Us agrada l'orxata? A mi sí, molt. Si bé ja aviso que la fotografia no fa justícia al flam que vaig fer la setmana passada, que no havia fet mai i que repetiré segur...!! D'alguna manera, amb aquest flam estem elaborant una recepta d'aprofitament, ja que com bé sabeu l'orxata fresca de seguida es fa malvé i si la compreu de litre en litre de vegades no sou a temps de consumir-la tota... doncs... feu-ne flams, que són bons, boníssims!! I fàcils, facilíssims de fer.
Ingredients (per a 4 flams):
1/4 l d'orxata ja ensucrada
1 ou
cireres sense pinyol i partides
1 pessic de canyella en pols (opcional)
Cireres, orxata i ou, a punt per compartir recipient!!
El primer que feu és partir les cireres per la meitat i els traieu els pinyols. És una mica entretingut, però el resultat val la pena. Molt millor que fer-ho amb cirera confitada o en almívar, i aprofitem que ara n'és el temps! Les col·loquem al fons de les flameres, cap per avall, és a dir, amb la part plana que toqui el fons del got. Després, elaborem el flam batent l'ou o els ous (si voleu el flam més quallat poseu-n'hi dos) i ho bateu bé amb l'orxata amb l'ajut de les barilles. Després, enforneu-ho durant 20 minuts al forn, al bany maria, a una temperatura d'uns 170-180 ºC. Els traieu del forn i els deixeu refredar a temperatura ambient. Ja veureu que les cireres, durant la cocció, han pujat a la superfície, cosa del tot normal perquè suren en l'orxata. Hi poseu un paper film per a la millor conservació i cap a la nevera. Consumiu els flams ben fresquets i poseu-hi, si us ve de gust, una mica de canyella en pols per sobre per aromatitzar.
Amb els flams d'orxata aconseguiu fer durar més l'orxata (parlo per mi, també... he he). Els podeu guardar a la nevera ben bé una setmana sense patir. I a gaudir de l'orxata!
Amb aquesta recepta participo a la Recepta del 15 d'Els fogons del a Bordeta i Xocolata Desfeta.
A casa no tenim aquest problema amb l'orxata, no tenim temps que se'ns faci mal bé. Però no passa res, que el flam el farem igualment, je je je...
ResponEliminaA més jo tinc un estri per treure els pinyols de les cireres que va molt bé ;)
Jo també faig flams per no beure-me-la de cop, que sóc un perill!!! Hi hi hi. Petonet!
EliminaMmmmmmm.....flam d'orxata!!!! Aquesta si que no me l'esperavaa!!! Que booo m'agrada molt la idea i amb cireres....si es que la orxata la pots fer servir a tantes elaboracions. Exquisit aquest postre Marina. Petonss
ResponEliminaProva-ho Roser! Surt boníssim i no és difícil de fer! Petonet!
EliminaL'orxata me la beuria d'un glop, per això fa anys que no la tasto per l'estiu jejeje. Aquest flam amb les cireres em sembla tan estiuenc... me l'apunto!!
ResponEliminaÉs irresistible, oi? massa... bona!!! Amb flams la puc fer durar una mica més, ;-)
EliminaOle recepta!!!! ha de ser una canya!!! i amb les cireres no vegis!!! petonets
ResponEliminaRealment, el gust és molt bo, com l'orxata líquida! I la textura hi dóna un toc diferent. Petons, sílvia!
EliminaWooowww de horchata,como me gusta....la de la calle Parlamente,se me hace agua la boca....aunque la mía también está muy,muy buena..jejej
ResponEliminaBuenos días MArina!!
Bon dia Sílvia! Que passis un bon dia!
EliminaEl contrast de la dolçor de l'orxata amb el puntet més àcid de les cireres es molt bo. Es clar que ho difícil es que sobri orxata.
ResponEliminaPetons.
Sí, s'ha de procurar fer els flams el mateix dia que compres l'orxata perquè sinó... ja no en queda!! ha ha. Petonets!
EliminaNo he comprat mai orxata, no en tenim costum, però ara quan en vegi al mercat, pensaré amb aquesta recepta i potser la compraré per fer aquests flams, m'encanta provar coses noves a la cuina.
ResponEliminaUna abraçada.
Doncs ja em diràs què et sembla, Margalida! petonets
EliminaEste flan de horchata tiene que estar requetebueno!! Besos :)
ResponEliminaYa me contarás! Petons
EliminaOstres, molt bona idea! A nosaltres ens passa sovint, comprem orxata i no ens aguanta res. I és una llàstima... Intentarem fer aquests flams, que fan molt bona pinta!!!
ResponEliminaUna abraçada
Ja veureu que bons! a mi em van sorprendre força... segur que els repeteixo! Petons
EliminaYo quiero probarlo, tiene que estar super rico!!!
ResponEliminabesos
Doncs vinga, a fer flams! Petonet
Eliminaquina bona idea Marina!!! encara que a casa l'orxata vola!!! ;P petonets
ResponEliminaMira que és bo aquest flam, i d'orxata molt refrescant per l'estiu. Petons!
ResponEliminaAna de. 5 sentidos en la cocina
Molt bona idea Marina!!!! Tot i que a casa costa que sobri... Petons
ResponEliminaQui diu que les fotos no fan justícia al flam?. Doncs a mi em semblen molt atractives i em fas agafar ganes de fer-los!.
ResponEliminaQuina imaginació que tens, t'ha quedat molt bé i original.
ResponEliminaUna abraçada
que bueno tiene que estar! hay que aprovechar que aun tenemos cerezas y tomarlas en recetas tan buenas como esta!! BICOS.
ResponEliminaEn casa no creo que sobre horchata porque vuela, habrá que guardar un poco.. Bss
ResponEliminaMarina, les meuves filles són les reines de l'orxata. Si veuen aquest flam...I perdona, les fotos si fan honor com ha d'estar de bo.
ResponEliminaNani
Doncs si que ha de ser bo aquesdt flam!així que pugui el faré , a casa tinc algun que altre adicte als flams!!!
ResponEliminame ha sorprendido agradablemente este flam bueno seguro
ResponEliminapeto
Oi tant que val Marineta! jejeje A més aquest flam ja el vaig trobar fantàstic quan el vaig veure, nyam!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Gràcies guapa!!! Encantada de participar, m'encanten les vostres propostes... i les cireres!! Petonets
EliminaAquest flam cau aquest cap de setmana!
ResponEliminaDoncs ja em diràs què tal! Jo crec que us agradarà... a casa van volar!Fiuuu! ja ja. Petonets
EliminaMolt original! una gran proposta!
ResponEliminaGràcies guapa!
EliminaUmmmmm l'orxata m'apassiona!! De fet amb 1 litre no en tinc ni per dos dies ja ja ja. Segur que aquest flam està deliciós, cireres+orxata, no en tinc cap dubte.
ResponEliminaGràcies guapa! no t'havia vist mai per aquí. Ara et vinc a fer una visita! Petons
Elimina