Després de la mel-mató-meló que vaig publicar la setmana passada en aquest blog em sembla que encara arribo a temps a incloure una altra recepta a Memòries d'una cuinera, i això em fa il·lusió per dos motius: perquè m'agrada poder col·laborar en aquests reptes que m'engresquen, ens engresquen em sembla, i perquè m'agrada molt el mel i mató.
Així doncs, avui deixo aquí una recepta molt fàcil de preparar, que si bé no és una cosa mai vista, sí que aporta un ingredient que, potser per algú, encara pot ser una mica desconegut. Parlo del pol·len, un aliment molt nutritiu. Potser l'utilitzo força perquè sóc poc de carn i cal buscar altres fonts de proteïna. El pol·len conté una forta proporció de proteïnes (de 16% a 40%) conté tots els aminoàcids coneguts i nombroses vitamines, especialment la C. Per tant, també va bé per evitar encostipats!
Ingredients:
1 làmina de pasta de full
125 g de mató
2 cullerades soperes de mel
1 cullerada sopera de pòl·len
Xarop de xocolata (opcional)
El procediment per elaborar aquesta recepta és molt fàcil, tot i que una mica diferent de l'habitual. En aquesta ocasió, vaig voler fer un invent. Coure la pasta de full sola, sense punxar amb forquilla, perquè s'inflés segons el seu mateix fer. Es va estar 20 minuts al forn i, efectivament, va quedar ben inflat. A continuació, vaig barrejar la mel i el mató en un bol i vaig partir la pasta de full per la meitat, allà on es deixava trencar sense problemes. A l'interior hi vaig posar el mel i mató, i ho vaig decorar amb el pòl·len, de gust intens i relativament dolç però no gaire. Per acabar-ho d'endolcir hi vaig incorporar també una mica de xarop de xocolata (del Mercadona). I llestos! Per si no m'he explicat gaire amb això de la pasta de full, aquí teniu les fotos:
Quina bona pinta té aixo!!:)
ResponEliminapetons
Gràcies guapa!
EliminaOstres avui nomes li trec el polen...es q no puc amb ell, de petita la meva mare em donava pq estava moooolt prima i deia q allo m'aniria be...uggg
ResponEliminaPetons
De fet, és un producte dietètic, sí. A mi em costa de prendre amb cullera sola, quan recomanen fer-ho així...
EliminaSorprenent coca però no per això menys deliciosa. Petons!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
Gràcies Ana!
EliminaHola Marina! quina coca tan bona!! a mi també m'agrada molt el mel i mató, el pòl·len l'acostumo a menjar en època d'exàmens, una culleradeta a l'hora d'esmorzar... no és que m'agradi gaire però va bé! i en aquesta coca hi queda molt bé, sembla un crocanti d'ammetlla ;) petons guapa!
ResponEliminaHum!!! Ara en faria una queixalada!!!
ResponEliminaAixò té una pinta Marina.... amb la tapeta i tot m'ha encantat! jo estaria la mar de contenta embrutant-me amb les engrunes de la pasta de full, jejej
ResponEliminaPetons!
Mare meva Marina, una coca tremenda! M'encanta el toc de polen!
ResponEliminaPetons
Sandra
Un entrepà de full i mel i mató, sensacional! M'encanta la presentació.
ResponEliminaNo sabia que el pol·len fos tan ric en proteïnes...
M'imagino que el POL ·len té més coses que proteïnes... oi?:P Petonet!
EliminaAcabo de decirlo,leo mató y me planto..otras de las tuyas...deliciosa!!
ResponEliminaGràcies Sílvia! Un petó!
EliminaLa coca t'ha quedat mol maca amb el pòl.len per sobre i el xarop de xocolata. El mató li ha de donar un toc refrescant.
ResponEliminaPetons.
Sí que és refrescant, sí! Petonets
EliminaUna recepta ben fàcil i molt lluïda! M'ha semblat molt original acabar la coca amb pòl·len. M'apunto el detall
ResponEliminaGràcies Miguel Ángel! Que tinguis un bon cap de setmana! Petons
EliminaMARINA, VEURE LES TEVES RECEPTES ÉS UNA GRATA SORPRESA TOTS ELS DIES.
ResponEliminaAQUESTA COCA ES DELICIOSA
Gràcies Lolines! els teus comentaris dónen energia. Petonets
EliminaHola Marina,
ResponEliminaQuina combinació!!! Durant anys he pres molt de pol·len, tatn que el vaig arribar a avorrir. Em costa però, imaginar el seu gustet amb la mel i mató. A veure si en tornaré a comprar...
Petons
he he he... doncs a mi no m'ha cansat tant, però reconec que en sec i a cullerades... costa. Així gairebé no es nota, només reforça el gust de la mel! Prova-ho i em dius. Petons
Eliminapintassa espectacular.
ResponEliminaMira penso que el xarop de xocolata haurie de ser "obligatori" apart del sabor li alegra el color .
Petons
he he he... tens raó, dolors!
EliminaN'havia pres de pol·len però ara fa temps que no en prenc. Queda molt xulo perquè sembla crocant, segur que sorprén.
ResponEliminaJo tampoc sóc massa de carn...
Petons i moltíssimes gràcies per participar i amb més d'una proposta.
Sí que sorprèn, Mònica! Gràcies a vosaltres per la súper proposta! he de reconèixer que aquesta... m'ha agradat molt! Petonets
EliminaQue rica con el chocolate y que original! Me ha encantado! Y muy buena la presentación!
ResponEliminaGràcies Rosendo! Bon cap de setmana!
EliminaBen senzilla i bonica!, el pol.len li dona color i segur un toc ben especial,,,crec que l'incorporaré en alguna recepta!A reveure! i bon estiu!
ResponEliminaahá! Doncs ja em diràs! Bon estiu!!!
Eliminaque bona aquesta coca entrepà, ja sento el creck creck quan te'l menjes!! a mi també m'encanta la mel i el mató!! bonissiimaa! petons
ResponEliminahe he... gràcies Roser!!! Bon cap de setmana!
Eliminaostres Marina!!! no se amb quina de les dues versions de mel i mató em quedo. No haig d'escollir, oi??? ;) moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminayo me quedo con las dos versiones,tremendas¡¡
ResponEliminapeto
Por Dios, qué hambre me está entrando!!! Tiene una pintaza.
ResponElimina