Després del de formatge, el pastís de poma és el que més m'agrada. Ara és temps d'aquesta fruita i per això avui us explico una manera d'aprofitar-ne tot el seu potencial també d'una manera llaminera. Fa un temps, ja us vaig explicar com es feia el pastís esponjós de poma i nous aquí. Avui us en proposo un altre, també molt esponjós, però amb un interior humit que us sorprendrà. La recepta la vaig veure al blog del a Merchi Con sabor a canela. Vaig agafar-ne la base i el vaig tunejar. Aquest és un pastís que no porta mantega, sinó oli, i això, en la rebosteria, a mi sempre m'agrada. Amb aquest pastís també aprofito per felicitar el quart aniversari del blog Pastissets. Per molts anys més!
Ingredients.
250 g de farina
190 g de sucre roig
2 pomes golden de Girona
1 got d'oli d'oliva verge extra
3 ous
1 sobre d'impulsor (llevat químic)
1 grapat de gotes de xocolata negra
1 c. de canyella
El que fem primer és batre els ous i el sucre amb una batedora elèctrica, fins que aquests blanquegin.
Seguirem incorporant ingredients, en aquest cas, la farina tamisada. I també el llevat químic.
Continuarem batent.
A continuació, afegirem l'oli d'oliva i la canyella. I ho tornarem a batre bé.
Quan ho tinguem ben homogeni hi ficarem les gotes de xocolata i remenarem.
Ara ens n'anem a preparar les pomes. Les pelarem, els traurem el cor i les tallarem ben fines amb una mandolina. Així:
agafarem les làmines fines de poma i les col·locarem a la base d'un motlle per anar al forn.
Quan tinguem ben coberta la base, hi tirarem la massa de farina, ous, oli i xocolata que havíem preparat abans.
I, per sobre aquesta massa, hi tornarem a repartir la resta de llesques de poma que tenim a punt.
Hi empolsinem una mica de sucre en gra per sobre i ho posem al forn, durant 30 minuts aproximadament, a 180 ºC.
Passat aquest temps, ho traiem del forn, ho deixem refredar i desemotllem el pastís.
I ja el tenim a punt! El servim sol, o bé acompanyat amb una bola de gelat de vainilla o de llet, per exemple.
Ufff, això no es pot llegir sense haver esmorçat (com és el cas). Ha de estar boníssim! Molt ben explicat, gràcies.
ResponEliminaMuacs
Molt bona pinta!!!!
ResponEliminaUn hurra, per aquest pastís, Marina!!! M'agradat molt això de posar poma també a la base. Fins i tot la massa ha sortit pels forats dels talls de poma. :))) Petonets i bona setmana.
ResponEliminapedazo de pinta mas rica q tiene!!! me guarrdas un cachito???
ResponEliminaAquests dies els pastissos de poma va que volen! És la tardor, gaudim-la, encara que sigui amb aquestes temperatures, perquè llavors no la veurem ni passar perquè arribarà el fred de cop.
ResponEliminaPetons, guapa, moltes gràcies per compartir-la!
tens raó, humit per dindre i boníssim per totes bandes, amb els esquitxos de xocolata!
ResponEliminaOle que bo i que bo! M´agrada la poma posada així. Petonets
ResponEliminaUhmmmm!!!! Qué bo!!! M'agrada molt la idea de posar gotes de xocolata a la coca de poma. La propera que fem n'hi posarem....
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per particpar.
Petonets
Annie i Catieu
Ostres Marina, touché ! M'encanten els pastissos de poma i aquest sense mantega, encara fa pinta de ser més lleuger. Una gran pensada, guapa ! El faig segur.
ResponEliminaQue bo ha de ser, aquest interior com tu dius ha de ser esponjós i no gaire sec, que fa que sigui un pastís excepcional! Estic amb tu amb que sempre prefereixo l'oli a la mantega! El teu tuning de la recepta t'ha quedat de perfecció! Petonets
ResponElimina
ResponEliminaMarina; Una bona recepta feta amb poma i xocolata i, també, canyella que l'hi té que donar l'aroma per sortir a escena.
Salutacions Marina¡¡ :O)
Què bonic t'ha quedat!!!! M'encanten els pastissos amb maçana.....mmmmm...
ResponEliminaPetons,
Olga
M'agrada molt com t'ha quedat! I les pepites de xocolata per dins em sembla genial! petons
ResponEliminaMarina, aquest pastís, per cert, tan ben explicat ha de ser dolcet i boníssim!, les fotos del tall...com ho diria... UMMM, UMMMM, UMMMMMMMMMMMMMMMMMM...M'explico?... Una abraçada!
ResponEliminaUn clàssic que mai falla !! A mi també m'agraden molt els pastissos que porten poma.
ResponEliminaPetons
Quin tall que té aquest pastís, amb l'interior humid, i molt millor amb oli que amb mantega. Boníssim, Marina. Petons.
ResponEliminammm quina bona mescla la poma i la xocolata!!! m'agrada com t'ha quedat, es veu esponjos i deu ser sabrosissimm!! petons
ResponEliminaUn bon pastís, ben sucós per dins, per acompanyar un café amb llet o una xocolata desfeta.
ResponEliminaPetons.
Un pastís tendre i perfecte per berenar, esmorzar i qualsevol bon moment.
ResponEliminaUna abraçada
Els de poma són fantàstics! sempre queden bé i agraden a tothom!!!! petonets
ResponEliminaquina bona pinta!!!, m'encanta
ResponEliminaMarina que pintaza que tiene el bizcocho, seguro que ha volado jejeje. besicos
ResponEliminaAmb els trossets de xocolata per dins, ha de quedar de vici total!
ResponEliminaM'encanten totes les coques de poma, mmm... queden molt meloses.
Ara mateix n'agafaria un bon tall per esmorzar :)
Aquest cap de setmana preparo aquest pastís de poma... tot esperant a recuperar una senzilla recepta de pastís de poma i només poma que feia la meva mare fa molts i molts anys. Segur que si mirés per Internet la trobava, però mira, vull recuperar la d'ella.
ResponEliminaTa quedat genial aquest pastís, a més deu estar per lleparsen els dits ummmm
ResponEliminaUn petó
Trobo que és un pastís BBV....bonic, bo i vistós!
ResponEliminaEns encanta el pastís de poma, així amb xocolata ha de ser boníssim! m'el apunto!
ResponEliminaQuina bona idea combinar la poma amb la xocolata!
ResponEliminaUna delícia!
ResponEliminaOhh! Ha de ser boníssim! Me'l apunto!
ResponElimina