Avui us porto unes postres refrescants que, abans no arribi el fred, venen ben de gust1 La idea era construir un castell comestible amb els ingredients que us explicaré però em vaig trobar amb un imprevist, i és que l'orxata no es fa prou consistent barrejada amb la gelatina, així que vaig haver de deixar que ella sola adoptés, com volgués, la forma "deconstruïda" que veieu.
Ingredients:
2-3 gots d'orxata
4 fulles de gelatina (cua de peix)
Galetes maria
50 g de mantega
Pruna fresca per a decorar (opcional)
Fideuets de xocolata per a decorar (opcional)
El que fem primer és hidratar amb aigua freda la gelatina. Mentrestant, posem escalfar una part de l'orxata i, quan ja sigui tova, hi afegim la gelatina. L'escaldem i parem el foc. L'orxata escalfada, la barregem amb l'altra, que és freda, i ho posem tot en un tupper a la nevera, fins l'endemà.
Per muntar les postres, triturem la galeta amb una picadora, i després hi afegim la mantega pomada.
Seguidament, comencem a muntar el castell amb l'ajut d'un motlle. Ja us he comentat que l'estructura es va desmuntar, però potser si la gelatina és d'un altre ingredient us aguantarà més bé. En tot cas, per muntar el plat va bé igual. Primer, disposem una capa de galeta d'un gruix d'un dit.
A continuació, retirem el motlle. Tallem un quadrat de gelatina d'orxata, de la mida del motlle, i el col·loquem a sobre la galeta.
Tornem a col·locar el motlle. A sobre la gelatina, posem una altra capa de galeta trinxada.
I, finalment, col·loquem unes rodanxes de pruna o alguna altra fruita fresca, que oferirà un contrast a les postres d'orxata i galeta. Traiem el motlle. I servim ben fred!
hola Marina preciosa!! vaya postre más original y bueno seguro, aunque yo no soy de horchata pero a mí me encanta cómo lo has preparado. enhorabuena preciosa y besote grandeeeeeee
ResponEliminaQue bona que es l'orxata! És una forma molt origina de presentar-la i amb el cruixent de galetes ha de quedar fantàstic! Un postre per deixar ben sorpresos als convidats si en tens :)
ResponEliminaPetons!
que bueno! asi fresquito y con el crujiente de galleta imposible resistirse! bicos
ResponEliminaMmmmmm un postre muy rico, fresquito y encima original no, lo siguiente!! Me encanta como te ha quedado, que rico y que presencia más b onita tiene! Un besito
ResponEliminaUff ha de ser espectacular! Prenc nota a veure si abans no arribi el fred tinc temps ...
ResponEliminaTQué combinación más xula!! Me gusta mucho como te ha quedado. Besitos, guapa.
ResponEliminaQuina bona idea !!!refrescant i facileta...`per acabar un bon àpat.
ResponEliminaPetonets.
Refrescant i molt bo!
ResponEliminaOstres, amb lo bona que està l'orxata, així en versió gelatina, i a sobre amb la galeta... quina delícia!
ResponEliminaPetons!
Ummmmmmmmm que delicia Marina, me encanta¡¡¡ besos
ResponEliminaQue original!!! I que bo amb la galeta picada per acompanyar... petons
ResponEliminaoioioi pero quina artista estan feta Marina!! galeta, orxata i fruita!! un postre per acabar un apat ben merescut!! fantastic! aprofitem ara que s'en va la temporada d'orxata...a l'hivern nose perque no em ve tan de gust, oi?! petons
ResponEliminaQuina idea mes original!!!
ResponEliminaJa he vist que l'estiu ha provat,eh! Heu voltat força...
Petonets.
Doncs aquesta "deconstrucció" deu estar per llepar-se els dits. Encara que sembli que s'ha acabat la calor, ara mateix ens vindria molt de gust aquesta recepta, Marina.
ResponEliminaManel i Cristina
Tenía previst fer una gelatina d'orxata, ja veig que es millor fer una deconstrucció plena de sabor com la teva.
ResponEliminaPetons.
Irresistible, definitivamente el contraste perfecto, me encanta, una delicia de plato!
ResponEliminaUn beso
Un postre bien original MArina,nunca oí la gelatina de horchata,que contraste,no?
ResponEliminaTentadora ;)
CAriños
Encara que la gelatina no aguantés, de gust era igual de bonan, eh? I l'orxata amb la galeta combinen super bé.
ResponEliminaPotser caldria augmentar la proporció de gelatina si es vol més ferm, oi?
Marina me encanta, se ve delicioso. Bien frió que rico.
ResponEliminaCaram nena, quin postre t'has marcat! Molt original tot i els problemes amb la gelatina!
ResponEliminaPetons
Sandra
Tot i la deconstrucció les postres han de ser super refrescants i molt molt bones!! Amb diferents textures que fan una combinació extraordinària!
ResponEliminaMarina, amb aquestes postres t'has superat! Les trobo espectaculars!
ResponEliminaCom sempre receptes súper originals! m'encanta la combinació de sabors i tot i haver-te quedar deconstruïda la recepta és de 10!
ResponEliminaMolt refrescant , amb l'orxata tan bona!
ResponElimina