peix (6-8 làmines)
pa de motlle integral
pernil dolç tallat gruixut
oli verge extra d'oliva
sal maldon


El protagonista. Pernil gruixut.

Per fer aquesta recepta necessitem dos dies. El que fem primer, un cop hem liquat els tomàquets o bé tenim el suc de tomàquet comprat ja fet, és hidratar la gelatina amb aigua freda.


Després, agafem una part del liquat de tomàquet i l'escalfem en un cassó. Hi tirem la gelatina un cop aquesta ja estigui hidratada, remenem enèrgicament durant un minuts, perquè es desfaci bé, i apaguem el foc.


Afegim aquesta part de suc de tomàquet amb l'altra, que és el suc que teníem fred. Ho tornem a remenar bé i hi afegim sal. Ho posem en un tuper baix, de manera que ens quedi més o menys un gruix d'un dit. Ho posem a la nevera i ho deixem reposar fins l'endemà. 


Seguim preparant el nostre pa amb tomàquet i pernil. Del suc de tomàquet, ja solidificat, en farem daus, d'un centímetre de gruix, i del a mida d'un dau, aproximadament.


fem el mateix amb el pernil dolç. Mirem que el gruix que hem fet amb el tomàquet sigui similar al gruix del pernil dolç tallat a daus.


I ara agafem el pa. He fet servir pa de motlle integral perquè trobo que si fem servir el pa blanc no es veu tan la diferència de colors, al plat. Abans de tallar el pa a daus  el torrem amb la torradora i tallem les crostes. I procedim a tallar.


Ja estem acabant. Ara arriba la part del muntatge. Als qui us agraden les manualitats us ho passareu bé! És entretingut però divertit de fer, aquest mosaic, ja que es tracta d'anar fent files. Així:


Un cop tenim prou files com perquè formin un quadrat (que imita una rajola) hi farem el toc final. Una gota d'oli d'oliva verge extra sobre cada dauet de pernil, pa i tomàquet.

Afegir una gota d'oli a cada un dels daus

 I una flor de sal maldon damunt dels daus de pa. Al pernil i al tomàquet no els cal sal perquè ja en porten.

afegir flor de sal maldon només als daus de pa

I ja ho tenim! Bon profit!




















33 comentaris:

  1. Marina, qué original!! además una cena estupenda para cuando vienen mis sobrinos. Besitos i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  2. uau, que xulo que queda! I la idea m'encanta, un pa amb tomàquet de tota la vida :)
    Ens veiem demà a Manlleu! Enhorabona!!

    ResponElimina
  3. Marina que original !!! queda preciòs!! ........ Molta sort en el concurs.
    Petons

    ResponElimina
  4. que bonito y original, me encanta!! muchisima suerte! bicos

    ResponElimina
  5. Molt original i molt bo! per anar picant un de cada! molta sort!

    ResponElimina
  6. Quina gràcia de recepta! Molt original! Molta sort a la Fira aquest dissabte, esperem notícies! Petons

    ResponElimina
  7. Molt ocurrent, Marina!!! No m'extranyaria gens que fosis la guanyadora, és una proposta molt original. Molta sort!!!

    ResponElimina
  8. Una recepta fàcil tot i que elaborada! m'encanta, a més de molt vistosa ha d'estar boníssima, el pa amb tomàquet és un èxit assegurat! Molta sort al concurs!

    ResponElimina
  9. M'encanta! moltíssima sort!!! Ptons

    (jo no em vaig enterar)

    ResponElimina
  10. És una mica entretingut però el resultat prou que s'ho val, queda molt divertit i original.
    Felicitats!
    Marta

    ResponElimina
  11. Quina currada Marina, no m'extranya que siguis finalista!
    Una manera ben original i diverteida de menjar el pa amb tomàquet amb pernilet, m'encanta perquè es pot preparar amb d'altres embotits!

    Petons, i sort pel concurs!

    ResponElimina
  12. Comencem a menjar per la vista, així que aquest mosaic està acabat abans de començar.
    Que tinguis molta sort! Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  13. Què maco i què original!!! ets una crack!!!
    Petonets

    ResponElimina
  14. Pero que bonita Marina, me encanta¡¡¡ muchisima suerte guapa¡¡¡, besos

    ResponElimina
  15. Felicitats, Marina.
    La presentació és original i molt divertida.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  16. Nena que bonic que t'ha quedat!!! Que tinguis molta sort!! petons

    ResponElimina
  17. QUIN MOSÁIC MES REBÓ I ENTRETINGUT ENS DEIXES
    Paciencia de Santa amiga!!!
    Tan de bo quedis guanyadora; pero sino, tal i com ens has alegrat els ulls i la gana, ja t'hi pots considerar
    :))))

    ResponElimina
  18. Marina... Tinc unes ganes de veure't de demà!!!
    Em sembla molt original aquest patch alimentari i multicolor.
    Molta sort!

    ResponElimina
  19. Ooooh! M'ha encantat la idea!! que original!! Estic segura que tindràs molta sort en el concurs!! Ja ens contaras el resultat, no?? Quina meravella, me'n porto la recepta! Petons,

    ResponElimina
  20. Quina recepta tan original, vistosa i senzilla!!! Ets una artista!! Enhorabona!!!

    ResponElimina
  21. Carai! Que visual i creatiu!! Això ja són plats de Ferran Adrià!

    ResponElimina
  22. Una manera divertida de menjar el pa amb tomàquet inel pernil cuit. Sort Marina!
    Petons.

    ResponElimina
  23. tu lo has dicho Marina ya has ganado solo con participar y mañana sabado a disfrutar en todas estas actividades y fer-la petar con los blogers que asistiran
    Una buena y original receta
    Que disfrutes¡¡
    Bss

    ResponElimina
  24. Marina, molta sort! Has elaborat un plat amb una presentació sorprenent i impecable. Et felicito. Petons.

    ResponElimina
  25. Quina bona idea!, la meva filla està al.lucinada!, ja m'ha dit que ho vol fer, així que merci!!

    ResponElimina
  26. Que maco, una molt bona idea.
    Fàcil, però molt creatiu.
    felicitats

    ResponElimina
  27. Que chulo! Digno del mismísimo Ritz! Me ha encantado!

    ResponElimina
  28. que original Marina!! espero que hanat molt bé el dia i que hi hagi hagutsort en el concurs! no m'estranya que aquest plat fos, com a mínim, finalista!

    ResponElimina
  29. Molt bona proposta !!! a veure si tenim sort i surts premiada !!!!quina pena de no puguer venir....avui e traballat...espero que tot vagui bè !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  30. Doncs queda d'allò més bé i a més és ideal pels nens que així ja ho tenen tot a trossets, jajaja i els meus grans també ens ho passembé menjant un plat tan original i tan bo.

    ResponElimina
  31. Doncs queda d'allò més bé i a més és ideal pels nens que així ja ho tenen tot a trossets, jajaja i els meus grans també ens ho passembé menjant un plat tan original i tan bo.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...