Fa pocs dies, ben pocs, que us vaig explicar un entrant que podem presentar en got, aquesta: Gotets de bròquil, brandada i ceba confitada. Avui tornem als gots, però per presentar unes postres. Les he anomenat 'Macedònia d'aprofitament' perquè un dels ingredients que farem servir són els plàtans madurs, els que ja no ens ve de gust menjar sencers perquè han perdut textura i han canviat de color. Si els fem així, potser petits i grans direm: a mi també m'agrada la fruita!
A més del plàtan, hi trobarem la síndria i també les primeres figues-flors que he vist al mercat. La figa-flor és la que en castellà es diu breva, és la primera figa que ens arriba al mercat. Anunciant l'arribada de Sant Joan, es cull de juny a juliol. És menys dolça que les figues més tardanes però més grossa i allargada.Que jo conegui es cultiva al sudest de l'Espanya, cap a la zona de Granada, però potser algú sap algun altre lloc?
Ingredients:
Síndria
Figa-flor
Plàtan molt madur
Xarop de xocolata
sèsam torrat
El primer que fem és laminar la figa-flor amb un ganivet, fent-ne rodanxes.
Seguim, aixafant el plàtan madur. Si ens convé perquè l'hem de servir hores després, hi afegim una mica de suc de llimona perquè no se'ns ennegreixi. A continuació, comencem a muntar el gotet. A la base, les làmines de figa-flor. A sobre, la crema de plàtan.
Al capdamunt, hi col·loquem la síndria, prèviament tallada a dauets i un cop hem tret els pinyols.
I abans d'acabar, i per donar-hi un punt que ho faci més atractiu sobretot als nens, hi reguem una mica de xarop de xocolata per sobre i repartim unes quantes llavors de sèsam torrat, que hi donaran un contrapunt. Aquest últim pas és opcional, és clar.
I ja ho tindrem a punt! Ho guardeu una mitja horeta a la nevera perquè quedi ben i ben fresc i... a gaudir!!!
Però... com? No és mòdena el que es veu a la foto? XDDDD :P
ResponEliminaNo és latevasalsapreferida, no! ha ha ha
EliminaMuy bien aprovechado, sí señora!! Besos.
ResponEliminaBuenisima y ya con el jaraba de chocolate tiene que estar deliciosa, bicos
ResponEliminaUna combinació amb molt d'aliment, Marina. I la xocolata per que vingui més de gust. Petonets.
ResponEliminaUn gotet ideal i molt refrescant per aquestes nits d'estiu caluroses, i el fet que sigui d'aprofitament, ho fa un millor plat encara!
ResponEliminaPetons!
Genial recepta d'aprofitament marina! una recepta de 10, i amb el xarop ja...irresistible! petons
ResponEliminaQuina raò tens, els plàtans massa madurs queden abandonats i nungú els vol, d'aquesta manera segur que tothom s'els menja tant a gust.
ResponEliminaPetons.
que bona Marina!! ara amb la calor la fruita ve mes de gust que mai i aquesta combinacio es extraordinaria!!
ResponEliminaEm sembla que no he comprat mai figa flor... i això que aquest any n'he vist a tot arreu. La presentació en gotets m'encanta, converteix una humil macedònia en unes postres de luxe.
ResponEliminaUmmm que rico Marina, ahora mimo me merendaba yo un vasito de esa macedonia tan rica, besitos
ResponEliminaun vasito muy bien aprovechado y bien rico
ResponEliminaBss
Quina combinació tan dolceta i deliciosa! petons
ResponEliminaOstres, que bo. ja tinc el postre que em calia. Tinc dinar de compromís divendres. Gràcies Marina. Petons.
ResponEliminaFruita variada regada de xarop de xocolata...què més es pot demanar!!! Una abraçada
ResponEliminaOh! què bona. Amb los calores de Sabadell i del tren em vindria molt de gust per dinar...(et segueixo pel google, ji , ji. )
ResponEliminaGenial la manera d'aprofitar els plàtans madurs, m'encanta la combinació de fruites I el petit premi de la xocolata.
ResponEliminaQuin goig, Marina!!!
ResponEliminaTot i sent d'aprofitament... deu estar boníssim!!!
Ptns
Lourdes
que buenos!! y el toque de sirope y semillas de sesamo me encanta. un besote guapa
ResponEliminaLes fruites són les meves postres preferides, i mira que sóc golafre :) Molt bona recepta guapa, un petonet
ResponElimina