dimarts, 26 de juny de 2012

Torrada de carbassó i ceba amb cruixent de pernil salat


Aquesta d'avui és una torrada fàcil de preparar, soluciona un sopar improvisat i, per si fos poc, és molt nutritiva perquè ens aporta els hidrats del pa, les vitamines i fibra de la verdura, i la proteïna del pernil. O sigui, ideal per un dia qualsevol d'estiu, ja que es pot menjar freda a la terrasseta o allà on us vingui de gust. Fa uns anys en fèiem sovint, quan érem dos i encara estàvem verds a la cuina. Això ho dic perquè no cal esverar-se, per fer aquesta torrada no cal ser cap cuiner expert. I tota la família pot participar-hi modificant els ingredients, si voleu. Però bé, anem al gra:

Ingredients:
1 llesca de pa de pagès (de llavors)
2 talls de pernil salat tallat fi (per persona)
1/2 carbasó
1 ceba tendra
2 c. soperes de crema de llet
1 pessic de pebre
1 pessic de sal
Oli d'oliva verge extra


El que fem primer és tallar a dauets el carbassó i la ceba. Els posem a sofregir amb una mica d'oli i també hi incorporem el pebre i la sal. A foc baix, deixem que les verdures s'enrosseixin. Quan ja estiguin tovetes hi afegim un rajolí de crema de llet, remenem de nou, i parem el foc.

D'altra banda, agafem un cilindre (metàlic, de fusta, però no de plàstic) i hi enrotllem els talls de pernil. Ho posem al forn a alta temperatura (200 ºC) durant 3 minuts perquè el pernil es torni cruixent i agafi la forma cilíndrica.

Finalment, torrem el pa a la torradora i el farcim. En primer lloc, amb la barreja de verdures. I al capdamunt, amb el pernil que ja ens haurà quedat perfectament cargolat i cruixent. Ens podem menjar la torrada quan ja estigui a temperatura ambient, acompanyada d'una bona cerveseta fresca!!! I... a gaudir de l'estiu i dels sopars a la fresca! Què més volem?


34 comentaris:

  1. Mare meva quina pinta que té aquesta torrada. Acabo d'esmorzar però ja tinc gana un altre cop. Fantàstic! Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queda molt sucosa, i és suau. Perfecte per esmorzar, sí! Petons

      Elimina
  2. Deliciosa, no hi ha altre forma de descriure un plat tan senzill i alhora tan apetitiu i que a més a més incorpora verdura. Ens ha encantat!

    Avui al bloc d'Esfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us portem un pollastre amb verdures que esperem que us agradi molt, us convidem a entrar-hi, a veure'l i a dir-hi la vostra!
    http://www.esfruita.com/assessorem/pollastre-amb-verdures/

    ESfruita.

    ResponElimina
  3. Ara costa entrar a la cuina, amb una torrada tan complerta tens el sopar fet en poca estona. Ens hem posat d'acord amb el pernil avui.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! Ja ho he vist. Visca el pernil!! hi hi hi.

      Elimina
  4. Quina "pintassa" que te aquesta torrada, la provare segur!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Queda molt sucosa, Sandra! Prova-la, segur que us agrada! Petons

      Elimina
  5. Mare meva... HE caigut a la temptació d'obrir el teu blog... Ahir i avui... Quines delícies, en serio!! Ben aviat, torno! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he... m'alegro que t'agradi! Fins aviat!

      Elimina
  6. Quina delicia aquesta torrada Marina............ ideal per un sopar d'estiu.
    petons

    ResponElimina
  7. Podría vivir perfectamente a vase de estos pintxos! La foto lo dice todo... Sensacional el toque del jamón!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El pernil canvia de gust i textura, més bo encara!! ha ha. Petons

      Elimina
  8. Quina cosa mes bona....amb una cerveceta ben fresqueta i et faig un monument !!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha, m'agrada el teu entusiasme, Mamilu!

      Elimina
  9. jo vull aquesta torrada!!! seria el meu sopar de divendres perfecte!! petons

    ResponElimina
  10. MArina,mira que estoy a dieta,pero no por la operación biquikini,tenía que hacerlo...venir a verte es una tentación,pero o puedo pasar de largo...es que me la devoraba,de verdad,eh!...Y mira que no paso hambre,pero ante estas torradas,salivando me quedo ;))

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he he... doncs ja ho saps, sílvia! no passa res per saltar-se la dieta un dia... oi? ;-) Petons

      Elimina
  11. Deixaré d' entrar, eh?? Em tens fascinada....Aviam si ens veiem!

    ResponElimina
  12. Hola,
    Caram amb la torradeta, 4 ingredients, pim-pam i una delícia de sopar. PEtons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu ho has dit: pim-pam i cap dins!!!! he he. Petonet

      Elimina
  13. Vaig molt tard avui i ja pensava que ens haurà preparat la Marina? Una boníssima torrada.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs moltes gràcies per venir, Núria!! Petonets!

      Elimina
  14. Marina....una torradeta deliciosa.
    Em preguntes al meu blog ¿ que són els tronchons?, si vas al Receptari Mañoso, veuràs un post molt ben documentat.
    És un formatge fantàstic, que jo compro a Mercadona.
    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ok, lolines!! Gràcies, el buscaré al Mercadona, doncs! Petonet!

      Elimina
  15. Vaja quina torradeta més bona per ara q no ve de gust cuinar gaire...bueno gens

    Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuinar una mica sí, eh? La ceba i el carbassó, ben sofregidets! I a menjar!!! petonet

      Elimina
  16. Bonissima!!!! jo que vaig buscant receptes així!!!! em van de maravella!!! petons

    ResponElimina
  17. Mare meva Marina, quina torrada. Però com fas coses tan bones?
    Nani

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...