divendres, 28 de juny de 2013

Gotets de bròquil, brandada de bacallà i ceba confitada


Avui sembla que la calor comença a fer acte de presència, tot i que ens avisen que fins dimecres que ve no podrem parlar de calor de veritat. Malgrat això, ja comencen a venir de gust els plats més lleugers, no cal que per força siguin freds. El d'avui és un entrant, tapa, aperitiu, gotet, digueu-n'hi com volgueu, que es menja calent o tebi, ben lleuger. Som-hi:

Ingredients:
Bròquil
Bacallà dessalat
Alls
Oli d'oliva verge extra
ceba
llet, farina i nou de mantega


El bròquil és una de les hortalisses més bones i sanes, nutritivament parlant, que podem trobar al mercat. Val la pena aprofitar-se'n, no? El primer que farem serà trossejar-lo, intentant conservar les rosetes, i escaldar-los amb aigua bullint i sal, durant uns 3-5 minuts. L'escorrem i el reservem.


Mentrestant, posem a confitar uns 2 o 3 alls amb oli, sense que aquest bulli. Els deixem submergits durant uns 10 - 15 minuts.


Mentrestant, també pelem i tallem la ceba en juliana, la posem a ofegar amb oli i sal, primer a foc fort i després a foc baix. L'hi deixarem ben bé mitja hora. 



A continuació, tallem el bacallà a trossets petits:


Traiem els alls de l'oli, els pelem, i els unim al bacallà.


Preprarem la beixamel posant a escalfar la mantega, incorporant després una cullerada de farina i la llet. Afegim el bacallà i, després, els alls.



Un cop espessit, ho triturem una mica amb la batedora, però no gaire, ja que ens hi agradarà trobar els trossets de bacallà. 


I ja ho tenim tot a punt per muntar el plat (bé, el got, en aquest cas). A la base, fiquem una mica de bròquil escorregut. A sobre, la brandada amb all confitat i, al capdamunt, la ceba confitada. Ho acabem decorant amb unes llavors de bròquil crues (caviar verd!)

Bon profit!





Bon cap de setmana!















23 comentaris:

  1. Quina bona pinta Marina!

    Jo no soc molt de bròquil, però és que amb aquesta brandada es pot fer una excepció!

    Bon finde!

    ResponElimina
  2. Estos vasitos llevan todo lo que me gusta, asi que a mi apartame dos que voy jajajaja. !!Excelente!!

    un besazo

    ResponElimina
  3. Marina cariño vaya vasitos has preparado!! me han encantado, vamos que me comía uno ahora mismo... felicidades por la receta y las fotos muy xulas.
    besotes y buen finde.

    ResponElimina
  4. Oh, què bo, Marina. La brandada de per sí, ja és tota una delicia... I així tal com ens ho presentes, encara em sembla millor. El meu amb molta cebeta, si us plau. Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  5. Quina pinta aquesta tapa!! sembla d'aperitiu de boda! tots els ingredients que porta m'agraden molt, així que és un èxit assegurat!

    ResponElimina
  6. Quin bròquil més glamurós Marina!!! apuntadíssim. Petonets

    ResponElimina
  7. Me gustan cada uno de los ingredientes de estos gots,que combinado entre si han de ser muy ricos.Tomo nota.

    Buen finde MArina!!

    ResponElimina
  8. Quina delicia de gotets i que vistosos que són!!
    Petonets

    ResponElimina
  9. Non cap de setmana parella! Saps que ara estic desterrada i sense internet, però quan entro m'agrada veure el que veig.
    Nani

    ResponElimina
  10. Haig de provar de fer brandada...té tantes possibilitats! Una abraçada Marina! Un gotet genial!

    ResponElimina
  11. mmmmm! Com m'ha agradat aquesta recepta Marina!!! Que bo!!! I la presentació amb els gotets m'encanta, queda molt bé!

    Petons guapa i que passis molt bon cap de setmana!

    ResponElimina
  12. Caviar verd, quina raó tens, el bròquil m'encanta. I amb aquesta combinació amb bacallà i ceba, irresistible.

    ResponElimina
  13. Una bona combinació el bacallà amb el bròquil i també trobo molt bé la presentació en gots.
    Petons.

    ResponElimina
  14. Quina pinta Marina, al meu home li encatarà (i a mi), molt bona combinació de gustos i molt lluït!!

    ResponElimina
  15. que bo!
    supersenzill i amb una autèntica i fantàstica presentació!

    ResponElimina
  16. M'agraden molt els aperitius amb gotet, aquest té una presentació molt guapa i que bo!!! petons

    ResponElimina
  17. M'enamoren els ingredients i la presentació, i m'has donat un parell d'idees, gràcies. Petons,
    Pilar

    ResponElimina

  18. Marina; Una forma diferent de fer el broquil... o potser el bacallà...?
    Salutacions :O) :O)

    ResponElimina
  19. Ostres Marina, un plat molt creatiu. Si és que a la cuina podem fer uns plats realment fantàstics. Nyam. :)

    ResponElimina
  20. quina monada de gotets noia! i bons! m'encanta la brandada! petons

    ResponElimina
  21. Bons i molt saludables aquests gotets. Una passada!

    ResponElimina
  22. Una idea fantástica !!
    Petons
    Joan i Sara

    ResponElimina
  23. Tota una tentació aquests gotets de bròquil.
    Ptons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...