dimarts, 22 de maig del 2012

Ou farcit de sobrassada dins un niu de formatge


Aquesta és una recepta fàcil, fàcil de debò. Qualsevol persona, per pocs coneixements que tingui de cuina, pot atrevir-s'hi. I també és molt divertida si la volem provar de fer amb la canalla, que de vegades encara els fem entrar poc a la cuina i no ens adonem que ells, de vegades més que nosaltres, es diverteixen moltíssim! Estarem d'acord que, sovint, cuinar és un joc? Doncs bé, som-hi:

Ingredients:
1 ou
40 g de sobrassada
100 g de formatge ratllat (mozzarela, cheddar i emental)

D'entrada, bullirem els ous durant 10 minuts en aigua abundant, fins que se'ns facin ous durs. Mentrestant, ratllarem els formatges que serviran per fer el niu, o bé ja comprarem la barreja de formatges preparada (com vaig fer jo en aquesta ocasió). És interessant, en tot cas, que els formatges tinguin diferents colors, perquè s'assemblen més a la palla i contrasten més amb els ous blancs.

Quan ja tinguem els ous bullits els traurem el rovell, que reservarem per a preparar algun altre plat que se'ns acudeixi. I al clot que deixa el rovell hi col·locarem la sobrassadà, prèviament traurem la pell i l'aixafarem una mica. Un cop tinguem els ous farcits agafarem petits bols, els omplirem amb el formatge ratllat al fons, però vent més gruixudes les vores perquè s'assemblin a un niu d'ocell, i posarem els ous al damunt. Ho podrem menjar en aquell moment, a temperatura ambient, però si voleu també ho podeu gratinar al forn dos o tres minuts, que he vist que també queda molt bo! De fet, preparant-los així tindríem el que de vegades s'anomena un mallorquí, amb la barreja sobrassada i formatge. i si hi afegim la clara d'ou ho fem més rodó... he he (per l'ou, ho dic)


Amb aquesta recepta participo al repte de Memòries d'una cuinera d'aquest mes de maig, dedicat als ous farcits.


46 comentaris:

  1. Hola Marina!!! Has retornat els ous al niu!!!! jejejejejje Ja m'imagin aquest formatge fos i mullant-hi els ouets! Fa molta menjera!!!

    ResponElimina
  2. Doncs sí Caterina! Els ous al niu i tot cap dins! he he. petons

    ResponElimina
  3. Que original!!! No se m'hagues ocorregut mai amb sobrassada! I el formatge de niu espectacular! Petons

    ResponElimina
  4. Quina presentació més maca Marina!!! a més, m'encanta la sobrassada! ,) petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Judith! A mi també m'encanta la sobrassada, potser per això va venir la idea! petonet

      Elimina
  5. Mira que a mi els ous farcits mai m'han fet el pes h, però aquest plat me'l menjava ara mateix! que bo amb la sobrassada....

    ResponElimina
  6. Ben fàcils però igual de bons:........el contrast de la sobrasada amb el blans i queda d'allò més bé.
    M'agrada molt la presentació.
    Petons

    ResponElimina
  7. Un nou farciment pels ous, m'agrada molt.
    Jo avui els he fet també, a veure quan els publico.

    Petons

    ResponElimina
  8. Extraordinari! i molt vistosa la teva proposta.

    Marina, aquest plat esta perfecte!!

    Un peto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Jordi! ;-) Un plaer compartir-lo, encara que només pugui ser virtualment.

      Elimina
  9. Mare meua quina pinta, i quina forma més original de farcir els ous, mai havia pensat amb la sobrassada, i mira que m'agrada.

    Petons

    ResponElimina
  10. Jo vull aquest colesterol en vena, pordió!! :))

    ResponElimina
  11. Molt bons y molt bonica la presentaçió.

    ResponElimina
  12. Uala, colesterol a tope!!!!!!!!! I després directes al gimnàs :)
    Han de quedar mot gustosos, tot i que a mi la sobrassada no m'agrada gaire ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. je je je... això, això, per preparar-nos pel cim!! Ja ja. petonet

      Elimina
  13. k maco, amb sobrassada no ho he probat mai

    ptns

    ResponElimina
  14. oohh ooohh em moroo!!! ara saps que faria?? posaria el plat tal qual uns segons al microones, perque el formatge es desfés....i ja pot venir un terratrèmol que jo no me n'entero!!! imagina la meva passió pel formatge! jeje petons

    ResponElimina
  15. I que te'n recordes de l'operació bikini, aixxxxxxxx...
    Nani

    ResponElimina
  16. Quina presentació mes bonica i que facils y bons

    ResponElimina
  17. uff, quan ho he vist he començat a salivejar.... que bons són! petons!

    ResponElimina
  18. buenos seguro,apetitosos tambien,me los como y despues a caminar sino mi colesterol me mata
    peto

    ResponElimina
  19. Quina recepta més vistosa i bona! La presentació queda molt maca :)

    ResponElimina
  20. M'encanta la recepta i m'encanten les fotografies. Qui s'hi podria resistir a aquests ous farcits? Jo tampoc sóc massa de sobrassada però amb tot aquest formatge...Mmmmm Ja m'hi trobo!

    Una abraçada!

    Eva

    ResponElimina
  21. Em sembla que agafarem molt bones idees d'ous farcits i el farciment amb sobrassada es molt original, al menys jo no l'he vist fins ara. I a sobre estàn envoltats de molt formatge, doncs molt millor.
    Petons.

    ResponElimina
  22. La presentació dels ous farcits molt original i bona, tot i que jo canviaré el farcit, la sobrassada no m’agrada
    Petons

    ResponElimina
  23. Dons a mi m'agrada mes aquest farciment que el que he fet jo...jeje (encara no els he publicat)...
    pero a casa volen els clàssics!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  24. Aquests al meu marit li encantaren....

    Gràcies per compartir la recepte

    Un petonet

    ResponElimina
  25. Muy divertido el post! Y muy rico! Me encanta la combinación... Saludos!

    ResponElimina
  26. Aquest farcimetnha de ser una canya, m´agrada molt la sobrassada i mai he pensat per farcir ous!!! Explendit!

    ResponElimina
  27. Amb quatre patates al caliu, serien uns ous estrellats mallorquins versió sana! Enhorabona! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Serà qüestió de provar-ho la propera vegada, doncs! Gràcies!

      Elimina
  28. Per mi gratinats al forn, m'ha agradat molt la proposta!;)
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  29. Què fàcils i vistosos aquests ous farcits!!!mmmm, és que la sobrassada queda bé amb quasi tot!!!

    Petonets!!!

    ResponElimina
  30. M'encantaria menjar-me'ls ara mateix! I la presentació és fantàstica!
    Marta

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...