Aquest plat d'avui és un escabetx. És una mica peculiar perquè alls conservants que podríen servir per un escabetx més tradicional hi afegirem la taronja, i`això vol dir que farem servir els tres conservants que també es fan servir per als chutneys: el vinagre, la sal i el sucre (fructosa de la taronja, en el meu cas). El gust final d'aquest escabetx, doncs, serà un pèl diferent del que vaig explicar aquí. D'altra banda, i parlo des de la subjectivitat, l'escabetx és la manera com trobo que les sardines queden més bones i sucoses. Sense menystenir la brasa, on les sardines també resulten excel·lents. Si tenim l'escabetx fet fa dies ens podem atrevir a menjar-nos, fins i tot, les espines!! D'altra banda, el peix blau amb cítrics trobo que sempre hi lliga força... Doncs... som-hi?
Ingredients:
1 dotzena de sardines mitjanes fresques
3 grans d'all
1 porro
3-4 fulles de llorer
2 gots de vinagre de xerès
2 gots d'oli d'oliva verge extra
1 got de suc de taronja
4-5 trossos de pell de taronja
1 branca de farigola
pebre negre mòlt i sal
Farina fluixa
El primer que farem serà arrebossar les sardines amb un xic de farina i fregir-les en una paella, amb oli abundant. Han de quedar ben rossetes per fora. Les reservem. A continuació, agafem una cassola baixa i hi incorporem la resta d'ingredients, exceptes les sardines. Ho deixarem coure ben bé 20 minuts. Si veiem que el foc se'ns beu massa el líquid hi afegirem una mica d'aigua o una mica més de vinagre.
Finalment, passats els 20 minuts incorporem les sardines al suc i ho deixem coure 10 minuts més amb la cassola tapada. Ho deixem reposar tot el temps que poguem. Com qualsevol escabetx, com més reposa més bo és. Ens podem permetre el luxe, a més, de deixar-lo fora de la nevera, excepte si fa molta, moltíssima calor... com la que ha de venir! Esperem...
Aquesta recepta me la va recomanar la Miena, ella l'havia provat de la cuina d'un amic seu i em va dir que li havia agradat tan i tan, amb taronja. Doncs guaita-la! Ja és aquí!
Hola guapa!
ResponEliminaQuin platet tan bó! Aviat, aviat començaré a cuinar una mica!!!!
Una abraçada
Ànims Núria! Ja falta menys...!
ResponEliminaAh! I què fresques es veuen aquestes sardines i dir-te que provaré amb la taronja m'ha agradat la idea.
ResponEliminaAmb la taronja segúr que són ben bones. Petons.
ResponEliminaBon plat i bon farciment...Vinc i porto les postres ;-D
ResponEliminahola m'agraden els escabetxats , no coneixia al teu blog .
ResponEliminasaludos
Encantada de saludar-te, doncs! I fins aviat!
EliminaUn plato delicioso y super aromático como a mi gusta!
ResponEliminaBESITOs
Me encantan las sardinas y más en este tiempo que ya empiezan a estar en su punto, y aliñadas muy ricas.
ResponEliminaMe quedo para seguir tus ricas recetas, me gusta tu blog un saludo.
que original! m'agrada molt l'escabetx de sardines, així ha de quedar bonissim..ho haurem de provar!!
ResponEliminame encantan los escabeches y este con la naranja lo hace diferente asi que habra que guardar la receta ya.
ResponEliminate ha quedado las fotos y el plato tremendo Marina
peto
Haurem de tastar l'escabetx de taronja perquè ha d'estar de vici. M'agrada molt la idea, sí.
ResponEliminaPetonets!
Em sembla molt original i la foto de l'escabetx m'agrada molt, té uns colors molt macos.
ResponEliminaPetons.
Quin plat mes bó!
ResponEliminapetonss!
Té que donar molt bon sabor la taronja al escabetx de sardines, unes sardines ben fresquetes que semblen a punt de saltar del plat.
ResponEliminaPetons.
m'agraden moltìssim els escabetxats i amb la taroja, sorprenent
ResponEliminaAquestes sardines han de ser molt bones amb aquest escabeix tan peculiar:
ResponEliminapetons
Aquest punt de cítrics l´he llegit a moltes revistes i diuen que és tan i tan bo:))
ResponEliminaQuina idea més bona! Han de quedar genial, i molt original.
ResponEliminaUna abraçada
que bones les sardines, i que bones que estan amb escabetx, sobretot el que ens proposes. Ara m'hi has fet pensar...n'he de comprar! peotns
ResponEliminajo faig l'escabetx una mica diferent, com la majoria, però aquestes sardinetes fetes així, amb la taronja, i escalfades una mica perquè es posessin tebiones, em van encantar!
ResponEliminaLes sardines amb aquest escabetx tenen de quedar molt bones i es un altre manera de fer-les, queda anotat amb el teu permís
ResponEliminaPetons
mmm, que m'agraden les sardines en escabetx!!! Aquest si es un plat d'estiu de casa meva!!!!! las probaré la teva versió!
ResponEliminaMarina. Em tens bocabadada amb les teves receptes. Aquesta de sardines amb taronja, tot i que la taronja la faig servir amb carns, de porc sobretot, i amb alguns peixos com el llenguado, en plan escabetx per a sardines l'haig de provar: és molt suggerent!
ResponEliminaEndavant noia, tu vals!