Ja és divendres!! Superada la primera setmana de reincoporació a la feina i encara amb regust de vacances, avui us proposo un arrosset que les recorda, i molt, aquests dies d'estiu. Amb l'entrada anterior (aquí), crec que ja va quedar clar que vaig passar uns dies de vacances a Mallorca, on hi vaig anar a visitar la família materna (ja m'agradaria anar-hi més, ja). I no podia acomiadiadar-me de l'illa sense una bona sobrassada a la motxilla! Ni tampoc sense un bon formatge (de Maó, en aquest cas, que no se m'enfadin els menorquins per haver-lo comprat a Mallorca...).
Amb sobrassada i formatge, així he fet aquest arròs que tot seguit us explico:
Ingredients:
Arròs bomba de Pals
Pebrot verd
Carbassó
ceba
2 grans d'all
Sobrassada picant
formatge de Maó
pinyons (opcional)
Com podeu comprovar, aquesta sobrassada no és la que estem més acostumats a veure, la de budell ample. De fet, és la gràcia de comprar aquest embotit en una carnisseria popular mallorquina, Na Paulina, on de tipus de sobrassada n'hi ha per donar i vendre! A casa ens agraden picants, que es distingeixen de les que no ho són pel color del cordill que les lliga: blanc per les no picants, vermell per les que sí que ho són.
La sobrassada que veieu aquí té aquest aspecte, més untuosa que l'ample i gairebé amb gust de xoriç:
Comencem a preprarar l'arròs. D'entrada, trossegem la ceba, l'all, el carbassó i el pebrot i els posem a suar en una cassola fonda, regada amb oli d'oliva. Salem les verdures i les deixem enrossir.
Quan les verdures ja siguin rosses i tovetes, hi afegim l'arròs i el remenem, fins que quedi perlat (d'un color mig transparent). A continuació, hi afegim brou vegetal (jo hi vaig posar el que teníem guardat del dia anterior, d'una olla deverdura del sopar). Anirem afegint aquest brou a poc a poc, com si es tractés d'un risotto. A mesura que l'arròs es begui el brou, n'hi anirem afegint més.
Seguim coent, a foc mig, durant uns 5 minuts, i afegint el brou quan calgui. Incorporem les rodanxes de sobrassada i coem 5 minuts més.
Després, parem el foc perquè acabarem de coure l'arròs al forn. Prèviament, hi col·loquem uns trossets de formatge de maó i també uns pinyons, que afegiran un gust torradet molt bo a l'arròs. (M'agrada cuinar amb fruits secs, n'hi poso gairebé a tot arreu... he he he). Posem, doncs la cassola al forn, prèviament escalfat a 200 ºC i que canviarem de posició quan hi fiquem l'arròs, en posició grill i a 180 ºC. Coem 5-7 minuts.
Un cop surti del forn serà el moment de servir. Només cal que el deixem refredar un xic fora del forn i llestos! També el podem guardar en un tupper per a menjar-lo al dia següent. Abans de menjar, reescalfeu-lo en una paella i us recuperarà el cruixent del forn. Bon profit!
I si voleu més receptes amb sobrassada aquí en teniu una que em sembla que us agradarà!
Et veig molt illenca Marina!! :-) Marta
ResponEliminaUuuuau un arros delicios!! mmmm m'agrada molt la idea, mai havia pensat la combinació amb sobrassada! Que bo, no?? Quina pinta! Petons,
ResponEliminaJa anem tornant a la normalitat! Crec que l'arròs està bo facis com el facis, oi? aquest és ben original ! petó
ResponEliminaUn arroz muy sabroso, había hecho anteriormente con morcilla un arroz al horno, pero me gusta con la sobrasada, apuntado queda. Besos
ResponEliminaPinyons sí, sí i mil vegades sí. Els imagino genials amb la sobrassada i l'arròs!! :)
ResponEliminahummmmmmmmmm quina pasada per lleparse els dits
ResponEliminaMarina que bueno queda pendiente, aquí no tengo las materias primas, así que a la vuelta a Barna hemos de probarlo.
ResponEliminaPetons
Sóc tan fan de la sobrassada!! Fa una pinta boníssima aquest arròs, i l'acabat al forn, és genial
ResponEliminaAixò ha de ser brutal. Tal i com diu Maida jo també sóc una fan de la sobrassada i sóc una formatge addicte per tant m'encanta aquest arrosset que ens has presentat avui!!!
ResponEliminaQue tinguis un bon cap de setmana
Quina sort això de tenir família repartida pel territori!!!
ResponEliminaJo no em puc queixar que tinc una germana visquen a Menorca a qui hauria de visitar més sovint...! :S
Aquesta sobrassada estreta no l'havia vist mai! A casa també ens agraden les picants (del cordill vermell! jeje).
Els pinyons m'hi encanten en aquest arròs! Genial!
Petons i endavant amb el nou curs!! ;)
I jo que mai he fet arròs al forn!
ResponEliminaPerò veient la teva proposta, i a sobre, amb formatge i sobrassada, em sembla que acaba de pujar posicions a la llista de recetpes que vull fer, jajaja!!
Petons!
Sempre bé de gust un arrosset, Marina!!! El meu, però sense sobrassada, si us plau, ja, ja, ja. D'altra banda, això fa molt bona pinta, mmmm. Petons.
ResponEliminaNo hagués pensat mai en posar sobrasada a l'arròs, i ha de quedar boníssim! ho provarem a casa de ben segur!
ResponEliminaQuina enveja aquesta sobrassada! No hi ha res com comprar als petits comerços de cada lloc. Un arròs deliciós, sí senyora. Petons.
ResponEliminamai he fet arros al forn i aquest tan illenc fa una fila deliciosa! t'ha quedat genial Marina!
ResponEliminatiene que ser muy buena esta combinacion Marina,buen homenaje a Mallorca
ResponEliminaBon cap de setmana
Peto
No he tastat aquesta sobrassada més prima, ho que es segur es que ha de ser un arròs amb molta personalitat.
ResponEliminaPetons.
Un arròs bonissim i es clar que si, recordant les vacances a Mallorca encara està més bo.
ResponEliminaQué delicia Marina, un plato exquisito y el paso a paso espectacular!
ResponEliminaUn besito y feliz semana!
Un arros exquisit, m'ha encantat la proposta amb sobrasada i formatge. petons
ResponEliminaquina bona recepta d'arros al forn Marina!!! i amb les verdures ja el fa genial!! petons
ResponEliminaJa saps que la sobrassada és una de les meves passions (quasi addiccions)...o sigui que aquest arròs se'm faria irresistible! I quin goig poder recordar les vacances cuinant amb ingredients típics dels llocs visitats! M'ha agradat molt que ens expliquessis la distinció dels cordills, no en tenia ni idea! Una abraçada!
ResponEliminaQuin arrosset mes bó.
ResponEliminaUn arròs amb sobrassada i verdures i al forn...hum!!!!!
Petonets
Quin arrós més suculent, i molt original!
ResponEliminaVerdures, sobrasada, fotmatge , arròs .....aquesta recepta té tots els ingredients per trionfar.
ResponEliminaPetons
La sobrassada i el formatge de maó combinen a la perfecció?
ResponEliminaHa de quedar un arròs super gustós, ideal per recordar els bons dies passats a Mallorca... Ai, les vacances... ja les trobo a faltar! :)
QUè bo!!!! no n'he fet mai amb sobrasada i mira que fem arrossos a casa... ho hem de probar!
ResponEliminaPetonets
Tinc moltes ganes d'anar algun dia a les illes, la sobrassada d'allà he tingut sort i l'he provada, és ben bona. Aquest arròs de ben segur que m'encantaria.
ResponEliminaUna abraçada
Fa goig aquest arrosset Marina! No n'hi he posat mai de sobrassada, ho haurem de provar!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Hola reina !!!!estic de tornada !!!en tenía moltes ganes....quin arros nena....delicatesen....us he trobat a faltar !!!!!!
ResponEliminaPetonets.
Quin arròs més original!!!! I un arròs amb sobrassada i formatge ha d'estar boníssim.
ResponEliminaHo hauré de provar de fer.
Conxita
M'encanta afegir trossets de sobrassada als fideus a la cassola però crec que encara no ho he fet mai a l'arròs. Queda boníssim, segur... la sobrassada mig desfeta, amarant l'arrosset... mmm!
ResponEliminaMarta
Boníssim! Qui l'agafés!
ResponEliminaQuina delícia aquest arròs, Marina! Deu ser super gustós amb les verduretes, el formatge, la sobrassada... Per cert, m'has fet pensar que fa moltíssim que no compro sobrassada, a veure si en trobo una de ben bona.
ResponEliminaPetons!