Fa uns mesos, passejant per Girona, ens vam aturar en una botiga situada al centre, ara no en recordo el nom, on hi vam trobar productes ben diversos i curiosos. Hi havia de tot!! Vins i caves, llegums secs, caramels i confits, conserves de tota mena i... unes estanteries amb productes foranis "podríem dir exòtics?". Ingredients que a casa nostra ens són difícils de trobar.
Com que som uns tastadors curiosos de mena ens vam firar amb alguns d'aquests ingredients: agar agar en pols, fideus japonesos, udon, conserves mexicanes, espècies... i aquests pans que avui us presento. Són d'origen peruà, tot i que no descarto que també es puguin trobar a d'altres països de sudamèrica, això ja no us ho sabria dir. El més curiós és que s'elaboren amb farina de llenties i són... cruixents i boníssims!!
Ingredients:
Pa de llenties
tomàquet d'amanir
alfàbrega fresca
pebrot verd
pernil salat
oli d'oliva i sal
purè de bròquil (opcional)
Comencem la preparació d'aquest burrito tallant a trossets el tomàquet, hi afegim l'alfàbrega fresca, l'oli i la sal i ho deixem macerar una estona a temperatura ambient.
Mentrestant, torrem el pa de llenties en una paella, sense oli. Podrem comprovar que, a mesura que agafa temperatura, el pa es torna flexible i es deixa doblegar. Li donem forma de tub. El traiem del foc i el deixem refredar.
Finalment, farcim el pa amb el tomàquet, el pernil i una mica de pebrot verd tallat a trossets. Col·loquem una mica de purè de broquil a la base del plat, perquè faci de suport al burrito. I llestos! Bon profit!
No coneixia pas aquest pa, tot i que s'assemblen a les típiques 'tortites' mexicanes. Si les veig per aquí les probaré, a veure si tenen regust a llenties o només en tenen el nom ;)
ResponEliminaPetons!!
Ostres Marina, quina proposta tan bona, i sobretot, tan saludable!!
ResponEliminaI què curiós això del pa de llenties!
Petons!
Per cert, per la meva cuina t'està esperant un detallet, pots passar a recollir-lo quan vulguis...
EliminaPetonets!
Que bo!!!! m'agrada la idea d'avui per sopar!
ResponEliminaGràcies!
Un plat ben senzill de preparar, sa, fresc, boníssim i amb un resultat fantàstic i ben vistós!! Hauré de buscar aquesta botiga de Girona, perquè aquest pa de llenties té una pinta estupenda i m'has fet venir moltes ganes de provar-lo! :P
ResponEliminaPetons Marina!
avui t'ha quedat una presentació preciosa, molt fina i delicada, i unes fotos precioses que fan venir ganes de clavar queixalada al burrito.
ResponEliminaaquest pa de llenties, tan cruixent, és sensacional!
En aquest cas, la curiositat no ha matat el gat, com diu la dita... Em sembla boníssim el teu burrito, ja m'han vingut ganes de menjar-ne un!!! Petons.
ResponEliminaun burrito fantastico, me ha encantado tiene que estar buenisimo, bicos
ResponEliminaTinc tortitas congelades i ho provaré. Felicitats pel bloc, i si et passes pel meu hi tens una sorpresa! http://totfetacasa.blogspot.com.es/
ResponEliminauyyyy...quin sopar faig amb aquet burrito !!! ni la salseta quedará....
ResponEliminapetonets.
fas bé de dir el bo que es aquest pa ... aquests cap de setmana vaig per girona.. qui sap!!
ResponEliminaQue curiós aquest pa de llenties!!! I el burrito és una proposta fantàstica, ben fresquet i complet!
ResponEliminaCom m'agrada conèixer ingredients nous a mi també! L'únic és que la majoria de cops no se com cuinar-los o aplicar-los a algun plat, els tinc que provar fets ja. T'ha quedat un burrito ben genial! petons
ResponEliminaMmmmmm, ole Marina!!!! Quin burrito tan vistos...a veure si trovo aquestes tortitas al meu poble....!!!!!
ResponEliminaMarina, jo faig el mateix, sempre busco ingredients exòtics!!! I a Girona hi ha molts comerços que en comencen a tenir! Aquests burritos els trobo fantàstics!
ResponEliminaMolt interessant el pa de llentíes, em sembla que tots estem una mica malalts de cuina!!
ResponEliminaCarai no ho havia vist mai això del pa de llenties... però entre els ingredients i la presentació que has fet del plat, ja tinc ganes de provar-ho. Petonets!
ResponEliminaMmmm, quina pinta! Un burrito molt adeqüat, ara de cara a l'estiu, oi?
ResponEliminaMarta
verlo y es ya entrar a degustarlo,super apetecible y es curioso que este hecho con harina de lentejas.
ResponEliminapeto
Caram Marina, quin pa tan original per mi, no el conexía, es cert, es veu cruixent i amb el farcit tan bo donen ganes d'anar a Girona i comprar-lo.
ResponEliminaEl plat de la foto es molt xulo.
Petons.
Pa de llenties? S'haurà de provar! Molt bona pinta, un bon sopar. Petons!
ResponEliminaquin plat més fresc i bo!! no conec aquest pa de llenties!! el buscaré perquè m'ha entusiasmat! petons
ResponEliminaQuina pinta Marina!! Un sopar boníssim :)
ResponEliminaI aquest pa d´on surt? no le vist mai, però m´agrada com queda i el farcit molt mes! Petonets i bon CDS
ResponEliminaMmm que ricos!!! me encantan, nunca he echo la masa así que me voy animar siguiendo tu receta :), Un beso
ResponElimina