dilluns, 1 de juliol de 2013

Magdalenes de quall i mel


Ja feia dies que tenia guardada una recepta que avui presento a la nevera. No vull dir pas a dins de la nevera, sinó pinçada amb l'iman a la porta de la nevera. Segur que hi deu haver gent que guarda les receptes que veu i vol fer en carpetes, d'altres, dins el calaix, d'altres, a la carpeta de l'ordinador. Jo les imprimeixo i les enganxo a la nevera, perquè és una manera com una altra de no oblidar que vull fer la recepta que m'ha agradat! I la que em va agradar aquesta vegada és la de la Joaquina de La cocina de los  inventos, que té un blog que m'agrada molt i que us recomano.  

Tot i que ja la tenia pendent i que volia posar-m'hi aviat, quan la vaig voler fer no tenia cap cuallada fresca a la nevera, així que vaig versionar la recepta original de la manera que us explico, només fent servir el quall en pols. El resultat ha estat molt satisfactori, han sortit unes magdalenes molt esponjoses i molt bones!

Ingredients:
3 ous
150 g de sucre morè
50 g de mel
50 ml de llet
190 ml d'oli d'oliva verge extra
24 g de preparat de quallada en pols
230 g de farina fluixa
14 g d'impulsor
1 pessic de sal


Comcencem batent els tres ous, el sucre i la mel. Si tenim batedora de barilles elèctrica l'aprofitarem per batre. Si no, ho fem a mà. 


Seguim, afegint la llet i tornem a batre una mica.


I després, també hi incorporem l'oli, tornem a batre.


Ara, afegim els dos sobres de 12 g del preparat de quallada en pols.


A part, barregem la farina, el llevat en pols (impulsor) i el pessic de sal. I després, l'anirem afegint amb el tamisador a la barreja anterior, sense parar de remenar.



Un cop tinguem la massa ben barrejada, la taparem amb un drap i la deixarem reposar a la nevera durant una hora. 


Passat aquest temps, la traurem de la nevera i començarem a farcir els motlles de paper per a magdalenes amb la massa. Els omplirem fins a la meitat. Mentrestant, posem a escalfar el forn a 250 ºC. 


I ara arriba el moment de posar les magdalenes dins el forn, que reduirem a una temperatura de 200 g. Les deixarem dins el forn durant uns 15 - 20 minuts, vigilant-les de tan en tan i comprovant si ja estan cuites amb l'ajut d'un escuradents, punxant-les. 


Quan ja siguin rossetes, les traurem del forn, les deixarem refredar i ja les tinrem a punt per menjar! Les podem tastar soles, que ja veureu que són ben cremoses i esponjoses, o acompanyades d'una bona xocolata desfeta, de gelat, o fins i tot farcir-les de nata, xocolata o melmelada. Queden boníssimes!























26 comentaris:

  1. La nevera és un bon lloc per enganxar les receptes pendents, je je je...
    T'han pujat super bé, trobo molt original això de posar-hi quallada en pols, ho provaré.

    ResponElimina
  2. Marina, menuda envidia me has dado, ahora mismo me irían perfectas para acompañar mi cafecito!! Besos.

    ResponElimina
  3. T'han quedat super!! les provaré, això de posar-hi quallada s'ha de provar! petó

    ResponElimina
  4. Molt bon bloc el de la Joaquina, si senyora!

    Unes magdalenes molt vistoses, t'han quedat totes genials!

    Petons!

    ResponElimina
  5. que ricas! con ese saborcito a miel tienen que ser deliciosas, bicos

    ResponElimina
  6. Mmm! Tenen una pinta estupenda. Mare meva, ara me'n menjaria un bon grapat. Segur que deuen estar super bones. Ara ja sabem què fer aquest estiu. Petonets boníssims.

    ResponElimina
  7. quin invent i que boniques t'han quedat!! me les enduc per berenar! petons

    ResponElimina
  8. Què boniques t'han quedat, Marina!!! Amb la seva muntanyeta... Petons.

    ResponElimina
  9. Uhmmmmmm con lo que me gustan las magdalenas, que ricas y apetecibles te han quedado las tuyas, cielo.

    besines

    ResponElimina
  10. Són precioses y segur que estan delioses!!! Sense dubte crec que és el meu dolç preferit!
    Petonets

    ResponElimina
  11. Ya tenim l'esmorsar !!! i que bones ....amb aquet color tan rosset....m'encanten.
    Petonetsssss.

    ResponElimina
  12. Em sembla sentir l'oloreta des d'aquí!!! Quin bé de Déu de magdalenes! Una abraçada Marina!

    ResponElimina
  13. Hola Marina, qué magdalenas tan ricas! Tienes unas recetas muy chulas, me quedo por aquí para descubrir más. Besos

    ResponElimina
  14. T'han quedat molt maques, i el dolcet de la mel segur que es boníssim.
    Una abraçada

    ResponElimina
  15. Caram caram quin goig de magdalenes!, amb quall no les coneixia pas!, i això que tinc una bona col.lecció de magdalenes!....Fa molt temps que no en faig...ja se m'ha girat feina...aixxxx...com ets Marina... jaja, una abraçada!

    ResponElimina
  16. Doncs una versió de magdalenes que no coneixia, molt interessant amb quall, una bona idea per als esmorzars d'aquest estiu

    ResponElimina
  17. T'han quedat perfectes aquestes magdalenes! i el puntet de mel les ha de fer boníssimes!

    ResponElimina
  18. T'han quedat molt bé Marina, a mi m'agraden molt amb una peça de xocolata i un café amb llet.
    Petons.

    ResponElimina
  19. Me l'apunto!!!! ja saps que són fan de les magdalenes i aquestes es veuen fantàstiques!!! Gràcies!!!

    ResponElimina
  20. He estat uns dies fora i no havia pogut llegir les receptes. I apa! Començo amb aquesta a les 10 del matí. No saps pas quina gana m'ha entrat. Les faré ben aviat amb la meva filla ara que està de vacances

    ResponElimina
  21. Jo les receptes les tinc per tot arreu!! jejejej Segur que han quedat boníssimes aquestes magdalenes. petons

    ResponElimina
  22. a estas horas para merendar me pido 2 o 3 minimo.Fantasticas te han quedado¡
    Peto

    ResponElimina
  23. Ummmm delicioses per esmorzar o ara per berenar un parell m’anirien molt bé
    Petons

    ResponElimina
  24. Aquestes me les apuntu ,tinc una mica de mel de brecar de l'any passat i potser mi possaré a fer-les.
    Un petó.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...