dijous, 24 de maig de 2012

Sardines amb escabetx de taronja


Aquest plat d'avui és un escabetx. És una mica peculiar perquè alls conservants que podríen servir per un escabetx més tradicional hi afegirem la taronja, i`això vol dir que farem servir els tres conservants que també es fan servir per als chutneys: el vinagre, la sal i el sucre (fructosa de la taronja, en el meu cas). El gust final d'aquest escabetx, doncs, serà un pèl diferent del que vaig explicar aquí. D'altra banda, i parlo des de la subjectivitat, l'escabetx és la manera com trobo que les sardines queden més bones i sucoses. Sense menystenir la brasa, on les sardines també resulten excel·lents. Si tenim l'escabetx fet fa dies ens podem atrevir a menjar-nos, fins i tot, les espines!! D'altra banda, el peix blau amb cítrics trobo que sempre hi lliga força... Doncs... som-hi?

Ingredients:
1 dotzena de sardines mitjanes fresques
3 grans d'all
1 porro
3-4 fulles de llorer
2 gots de vinagre de xerès
2 gots d'oli d'oliva verge extra
1 got de suc de taronja
4-5 trossos de pell de taronja
1 branca de farigola
pebre negre mòlt i sal
Farina fluixa


El primer que farem serà arrebossar les sardines amb un xic de farina i fregir-les en una paella, amb oli abundant. Han de quedar ben rossetes per fora. Les reservem.  A continuació, agafem una cassola baixa i hi incorporem la resta d'ingredients, exceptes les sardines. Ho deixarem coure ben bé 20 minuts. Si veiem que el foc se'ns beu massa el líquid hi afegirem una mica d'aigua o una mica més de vinagre.


Finalment, passats els 20 minuts incorporem les sardines al suc i ho deixem coure 10 minuts més amb la cassola tapada. Ho deixem reposar tot el temps que poguem. Com qualsevol escabetx, com més reposa més bo és. Ens podem permetre el luxe, a més, de deixar-lo fora de la nevera, excepte si fa molta, moltíssima calor... com la que ha de venir! Esperem...


Aquesta recepta me la va recomanar la Miena, ella l'havia provat de la cuina d'un amic seu i em va dir que li havia agradat tan i tan, amb taronja. Doncs guaita-la! Ja és aquí!

24 comentaris:

  1. Hola guapa!
    Quin platet tan bó! Aviat, aviat començaré a cuinar una mica!!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Ànims Núria! Ja falta menys...!

    ResponElimina
  3. Ah! I què fresques es veuen aquestes sardines i dir-te que provaré amb la taronja m'ha agradat la idea.

    ResponElimina
  4. Amb la taronja segúr que són ben bones. Petons.

    ResponElimina
  5. Bon plat i bon farciment...Vinc i porto les postres ;-D

    ResponElimina
  6. hola m'agraden els escabetxats , no coneixia al teu blog .
    saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encantada de saludar-te, doncs! I fins aviat!

      Elimina
  7. Un plato delicioso y super aromático como a mi gusta!
    BESITOs

    ResponElimina
  8. Me encantan las sardinas y más en este tiempo que ya empiezan a estar en su punto, y aliñadas muy ricas.
    Me quedo para seguir tus ricas recetas, me gusta tu blog un saludo.

    ResponElimina
  9. que original! m'agrada molt l'escabetx de sardines, així ha de quedar bonissim..ho haurem de provar!!

    ResponElimina
  10. me encantan los escabeches y este con la naranja lo hace diferente asi que habra que guardar la receta ya.
    te ha quedado las fotos y el plato tremendo Marina
    peto

    ResponElimina
  11. Haurem de tastar l'escabetx de taronja perquè ha d'estar de vici. M'agrada molt la idea, sí.

    Petonets!

    ResponElimina
  12. Em sembla molt original i la foto de l'escabetx m'agrada molt, té uns colors molt macos.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Té que donar molt bon sabor la taronja al escabetx de sardines, unes sardines ben fresquetes que semblen a punt de saltar del plat.
    Petons.

    ResponElimina
  14. m'agraden moltìssim els escabetxats i amb la taroja, sorprenent

    ResponElimina
  15. Aquestes sardines han de ser molt bones amb aquest escabeix tan peculiar:
    petons

    ResponElimina
  16. Aquest punt de cítrics l´he llegit a moltes revistes i diuen que és tan i tan bo:))

    ResponElimina
  17. Quina idea més bona! Han de quedar genial, i molt original.
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. que bones les sardines, i que bones que estan amb escabetx, sobretot el que ens proposes. Ara m'hi has fet pensar...n'he de comprar! peotns

    ResponElimina
  19. jo faig l'escabetx una mica diferent, com la majoria, però aquestes sardinetes fetes així, amb la taronja, i escalfades una mica perquè es posessin tebiones, em van encantar!

    ResponElimina
  20. Les sardines amb aquest escabetx tenen de quedar molt bones i es un altre manera de fer-les, queda anotat amb el teu permís
    Petons

    ResponElimina
  21. mmm, que m'agraden les sardines en escabetx!!! Aquest si es un plat d'estiu de casa meva!!!!! las probaré la teva versió!

    ResponElimina
  22. Marina. Em tens bocabadada amb les teves receptes. Aquesta de sardines amb taronja, tot i que la taronja la faig servir amb carns, de porc sobretot, i amb alguns peixos com el llenguado, en plan escabetx per a sardines l'haig de provar: és molt suggerent!

    Endavant noia, tu vals!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...