dimecres, 27 de juny del 2012

Flam d'orxata amb trossets de cireres fresques


Us agrada l'orxata? A mi sí, molt. Si bé ja aviso que la fotografia no fa justícia al flam que vaig fer la setmana passada, que no havia fet mai i que repetiré segur...!! D'alguna manera, amb aquest flam estem elaborant una recepta d'aprofitament, ja que com bé sabeu l'orxata fresca de seguida es fa malvé i  si la compreu de litre en litre de vegades no sou a temps de consumir-la tota... doncs... feu-ne flams, que són bons, boníssims!! I fàcils, facilíssims de fer.

Ingredients (per a 4 flams):
1/4 l d'orxata ja ensucrada
1 ou
cireres sense pinyol i partides
1 pessic de canyella en pols (opcional)


Cireres, orxata i ou, a punt per compartir recipient!!

El primer que feu és partir les cireres per la meitat i els traieu els pinyols. És una mica entretingut, però el resultat val la pena. Molt millor que fer-ho amb cirera confitada o en almívar, i aprofitem que ara n'és el temps! Les col·loquem al fons de les flameres, cap per avall, és a dir, amb la part plana que toqui el fons del got. Després, elaborem el flam batent l'ou o els ous (si voleu el flam més quallat poseu-n'hi dos) i ho bateu bé amb l'orxata amb l'ajut de les barilles. Després, enforneu-ho durant 20 minuts al forn, al bany maria, a una temperatura d'uns 170-180 ºC. Els traieu del forn i els deixeu refredar a temperatura ambient. Ja veureu que les cireres, durant la cocció, han pujat a la superfície, cosa del tot normal perquè suren en l'orxata. Hi poseu un paper film per a la millor conservació i cap a la nevera. Consumiu els flams ben fresquets i poseu-hi, si us ve de gust, una mica de canyella en pols per sobre per aromatitzar.


Amb els flams d'orxata aconseguiu fer durar més l'orxata (parlo per mi, també... he he). Els podeu guardar a la nevera ben bé una setmana sense patir.  I a gaudir de l'orxata!

Amb aquesta recepta participo a la Recepta del 15 d'Els fogons del a Bordeta i Xocolata Desfeta.





38 comentaris:

  1. A casa no tenim aquest problema amb l'orxata, no tenim temps que se'ns faci mal bé. Però no passa res, que el flam el farem igualment, je je je...
    A més jo tinc un estri per treure els pinyols de les cireres que va molt bé ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també faig flams per no beure-me-la de cop, que sóc un perill!!! Hi hi hi. Petonet!

      Elimina
  2. Mmmmmmm.....flam d'orxata!!!! Aquesta si que no me l'esperavaa!!! Que booo m'agrada molt la idea i amb cireres....si es que la orxata la pots fer servir a tantes elaboracions. Exquisit aquest postre Marina. Petonss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-ho Roser! Surt boníssim i no és difícil de fer! Petonet!

      Elimina
  3. L'orxata me la beuria d'un glop, per això fa anys que no la tasto per l'estiu jejeje. Aquest flam amb les cireres em sembla tan estiuenc... me l'apunto!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És irresistible, oi? massa... bona!!! Amb flams la puc fer durar una mica més, ;-)

      Elimina
  4. Ole recepta!!!! ha de ser una canya!!! i amb les cireres no vegis!!! petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realment, el gust és molt bo, com l'orxata líquida! I la textura hi dóna un toc diferent. Petons, sílvia!

      Elimina
  5. Wooowww de horchata,como me gusta....la de la calle Parlamente,se me hace agua la boca....aunque la mía también está muy,muy buena..jejej

    Buenos días MArina!!

    ResponElimina
  6. El contrast de la dolçor de l'orxata amb el puntet més àcid de les cireres es molt bo. Es clar que ho difícil es que sobri orxata.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, s'ha de procurar fer els flams el mateix dia que compres l'orxata perquè sinó... ja no en queda!! ha ha. Petonets!

      Elimina
  7. No he comprat mai orxata, no en tenim costum, però ara quan en vegi al mercat, pensaré amb aquesta recepta i potser la compraré per fer aquests flams, m'encanta provar coses noves a la cuina.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. Este flan de horchata tiene que estar requetebueno!! Besos :)

    ResponElimina
  9. Ostres, molt bona idea! A nosaltres ens passa sovint, comprem orxata i no ens aguanta res. I és una llàstima... Intentarem fer aquests flams, que fan molt bona pinta!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veureu que bons! a mi em van sorprendre força... segur que els repeteixo! Petons

      Elimina
  10. Yo quiero probarlo, tiene que estar super rico!!!

    besos

    ResponElimina
  11. quina bona idea Marina!!! encara que a casa l'orxata vola!!! ;P petonets

    ResponElimina
  12. Mira que és bo aquest flam, i d'orxata molt refrescant per l'estiu. Petons!

    Ana de. 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  13. Molt bona idea Marina!!!! Tot i que a casa costa que sobri... Petons

    ResponElimina
  14. Qui diu que les fotos no fan justícia al flam?. Doncs a mi em semblen molt atractives i em fas agafar ganes de fer-los!.

    ResponElimina
  15. Quina imaginació que tens, t'ha quedat molt bé i original.
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. que bueno tiene que estar! hay que aprovechar que aun tenemos cerezas y tomarlas en recetas tan buenas como esta!! BICOS.

    ResponElimina
  17. En casa no creo que sobre horchata porque vuela, habrá que guardar un poco.. Bss

    ResponElimina
  18. Marina, les meuves filles són les reines de l'orxata. Si veuen aquest flam...I perdona, les fotos si fan honor com ha d'estar de bo.
    Nani

    ResponElimina
  19. Doncs si que ha de ser bo aquesdt flam!així que pugui el faré , a casa tinc algun que altre adicte als flams!!!

    ResponElimina
  20. me ha sorprendido agradablemente este flam bueno seguro
    peto

    ResponElimina
  21. Oi tant que val Marineta! jejeje A més aquest flam ja el vaig trobar fantàstic quan el vaig veure, nyam!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies guapa!!! Encantada de participar, m'encanten les vostres propostes... i les cireres!! Petonets

      Elimina
  22. Respostes
    1. Doncs ja em diràs què tal! Jo crec que us agradarà... a casa van volar!Fiuuu! ja ja. Petonets

      Elimina
  23. Ummmmm l'orxata m'apassiona!! De fet amb 1 litre no en tinc ni per dos dies ja ja ja. Segur que aquest flam està deliciós, cireres+orxata, no en tinc cap dubte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies guapa! no t'havia vist mai per aquí. Ara et vinc a fer una visita! Petons

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...