No fa gaire dies us presentava una proposta de tàperes. De fet, vaig explicar-vos que n'havíem anat a collir a Mallorca i que n'havíem fet conserva. Si en voleu saber més, cliqueu aquí
Vam fer conserva de tàperes, com us deia, i ja n'he cuinat el primer plat. La conserva de tàperes no necessita esperar gaire, amb una setmana ja tenim les flors a punt! Així que la cosa ha estat bufar i fer ampolles.
Les tàperes combinen molt bé amb la resta d'ingredients d'una amanida, però a mi m'agrada especialment posar-les en plats calents, sobretot de cassola, i és el que precisament vaig fer en aquesta ocasió.
Ingredients (per a dues persones):
200 g de cigró menut del Vallès
dos talls de lluç
Tàperes
Tomàquets de penjar
2 bitxos
1 ceba
pebre blanc
Comencem a preparar els ingredients, sofregint la ceba tallada a la bruta i el tomàquet de penjat, també tallat a quarts, i el bitxo. Faig servir aquest tipus de tomàquet perquè té poca aigua i més gust, de manera que no em fa bullir la ceba amb el suc i sofregeix més ràpidament. Ho salpebrem i seguim remenant una mica.
Un cop ho tenim enrossit la ceba ja ha suat, incorporem el lluç, prèviament salpebrat. I la reina de la recepta, les TÀPERES.
Ho deixem coure fins que ell lluç ja estigui pràcticament cuit. Als últims cinc minuts, incorporem els cigrons, que en aquest cas ens havía regalat la mare del Manel, que els sap coure de meravella i fa que el cigró es desfaci a la boca!
Ho coem una mica més, bo i remenant, i apaguem el foc. Es pot servir al moment o bé deixar-ho pel dia següent, que és el que vam fer nosaltres per menjar-nos-ho de tàper.
Tot i que ja faré un post com cal de la jornada, aprofito avui per felicitar els tres guanyadors del II Concurs DIACUINA organitzat per la revista Cuina en col·laboració amb LA SELVA. Em fa especial il·lusió dir que el Premi a la millor recepta saludable va recaure en el Manel de Cuinar és generós. Molts de vosaltres el coneixeu i sabeu que era del tot mereixedor del premi, jo només diré que em va encantar la cara de felicitat i els ulls lluents que va fer quan van dir el seu nom. Difícil d'explicar amb paraules...També fel·licito l'Àngels d' Àngels Cuina, que va rebre el premi a la millor recepta tradicional, així com la Sussi, d'Ara cuina, premi a la millor recepta creativa.
Marina, aquest son el plats que a mi m'agraden per dinar ........jo en dic dinars de plat únic, ben complerts i a més mab la ventatja que els pots deixar fets el dia abans.
ResponEliminapetons
Quin plat més original, més bo i més complert, cigronets amb tàperes, deu ser boníssim!!!
ResponEliminaPetonets
Quina bona idea, jo mai poso les tàperes en guisats, ha de quedar molt bo. Els italians també les posen en plats calents, segur que dóna molt bon gust.
ResponEliminaQuin plat més gustós Marina! A casa ens agraden molt les tàperes i mai havíem pensat en combinar-les amb cigrons, que booo!!!!
ResponEliminaPetonets
Ens agraden molt els cigrons, els he fet de vàries maneres, però mai els he fet amb peix
ResponEliminaAquest plats són els que jo menjaria sempre. Guisadets...ummmmm! jo tampoc he fet servir mai les tàperas per a cuinar, ho provaré.
ResponEliminaPetonets
Com m'agrada que facis propostes amb peix Marina, ja que a casa som una mica 'sosos' i acostumem a fer-lo gairebé sempre a la planxa!
ResponEliminaPetons!
Hola guapisima, una recepta bonissima! M'encanta el peix i aquesta recepta té molt bona pinta!!! Petons,
ResponEliminaun plato unico super completo y bien bueno con esta combinacion¡¡
ResponEliminaBona setmana
peto
Aquesta cassoleta m´ha encantat!!! Petonets
ResponEliminaHola guapísima, qué receta tan deliciosa, un plato genial, muy completo y seguro que es un éxito!
ResponEliminaUn besito enorme y que tengas una estupenda semana
Quin bo que dóna quan ens regalen cigrons que ja estan cuits! La meva sogra també ho fa i estic encantada. Aquesta recepta és un plat complet i molt saludable, cosa que va molt bé després dels excessos de les vacances. Molt bona proposta. Petons.
ResponEliminaQuin plat més complert! I la utilització de tàperes sembla molt bona, ho tindre que provar. petons
ResponEliminaun plat superior ........... exquisit
ResponEliminaem sembla que sento la olor des d'aqui!! quina pinta aquest plat de peix! com els que a mi m'agraden!! petons
ResponEliminaEncara que no soc gaire de tàperes si que em menjaría aquests cigrons amb lluç ben de gust.
ResponEliminaFa molta il.lusió guanyar un premi, tant el Manel com la resta de guanyadors s'ho mereixen.
Petons.
Marina, quina bona idea la teva recepta. Jo vaig dur les tàperes a casa per fer-les servir i supòs que a la propera hi seran. El lluç té una pinta boníssima, ha de combinar molt bé tot plegat. Besades
ResponEliminaMa mare també combina peix amb llegums; rap amb cigrons...M´encanta el plat. Ara amb tàperes segur que per ella és una mica modernillo.
ResponEliminaUna mica de mar i una mica de terra endins...una gran combinació!
ResponEliminaQuina bona pinta!!!! a més amb conserves casolanes, no es pot demanar més!
ResponEliminaUn petonàs!
Quin guisadet més bo! no m'agraden les tàperes, però si no m'hodius, m'ho menjo!! no hi ha com ser de vida...! el pastís de llimona molt bo!!! tot i fent-lo amb dues parts!! bona setmana (curteta...)
ResponEliminaUna pinta boníssima, i les tàperes s'ha de provar, segur que lliguen molt bé.
ResponEliminaUna abraçada
M'agrada la combinació d'ingredients. Sens dubte un gran plat.
ResponElimina