dimarts, 24 de setembre del 2013

Dia Cuina a la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu. Pinzellades


Com ja havia comentat, no només jo sinó també tots els que vam quedar finalistes al Dia Cuina que organitza la revista Cuina , els dies 20,21 i 22 de setembre es va celebrar la Festa del Porc i la Cervesa a Manlleu. Nosaltres hi vam ser el dia 21, hi vam assistir quasi tots els bloguers finalistes qui havíem estat convocats pel premi però també d'altres bloguers que, per pròpia iniciativa, es van afegir a la jornada. 

Les activitats exclusives dels finalistes van començar de bon matí a la Cerveseria Pilster, que gestionen els entusiastes Enric i Abel. Que bé que "carden" la cervesa, aquest parell! Ens van ensenyar les instal·lacions i ens van explciar com elaboren la seva cervesa, una lager suau, rossa i dolceta.


aquí es pot veure l'evolució de la cervesa. Sense l'alcohol, a mitja fermentació i ja més transparent.

Ordi + llúpol = cervesa. Bé, també afegir-hi fructosa, i el gas carbònic, si cal.

Després del recorregut,  vam fer el tast, ben acompanyat d'un esmorzar d'un pa de pagès boníssim i cruixent, de Manlleu mateix, i uns embotits de porc també de la zona. I els tomàquets, de la iaia de l'Enric, no cardis!



A continuació, vam dirigir-nos al mercat de Manlleu, on el cuiner Pep Nogué ens va fer un show cooking, un aperitiu per preparar el dinar. Com sempre, ens van trobar amb un cuiner simpàtic i distès. En una de les fotos, acompanyat del Josep Sucarrats (director de la revista Cuina) i la fòtògraf, la Natàlia.


Després del taller d'en Pep ens vam dirigir cap al restaurant Sambucus, on el xef David Sanglas i el seu equip ens van rebre amb els braços oberts. Ens van fer seure i ens van explicar quina és la filosofia del local, que no només funciona com a restaurant-empresa sinó que també és cooperativa i un espai d'inserció social. 


A continuació, vam gaudir d'uns aperitius boníssims i de la terra:
Sumaia de Colom Vila
Greixons de CanRita amb poma
Aperitiu de ratafia amb sifó

La bosseta d'aromàtiques que cultiva Sambucus als horts (una per cadascú) que ens van regalar!

Després d'haver obert la gana vam seguir amb els plats principals i les postres:

Sopa de tomàquet groc amb flors d'herbes aromàtuiqes de Sambucus
Tres textures de porc i cervesa
Crema de iogurt d'ovella Serradet de Barneres amb gelat de Maria Lluïsa i pa de pessic de Sambucus


Ho vam regar amb oli de l'olivera Sambucus, vi negre i blanc de Falset-Marcà, cafè i infusions ecològiques de Sambucus. 

En acabat, vam sortir a la terrassa del Sambucus i vam fer la foto de família. Quina il·lusió, tots allí plegats! I quina calor que feia... ! o potser eren els efectes del dinar? ;-)


Ens vam desplaçar cap a la plaça on hi havia totes les parades de productes porcins i cervesa. Quin bé de déu de producte! I quin bon aroma...


Vam poder gaudir del documental 'La matança del porc a pagès' de Bonica Produccions, i coprotagonitzada pel Pep Nogu i Jordi Vilarrassa, criador de porcs. I, finalment, el moment més emocionant de la tarda, l'entrega de premis del Dia Cuina. Heus aquí els guanyadors:
Manel Bonafacia de Cuinar és generós Millor recepta saludable 
Àngels Puntas d'Àngels Cuina. Millor recepta creativa
Sussi d'Ara cuina. Millor recepta tradicional

Felicitats a tots tres!


Agraeixo molt l'oportunitat que la revista Cuina ens va donar per poder gaudir d'una jornada que ens serà difícil d'oblidar... Gràcies per tot!

Els blogs que hi vam ser:





15 comentaris:

  1. Moltes gràcies, i moltes felicitats a tots!!!

    ResponElimina
  2. gracias por compartir esta experiencia inolvidable, me ha encantado! bicos

    ResponElimina
  3. Va ser un dia complet en tots els sentits. I el Manel encara ho va poder arrodonir amb un premi molt merescut. Enhorabona!

    ResponElimina
  4. Quin dia més xulíssim!!! I moltes felicitats per ser finalista!!! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Un dia perfecte, amb un munt d'activitats interessants. Moltes felicitats a tots els finalistes que en vau gaudir, això sol ja és un gran premi. Petons.

    ResponElimina
  6. una cronica perfecta de un gran dia blogero,Gracias por compartir Marina
    peto

    ResponElimina
  7. Menudo festín! Seguro que lo pasasteis bomba y aprendisteis un montón! Me encantan esas experiencias! Felicidades!

    ResponElimina
  8. Molt bona crònica del Dia Cuina! va ser genial compartir totes aquestes activitats amb blogaires i amics (falto jo a la llista!!)

    ResponElimina
  9. Me encantó tu entrada Mar, una crónica perfecta de un encuentro entre blogueros!
    Un besito

    ResponElimina
  10. segur que us ho vàreu passar de conya!!!! un dia fantàstic ple d'activitats! enhorabona per ser finalista. petonets guapa

    ResponElimina
  11. Ja m'imagino el bon dia que veu passar tots plegats.
    De nou moltes felicitats als guanyadors i als finalistes.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Quin dia més maco us organitzaren, segur que va ser ben divertit i entretingut. Aquestes trobades sempre venen bé. Enhorabona per haver quedat finalista.

    ResponElimina
  13. Quina jornada més maca!!! Segur que us ho veu pasar d'allò més bé :)
    Petonss

    ResponElimina
  14. M'hi veig en alguna foto, jejeje. Va ser un dia genial. Repetim l'any que ve, eh?

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...