dimarts, 5 de juny del 2012

Crestes orientals de pollastre


Dijous 31 de maig vaig assistir a un taller de la Mireia Carbó (no en diré res perquè segur que tots i totes la teniu present). Doncs bé, com ja és habitual als seus tallers, vam veure com elaborava receptes fàcils i boníssimes. En aquesta ocasió vam preparar un pastís de carn i verdures, unes crestes de pollastre orientals i un granisat de fruites amb cava. Ja he començar a posar en pràctica una de les receptes, que vam tastar aquest diumenge amb la família i que ens va encantar. Són les crestes de pollastre, un xic entretingudes però fàcils de fer i amb ingredients que tots tenim a casa. Què necessitem?

Ingredients:
16 obleas per a crestes (o fem la massa nosaltres, com en el meu cas)
250 g de pit de pollastre
150 g de xampinyons
1 ceba
1 cullerada rasa de farina
50 ml d'aigua
1 polsim de curri
50 g de panses
2 formatgets kiri (opcionals, jo no n'hi vaig posar)
1/2 bitxo (jo hi vaig posar pebrot xoricero)
pebre
oli d'oliva i sal

Per pintar les crestes:
1 ou
1 cullerada de sucre
(això del sucre és un truc que ens va dir la Mireia i que és fantàstic, les crestes queden súper brillants!)


El que vaig fer primer va ser la massa. Vaig optar per a fer-la jo aprofitant l'ocasió per a presentar la primera proposta de l'Enfogona't 3 del mes de juny, on el protagonista és el Blat.


Per tant, i com deia, vaig fer la massa amb 250 g de farina, 1 got i mig d'aigua, i un pessic de sal. Fem una bola compacta i després l'estirem amb l'ajuda d'un corró. Quan la tenim ben fina hi dibuixem uns cerles fent servir un plat petit de suport, i tallem amb un ganivet.


Després, continuem l'elaboració de les crestes fent el sofregit. Primer, tallem la ceba i els xampinyons en juliana i els daurem amb el bitxo (o pebrot xoricero, en el meu cas). Seguim el sofregit incorporant el pollastre tallat a daus ben petits. Després, hi afegim una cullerada de farina, 12 got d'aigua, el polsim de curri (jo n'hi poso força) i les panses hidratades. I quan tenim tota la barreja feta la deixem refredar, ja que si farcíssim inmediatament el pa de la cresta se'ns estovaria massa.


I ja podrem elaborar les crestes. La Mireia Carbó ens va ensenyar una altra manera de segellar que, de veritat, em va agradar. Trobo que dónen un aire més de cresta a les obleas. És molt fàcil de fer, sobreposant els dos costats. Així:


Ho pintarem amb l'ou i el sucre i ho posarem al forn uns 10 minuts a 180 ºC. I ja ho tindrem a punt per menjar!

Les crestes de pollastre en un platet de ceràmica fet per una servidora... no sé si veieu la firma? ;-))

I abans d'acabar... us adjunto unes fotos del taller i la resta de plats que la Mireia Carbó va preparar. Ah! I recordeu que l'Enfogona't del juny s'acaba el dia 17! Us hi esperem!

Espai Caprabo

Mireia Carbó

Pastís de carn i verdures

Granisat de fruites amb cava

Les crestes de pollastre de la Mireia Carbó

31 comentaris:

  1. Quina pinta!!!
    T'he d'ensenyar com va quedar al final el plat aquell. Vaig fer cuina de reciclatge, he,he.

    ResponElimina
  2. Ei, ja les has fet, que ràpida! I a sobrere fent tu la massa de crestes, això sí que té mèrit, t'han quedat perfectes.
    El truquet del sucre a l'ou va molt bé per peintar, oi? ;)
    I el plat és xulo xulo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, ha estat per accident que les he fet jo, perquè les obleas que tenia a la nevera feia tant temps que s'havien quedat com seques... veus, no hi ha mal que per bé no vingui! (bé, l'expressió és en castellà però ja serveix,no? hi hi). Petonet!

      Elimina
  3. Ja tinc pensada la recepta, clar que també la tenia pensada l'altra vegada...Em poso les piles ja!
    Petons.

    ResponElimina
  4. mejor que las de la Mireia con la pasta casera,te han salido estupendas y buenas y con este plato de presentacion de autoautora genial¡¡
    peto

    ResponElimina
  5. Quina forma més maca de tancar les crestes i el truc del sucre no el sabía, segur que han de estar molt bona.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo tampoc, Anna, però ara que he vist com queda segur que ho repetiré! A més, no dóna gust de sucre, això segur!

      Elimina
  6. Quines crestes tan i tan rebones!! A veure si tinc temps de fer la recepta per l'Enfogona't, que crec que ja la tinc pensada! :P
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Marina, ets tota una artista, el plat molt bonic i les crestes espectaculars.

    ResponElimina
  8. No m'he fet a la idea de com segellar les crestes, però això és culpa meva: vaig trigar hores en entendre com es segellaven els cocarois. O sigui que és una assignatura que em costa :D
    La Mireia com sempre, cuina saborosa i de puta mare :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha... tu estudia, estudia, segur que te'n surts. I si no, el proper dia fem una classe pràctica. Oks? petons

      Elimina
  9. genials com t'han quedat, i de sabor han de ser la pera!! m'agrada molt aquesta recepta. me l'enduc cap a casa!! petons

    ResponElimina
  10. T'han quedat estupendes, Marina! I veig, per la foto, que estaves asseguda just darrera meu...jejeje...Jo també les vull fer, perquè el curry m'agrada molt, em sembla que ho provaré amb seitan tallat a trossets.

    Per cert, una pregunta, per fer la massa, no hi poses llevat? és que jo no faré servir les de la Cocinera perquè porten greix animal i no n'he fet mai...

    Fins aviat!!!!!!

    cuinaigaudeix.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Àngels! No hi poso llevat, no cal perquè precisament el que interessa és que quedin ben fines, no inflades. Jo l'he fet amb farina, aigua, una nou de mantega fosa i un pessic de sal. petonet!

      Elimina
    2. La Glòria ja em va dir qui erets. Però com que en marxar no ens vam dir res encara no hem pogut parlar... oi? A veure si a la propera coincidim!

      Elimina
  11. Hola Marina guapa tu

    Quin plaer tot això tant deliciós que ens presentes, i tot un luxe les classes segur..la Carbó m´encanta
    mil petonets Susanna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va ser molt amena, Susanna! A mi també em va encantar ;-) Petonet

      Elimina
  12. Marina que rapida. Jo les tinc per fer aquesta setmana.

    T' han quedat molt be.

    Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ràpida, Sí! Tenia dinar familiar diumenge i vaig aprofitar-ho! ;-) Espero les teves, eh? Petonet!

      Elimina
  13. Carai no pares! tenen molt bon aspecte i el farcit molt bona pinta! ho provarem el cap de setmana... a casa ens encanten les crestes, i fins ara solament les havíem fet de tonyina, aquestes les provarem ...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja em diràs, són molt i molt bones! Van volar, vaja... he eh

      Elimina
  14. Mmmmmm...seran entretingudes de fer..però el resultat sembla espectacular!!quina pinta que fan!!!nyaaaam!!!

    Petonets guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Entretingudes, sí. Però val la pena, promise! petonets

      Elimina
  15. Fantàstiques!!! a casa per sort tots som molt orientals ja ja!!! el farciment ha de ser molt bo i la mera de tancar també la vaig apendre fa molt anys en un curs de cuina! Muaks

    ResponElimina
  16. M'agrada molt el curry, les haig de provar, segur que m'agraden molt.
    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...