Aquesta d'avui és una torrada fàcil de preparar, soluciona un sopar improvisat i, per si fos poc, és molt nutritiva perquè ens aporta els hidrats del pa, les vitamines i fibra de la verdura, i la proteïna del pernil. O sigui, ideal per un dia qualsevol d'estiu, ja que es pot menjar freda a la terrasseta o allà on us vingui de gust. Fa uns anys en fèiem sovint, quan érem dos i encara estàvem verds a la cuina. Això ho dic perquè no cal esverar-se, per fer aquesta torrada no cal ser cap cuiner expert. I tota la família pot participar-hi modificant els ingredients, si voleu. Però bé, anem al gra:
Ingredients:
1 llesca de pa de pagès (de llavors)
2 talls de pernil salat tallat fi (per persona)
1/2 carbasó
1 ceba tendra
2 c. soperes de crema de llet
1 pessic de pebre
1 pessic de sal
Oli d'oliva verge extra
El que fem primer és tallar a dauets el carbassó i la ceba. Els posem a sofregir amb una mica d'oli i també hi incorporem el pebre i la sal. A foc baix, deixem que les verdures s'enrosseixin. Quan ja estiguin tovetes hi afegim un rajolí de crema de llet, remenem de nou, i parem el foc.
D'altra banda, agafem un cilindre (metàlic, de fusta, però no de plàstic) i hi enrotllem els talls de pernil. Ho posem al forn a alta temperatura (200 ºC) durant 3 minuts perquè el pernil es torni cruixent i agafi la forma cilíndrica.
Finalment, torrem el pa a la torradora i el farcim. En primer lloc, amb la barreja de verdures. I al capdamunt, amb el pernil que ja ens haurà quedat perfectament cargolat i cruixent. Ens podem menjar la torrada quan ja estigui a temperatura ambient, acompanyada d'una bona cerveseta fresca!!! I... a gaudir de l'estiu i dels sopars a la fresca! Què més volem?
Mare meva quina pinta que té aquesta torrada. Acabo d'esmorzar però ja tinc gana un altre cop. Fantàstic! Salutacions.
ResponEliminaQueda molt sucosa, i és suau. Perfecte per esmorzar, sí! Petons
EliminaDeliciosa, no hi ha altre forma de descriure un plat tan senzill i alhora tan apetitiu i que a més a més incorpora verdura. Ens ha encantat!
ResponEliminaAvui al bloc d'Esfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us portem un pollastre amb verdures que esperem que us agradi molt, us convidem a entrar-hi, a veure'l i a dir-hi la vostra!
http://www.esfruita.com/assessorem/pollastre-amb-verdures/
ESfruita.
Molt bona idea, m'agrada! PEtons
EliminaQuina torrada tan exquisista! Petons
ResponEliminaGràcies Roser!
EliminaAra costa entrar a la cuina, amb una torrada tan complerta tens el sopar fet en poca estona. Ens hem posat d'acord amb el pernil avui.
ResponEliminaPetons.
Sí! Ja ho he vist. Visca el pernil!! hi hi hi.
EliminaQuina "pintassa" que te aquesta torrada, la provare segur!!!!
ResponEliminaQueda molt sucosa, Sandra! Prova-la, segur que us agrada! Petons
EliminaMare meva... HE caigut a la temptació d'obrir el teu blog... Ahir i avui... Quines delícies, en serio!! Ben aviat, torno! ;)
ResponEliminahe he... m'alegro que t'agradi! Fins aviat!
EliminaQuina delicia aquesta torrada Marina............ ideal per un sopar d'estiu.
ResponEliminapetons
Gràcies Quima! Petonets
EliminaPodría vivir perfectamente a vase de estos pintxos! La foto lo dice todo... Sensacional el toque del jamón!
ResponEliminaEl pernil canvia de gust i textura, més bo encara!! ha ha. Petons
EliminaQuina cosa mes bona....amb una cerveceta ben fresqueta i et faig un monument !!!
ResponEliminaPetonets.
Ha ha ha, m'agrada el teu entusiasme, Mamilu!
Eliminajo vull aquesta torrada!!! seria el meu sopar de divendres perfecte!! petons
ResponEliminaMArina,mira que estoy a dieta,pero no por la operación biquikini,tenía que hacerlo...venir a verte es una tentación,pero o puedo pasar de largo...es que me la devoraba,de verdad,eh!...Y mira que no paso hambre,pero ante estas torradas,salivando me quedo ;))
ResponEliminahe he he... doncs ja ho saps, sílvia! no passa res per saltar-se la dieta un dia... oi? ;-) Petons
EliminaDeixaré d' entrar, eh?? Em tens fascinada....Aviam si ens veiem!
ResponEliminaA vere... dijous, potser? Petons!
EliminaHola,
ResponEliminaCaram amb la torradeta, 4 ingredients, pim-pam i una delícia de sopar. PEtons
Tu ho has dit: pim-pam i cap dins!!!! he he. Petonet
EliminaVaig molt tard avui i ja pensava que ens haurà preparat la Marina? Una boníssima torrada.
ResponEliminaUna abraçada
Doncs moltes gràcies per venir, Núria!! Petonets!
EliminaMarina....una torradeta deliciosa.
ResponEliminaEm preguntes al meu blog ¿ que són els tronchons?, si vas al Receptari Mañoso, veuràs un post molt ben documentat.
És un formatge fantàstic, que jo compro a Mercadona.
Salutacions
Ok, lolines!! Gràcies, el buscaré al Mercadona, doncs! Petonet!
EliminaVaja quina torradeta més bona per ara q no ve de gust cuinar gaire...bueno gens
ResponEliminaUn petonet
Cuinar una mica sí, eh? La ceba i el carbassó, ben sofregidets! I a menjar!!! petonet
EliminaBonissima!!!! jo que vaig buscant receptes així!!!! em van de maravella!!! petons
ResponEliminaMare meva Marina, quina torrada. Però com fas coses tan bones?
ResponEliminaNani
tremenda torrada¡¡
ResponElimina