dimecres, 11 de desembre del 2013

Peres caramelitzades amb ratafia, acompanyades de mató i carquinyolis


La setmana passada mirava, com faig de vegades, el programa Cuines de TV3. És un espai que, durant algunes temporades, m'ha agradat força i, en d'altres, l'he trobat una mica desmillorat, com si hagués rebaixat les expectatives de les receptes que s'expliquen. No entraré ara al debat, però només deixeu-me comentar que, segons quin dia, hi ha receptes que es podrien millorar. 

En tot cas, la d'avui és una recepta d'aquestes facilíssimes, que pots tenir muntada amb poc temps i que són una bona opció per als àpats copiosos, com els que per exemple ens esperen d'aquí a ben poc dies, perquè són unes postres lleugeres, i alhora amb textura. I que agraden gairebé a tothom. Què més volem? 

Ingredients: 
Mató 
Pera conferència
Carquinyolis
sucre morè
10 g de mantega
gotet de ratafia


El primer que fem és foradar (literalment) les peres. ho farem amb l'eina que treu cors. Aquesta:



A continuació, trinxem els carquinyolis amb la mà de morter.


Seguidament, desfem la mantega en una paella i també hi posem els tubs de pera i el sucre morè. 


Al cap d'uns 5-7 minuts, hi incorporem la ratafia.


Ho deixem coure 5-7 minuts més, fins que el sucre caramelitzi.


Finalment, muntem el got. Primer, el carquinyoli trinxat:


Després, hi afegim el mató (la quantitat que volguem)


I, finalment, hi afegim els tubs de pera caramelitzada tèbia (important!) i també ho reguem amb el suc del propi caramel. 


I ja ho tenim a punt! Espero que us agradi. Bones postres!










29 comentaris:

  1. Boníssim! Són unes postres que fan molt d'hivern, oi? Una presentació original d'uns ingredients tradicionals boníssims... M'apunto la idea ;)

    ResponElimina
  2. oh!! quina bona idea! i a més amb ratafia.uhmmmmm...m'ho apunto!!!

    ResponElimina
  3. caray muy buena combinacion y bien aromatizada la pera asi
    me gusta
    peto

    ResponElimina
  4. Tens tota la raó Marina, jo no ho puc veure gaire sovint, però és veritat que a vegades el programa defalleix una mica...
    Aquesta és una recepta que val molt la pena, fa molt de Nadal, i segur que està boníssim!

    Petons!

    ResponElimina
  5. Ostres que bones aquestes peres; aixi caramelitzades i amb el mató ......... un 10 !!
    Petons

    ResponElimina
  6. Jo vaig veure el programa, no sabia com quedarien les peres sols amb aquella estoneta de coure, però després de veure la teva interpretació segur que les faré- Petons

    ResponElimina
  7. ohh jo sí que el vaig veure per internet i em va semblar una recepta molt interssant. Si tu en dones el vist-i-plau encara millor! Petons!

    ResponElimina
  8. Realment és una recepta ben senzilla i com dius perfecte pels àpats copiosos que aviat ens esperen! hehehe A més la combinació d'ingredients i de textures trobo que és molt encertada, ha d'estar boníssim, així que me l'apunto i a veure si en alguns d'aquests dinars que de qui poc tindrem la poso en pràctica ;)

    Una abraçada guapa!

    ResponElimina
  9. Ummmmmmm Marina, que cosa mas rica¡¡¡ ya me gustaria probarla, besos

    ResponElimina
  10. Ha de ser boníssim amb el toc de ratafia, que hi dóna la gràcia!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  11. És veritat el que dius sobre el Cuines...però mira, de tant en tant ens ofereix receptes resultones com aquesta que has fet avui.

    ResponElimina
  12. Mira Marina, jo gairebé mai tinc la sort de ser a casa a l'hora del "Cuines" però aquesta recepta sí que la vaig veure!! No treballava i mentre esperava la Riera... ;) Completament d'acord: interessant, clàssica, de casa i alhora moderna i diferent! T'ha quedat perfecte!!!
    Petons

    ResponElimina
  13. Jo també vaig veure aquest programa i em va atraure molt aquesta recepta. Ben catalana, lleugera i deliciosa. I t'ha quedat una presentació fantàstica, Marina. Petons.

    ResponElimina
  14. Trobo aquestes postres molt originals i plenes de sabors. La pera caramelitzada té un color ben maco.
    Petons.

    ResponElimina
  15. Això s'ha de provar de fer i de menjar! Apunto a la llibreta de pendents...
    Una abraçada
    Josep Maria

    ResponElimina
  16. Hola preciosa!!
    Qué rico, un postre impresionante!!
    El paso a paso es fantástico, se me hace agua la boca!
    Un besito

    ResponElimina
  17. Jo també el vaig veure i vaig pensar el mateix que tu: unes postres fàcils i molt bones, que sovint no cal complicar-se tan la vida per fer unes postres delicioses com aquestes. I amb productes molt de la nostra terra. i molt sa!

    ResponElimina
  18. També vaig veure el programa i em va sembla una bona recepta per algun postra de festa, però mas acabat de convencé desprès de veure les que has preparat.
    Petons

    ResponElimina
  19. Què bones!!! estaba buscant unes postres i crec que les he trobat!
    Petonets

    ResponElimina
  20. Un postre muy nuestro, me gusta. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  21. Jo també vaig veure aquesta recepta, la teva és magnífica. Petons.

    ResponElimina
  22. Marina, m'ha agradat molt aquesta idea!! La provaré segur! petons

    ResponElimina
  23. Amb tots aquests ingredients combinats aconsegueixes unes postres moooolt bones.. tinc tots els ingredients, el faré. Petons,

    ResponElimina
  24. quina explosio de sabors mare meva!! aquesta es la tipica recepta que m'inventaria quan tinc ingredients per la nevera que no se que fer-ne! m'encnata! petons

    ResponElimina
  25. Agradar és poc...aquests cilindres de pera caramel·litzats diuen mossega'm, i el llit que els has preparat també és deliciós...Una recepta genial!

    ResponElimina
  26. Unes postres d'Estrella Michelin!!!! Quin nivell!!!! Superior!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  27. Quina bona pinta que la pera caramel·litzada!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...