Avui us proposo una tapa de sushi, aquest aperitiu japonès que, a l'estiu, encara ve més de gust perquè ja sabeu que es menja fred. Avui, però, no explico el que porta peix ni marisc (que per cert és el que més m'agrada) sinó un sushi vegetal perquè així ens el podrem emportar per fer un pic-nic a l'aire lliure, potser a la platja, sense haver de patir que la calor ens malmeti el peix. Ni la carn. I que, a més, ens permet una digestió gens pesada, ideal pels qui sou d'esperar preventivament l'hora de tirar-vos a l'aigua. Vaja, un sushi que ens va bé per menjar on volguem, fins i tot sota l'ombreta d'un arbre! Aprofito que em va sobrar wasabi del pastís de pèsols per tornar-ne a posar al sushi, ja que hi dóna el toc encara més oriental.
Ingredients:
1 pastanaga
1 cogombre
1 mango
arròs per a sushi
1 làmina d'alga nori
Sovint, l'arròs per a fer sushi es prepara fent diverses coccions i seguint un procés que, de fet, jo no vaig fer. I això és perquè ja es poden trobar al mercat uns paquets d'arròs especial per a sushi que ja està semi preparat. El que sí que vaig fer, però, és macerar aquest arròs amb vinagre d'arròs abans de coure, perquè trobo que l'impregna d'un aroma especial. A continuació, tallem el farcit. En aquest cas, pastanaga, cogombre i mango.
A continuació, farem el procés d'enrotllat de l'arròs. Ens caldrà una estoreta i la làmina quadrada de nori. Al centre, però deixant els contorns lliures, disposarem l'arròs ja cuit. I al centre hi afegirem les verdures i fruites. Així:
A continuació, i sense por, enrotllarem l'alga amb l'ajut de l'estora. No hem de patir, ja veureu que quan es toquen punta amb punta, els extrems s'enganxen de seguida. És el que té aquesta alga! Us quedarà una cosa així:
I ja només us falta la part final: tallar-ho a rodelles. Us dono un truc que a mi em va molt bé, oks? Quan volguem tallar mulleu cada vegada el ganivet. Veureu que l'alga cedeix ràpidament i la rodella queda ben feta. Amb el ganivet sec, en canvi, sovint l'alga s'enganxa a la fulla del ganivet i s'aixafa la rodella. I bé, ho acompanyeu amb wasabi i... bon profit!
Quina pinta per emportar al tupper, i per fer a casa, que a la meva nena gran li pirra això del sushi, i em costa un pico. No sabia això de l'arròs semipreparat per sushi, on es troba?
ResponEliminaDoncs jo el compro al Sorli, Marga. A l'estanteria dels productes orientals i mexicans sempre n'hi ha. Sinó, pots mirar-ho a alguna botiga oriental, segur que també en tenen.
EliminaMarina, a mi hijo también le encanta, pero tienes razón, para cocer bien el arroz hay que currarselo. Te ha quedado muy bien. Besos.
ResponEliminaTu hijo es muy moderno, conchi! Normalment, l'alga nori els costa, als nens, oi? Petonet!
Eliminaque maco que t'ha quedat!!
ResponEliminaGràcies! I bons que eren!
EliminaIdeal per portar a la platja, sense el peix no es fa malbé!
ResponEliminaPrecisament nosaltres en vam menjar dissabte, m'encanta!!!
A mi també, doncs! No em cansa mai...
EliminaEspectacular! he de confessar que a casa sóc la única que menja sushi, que sempre compro preparat perquè no m'he atrevit a fer-ne mai. La recepta m'anirà de perles perquè així ho intentaré fer. Té molt bon aspecte! ara em fa falta trobar l'arròs que dius i mi poso!
ResponEliminaDoncs a veure si trobes l'arròs! I si te'n sobren, es poden congelar perfectament per un altre dia! Petonet
EliminaTe quedo fantástico, mi hija cuando vea esta receta seguro que se apunta, le encanta el sushi, muchas veces se van hasta Barcelona para comprar en una tienda especializada no se que productos para hacer sushi.
ResponEliminaQue tengas una buena semana.
http://xoriguer48-lasrecetasdelabuelo.bl...
gràcies jaime! Ja em diràs si ta filla s'ha atrevit... ja ho veus, no és difícil! Petons
EliminaQuin plaer platgeta i suhi!!! t'han quedat perfectes!!
ResponEliminaGràcies Teresa! Ja arriba l'estiu... que bé! petons
EliminaQuin plaer platgeta i suhi!!! t'han quedat perfectes!!
ResponEliminaamb el que a mi m'agrada el sushi Marina!!! petonets
ResponEliminaQuina manera tan facil de fer sushi! Que bo, ho provaré si trobo aquest arròs preparat. Petons
ResponEliminaM'agrada el sushi i sobretot anar variant el farciment i tot vegetal em sembla molt bo.T'ha quedat perfecte.
ResponEliminaPetons.
Ai Marina!!!!!!!M'acaben de venir unes ganes boges de provar de fer el sushi!!! Em sembla genial que hagis penjat aquesta recepta vegetariana, jejeje...així no he de fer adaptacions. La veritat és que a casa no som de menjar sushi, però crec que ens animarem a provar-ho amb la teva recepta. Gràcies!
ResponEliminaT´ha quedat perfecte!!! que a gust m´ho menjaria tot.... fa un goig, ademés 100% vegeta com a mi m´agrada.. A gaudir!!! petons,
ResponEliminafantastico este sushi vegetal y unas fotos muy buenas de la elaboración,solo lo he preparado un par de veces el clasico de pescado y marisco,pero no soy muy amante de ellos.
ResponEliminapeto
que bo que es el sushi! m'agrada taaan i fa taaan que no en menjo que ara me n'has fet venir moltes ganes! amb mango és deliciós! petons
ResponEliminaUn bon plat i fresc per anar de picnic
ResponEliminaPetons
El que t´acabo de dir... el petit de la casa...be l´adolescent noi de la casa..ja ja menjaria sushi cada dia, coll !!!quina obsessió que té, a casa faig de tant en tant mira que és entretingut, però e resultat final val la pena!!!
ResponEliminaEncara no l'he buscat... però ja que parles de anar a la platja a menjar de tupper, tinc un petit repte: fer-ne un mapa amb llocs públics a la ciutat on anem a menjar el tupper a l'hora de dinar.
ResponEliminaTens alguna proposta? En pots fer difussió?
http://cuinescuina.blogspot.com.es/2012/06/on-mengem-el-nostre-tupper.html