Aquesta és una recepta fàcil, fàcil de debò. Qualsevol persona, per pocs coneixements que tingui de cuina, pot atrevir-s'hi. I també és molt divertida si la volem provar de fer amb la canalla, que de vegades encara els fem entrar poc a la cuina i no ens adonem que ells, de vegades més que nosaltres, es diverteixen moltíssim! Estarem d'acord que, sovint, cuinar és un joc? Doncs bé, som-hi:
Ingredients:
1 ou
40 g de sobrassada
100 g de formatge ratllat (mozzarela, cheddar i emental)
D'entrada, bullirem els ous durant 10 minuts en aigua abundant, fins que se'ns facin ous durs. Mentrestant, ratllarem els formatges que serviran per fer el niu, o bé ja comprarem la barreja de formatges preparada (com vaig fer jo en aquesta ocasió). És interessant, en tot cas, que els formatges tinguin diferents colors, perquè s'assemblen més a la palla i contrasten més amb els ous blancs.
Quan ja tinguem els ous bullits els traurem el rovell, que reservarem per a preparar algun altre plat que se'ns acudeixi. I al clot que deixa el rovell hi col·locarem la sobrassadà, prèviament traurem la pell i l'aixafarem una mica. Un cop tinguem els ous farcits agafarem petits bols, els omplirem amb el formatge ratllat al fons, però vent més gruixudes les vores perquè s'assemblin a un niu d'ocell, i posarem els ous al damunt. Ho podrem menjar en aquell moment, a temperatura ambient, però si voleu també ho podeu gratinar al forn dos o tres minuts, que he vist que també queda molt bo! De fet, preparant-los així tindríem el que de vegades s'anomena un mallorquí, amb la barreja sobrassada i formatge. i si hi afegim la clara d'ou ho fem més rodó... he he (per l'ou, ho dic)
Amb aquesta recepta participo al repte de Memòries d'una cuinera d'aquest mes de maig, dedicat als ous farcits.
Hola Marina!!! Has retornat els ous al niu!!!! jejejejejje Ja m'imagin aquest formatge fos i mullant-hi els ouets! Fa molta menjera!!!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaDoncs sí Caterina! Els ous al niu i tot cap dins! he he. petons
ResponEliminaQue original!!! No se m'hagues ocorregut mai amb sobrassada! I el formatge de niu espectacular! Petons
ResponEliminaI queda ben bo, Roser!
EliminaQuina presentació més maca Marina!!! a més, m'encanta la sobrassada! ,) petonets
ResponEliminaGràcies Judith! A mi també m'encanta la sobrassada, potser per això va venir la idea! petonet
EliminaMira que a mi els ous farcits mai m'han fet el pes h, però aquest plat me'l menjava ara mateix! que bo amb la sobrassada....
ResponElimina;-)
EliminaBen fàcils però igual de bons:........el contrast de la sobrasada amb el blans i queda d'allò més bé.
ResponEliminaM'agrada molt la presentació.
Petons
Gràcies Quima! petons
EliminaUn nou farciment pels ous, m'agrada molt.
ResponEliminaJo avui els he fet també, a veure quan els publico.
Petons
Ja estaré al cas de la teva recepta, Dolors! petons
EliminaExtraordinari! i molt vistosa la teva proposta.
ResponEliminaMarina, aquest plat esta perfecte!!
Un peto.
Gràcies Jordi! ;-) Un plaer compartir-lo, encara que només pugui ser virtualment.
EliminaTe'n queda algun per a mi...
ResponEliminaPetonets.
no ho sé, no ho sé....
EliminaMare meua quina pinta, i quina forma més original de farcir els ous, mai havia pensat amb la sobrassada, i mira que m'agrada.
ResponEliminaPetons
M'alegro que t'hagi agradat! I és fàcil de fer, no?
EliminaJo vull aquest colesterol en vena, pordió!! :))
ResponEliminaJa ja ja! Pordió, pordió...
EliminaMolt bons y molt bonica la presentaçió.
ResponEliminaGràcies Jose
EliminaUala, colesterol a tope!!!!!!!!! I després directes al gimnàs :)
ResponEliminaHan de quedar mot gustosos, tot i que a mi la sobrassada no m'agrada gaire ;)
je je je... això, això, per preparar-nos pel cim!! Ja ja. petonet
Eliminak maco, amb sobrassada no ho he probat mai
ResponEliminaptns
oohh ooohh em moroo!!! ara saps que faria?? posaria el plat tal qual uns segons al microones, perque el formatge es desfés....i ja pot venir un terratrèmol que jo no me n'entero!!! imagina la meva passió pel formatge! jeje petons
ResponEliminaI que te'n recordes de l'operació bikini, aixxxxxxxx...
ResponEliminaNani
Quina presentació mes bonica i que facils y bons
ResponEliminauff, quan ho he vist he començat a salivejar.... que bons són! petons!
ResponEliminabuenos seguro,apetitosos tambien,me los como y despues a caminar sino mi colesterol me mata
ResponEliminapeto
Quina recepta més vistosa i bona! La presentació queda molt maca :)
ResponEliminaM'encanta la recepta i m'encanten les fotografies. Qui s'hi podria resistir a aquests ous farcits? Jo tampoc sóc massa de sobrassada però amb tot aquest formatge...Mmmmm Ja m'hi trobo!
ResponEliminaUna abraçada!
Eva
Em sembla que agafarem molt bones idees d'ous farcits i el farciment amb sobrassada es molt original, al menys jo no l'he vist fins ara. I a sobre estàn envoltats de molt formatge, doncs molt millor.
ResponEliminaPetons.
La presentació dels ous farcits molt original i bona, tot i que jo canviaré el farcit, la sobrassada no m’agrada
ResponEliminaPetons
Dons a mi m'agrada mes aquest farciment que el que he fet jo...jeje (encara no els he publicat)...
ResponEliminapero a casa volen els clàssics!!!
Petonets.
Aquests al meu marit li encantaren....
ResponEliminaGràcies per compartir la recepte
Un petonet
De res, guapa! Encantada de compartir-ho
EliminaMuy divertido el post! Y muy rico! Me encanta la combinación... Saludos!
ResponEliminaAquest farcimetnha de ser una canya, m´agrada molt la sobrassada i mai he pensat per farcir ous!!! Explendit!
ResponEliminaGràcies Exquisida! he he
EliminaAmb quatre patates al caliu, serien uns ous estrellats mallorquins versió sana! Enhorabona! ;)
ResponEliminaSerà qüestió de provar-ho la propera vegada, doncs! Gràcies!
EliminaPer mi gratinats al forn, m'ha agradat molt la proposta!;)
ResponEliminaPetons i moltíssimes gràcies per participar.
Què fàcils i vistosos aquests ous farcits!!!mmmm, és que la sobrassada queda bé amb quasi tot!!!
ResponEliminaPetonets!!!
M'encantaria menjar-me'ls ara mateix! I la presentació és fantàstica!
ResponEliminaMarta