La setmana passada mirava, com faig de vegades, el programa Cuines de TV3. És un espai que, durant algunes temporades, m'ha agradat força i, en d'altres, l'he trobat una mica desmillorat, com si hagués rebaixat les expectatives de les receptes que s'expliquen. No entraré ara al debat, però només deixeu-me comentar que, segons quin dia, hi ha receptes que es podrien millorar.
En tot cas, la d'avui és una recepta d'aquestes facilíssimes, que pots tenir muntada amb poc temps i que són una bona opció per als àpats copiosos, com els que per exemple ens esperen d'aquí a ben poc dies, perquè són unes postres lleugeres, i alhora amb textura. I que agraden gairebé a tothom. Què més volem?
Ingredients:
Mató
Pera conferència
Carquinyolis
sucre morè
10 g de mantega
gotet de ratafia
El primer que fem és foradar (literalment) les peres. ho farem amb l'eina que treu cors. Aquesta:
A continuació, trinxem els carquinyolis amb la mà de morter.
Seguidament, desfem la mantega en una paella i també hi posem els tubs de pera i el sucre morè.
Al cap d'uns 5-7 minuts, hi incorporem la ratafia.
Ho deixem coure 5-7 minuts més, fins que el sucre caramelitzi.
Finalment, muntem el got. Primer, el carquinyoli trinxat:
Després, hi afegim el mató (la quantitat que volguem)
I, finalment, hi afegim els tubs de pera caramelitzada tèbia (important!) i també ho reguem amb el suc del propi caramel.
I ja ho tenim a punt! Espero que us agradi. Bones postres!
Boníssim! Són unes postres que fan molt d'hivern, oi? Una presentació original d'uns ingredients tradicionals boníssims... M'apunto la idea ;)
ResponEliminaoh!! quina bona idea! i a més amb ratafia.uhmmmmm...m'ho apunto!!!
ResponEliminacaray muy buena combinacion y bien aromatizada la pera asi
ResponEliminame gusta
peto
Tens tota la raó Marina, jo no ho puc veure gaire sovint, però és veritat que a vegades el programa defalleix una mica...
ResponEliminaAquesta és una recepta que val molt la pena, fa molt de Nadal, i segur que està boníssim!
Petons!
Ostres que bones aquestes peres; aixi caramelitzades i amb el mató ......... un 10 !!
ResponEliminaPetons
Jo vaig veure el programa, no sabia com quedarien les peres sols amb aquella estoneta de coure, però després de veure la teva interpretació segur que les faré- Petons
ResponEliminaohh jo sí que el vaig veure per internet i em va semblar una recepta molt interssant. Si tu en dones el vist-i-plau encara millor! Petons!
ResponEliminaRealment és una recepta ben senzilla i com dius perfecte pels àpats copiosos que aviat ens esperen! hehehe A més la combinació d'ingredients i de textures trobo que és molt encertada, ha d'estar boníssim, així que me l'apunto i a veure si en alguns d'aquests dinars que de qui poc tindrem la poso en pràctica ;)
ResponEliminaUna abraçada guapa!
Ummmmmmm Marina, que cosa mas rica¡¡¡ ya me gustaria probarla, besos
ResponEliminaHa de ser boníssim amb el toc de ratafia, que hi dóna la gràcia!
ResponEliminaPetons
Sandra
És veritat el que dius sobre el Cuines...però mira, de tant en tant ens ofereix receptes resultones com aquesta que has fet avui.
ResponEliminaMira Marina, jo gairebé mai tinc la sort de ser a casa a l'hora del "Cuines" però aquesta recepta sí que la vaig veure!! No treballava i mentre esperava la Riera... ;) Completament d'acord: interessant, clàssica, de casa i alhora moderna i diferent! T'ha quedat perfecte!!!
ResponEliminaPetons
Jo també vaig veure aquest programa i em va atraure molt aquesta recepta. Ben catalana, lleugera i deliciosa. I t'ha quedat una presentació fantàstica, Marina. Petons.
ResponEliminaTrobo aquestes postres molt originals i plenes de sabors. La pera caramelitzada té un color ben maco.
ResponEliminaPetons.
Això s'ha de provar de fer i de menjar! Apunto a la llibreta de pendents...
ResponEliminaUna abraçada
Josep Maria
Hola preciosa!!
ResponEliminaQué rico, un postre impresionante!!
El paso a paso es fantástico, se me hace agua la boca!
Un besito
Jo també el vaig veure i vaig pensar el mateix que tu: unes postres fàcils i molt bones, que sovint no cal complicar-se tan la vida per fer unes postres delicioses com aquestes. I amb productes molt de la nostra terra. i molt sa!
ResponEliminaTambé vaig veure el programa i em va sembla una bona recepta per algun postra de festa, però mas acabat de convencé desprès de veure les que has preparat.
ResponEliminaPetons
fa molt goig! s'haurà de fer i provar!
ResponEliminaFa molt goig! S'haurà de fer i provar!
ResponEliminaQuè bones!!! estaba buscant unes postres i crec que les he trobat!
ResponEliminaPetonets
Un postre muy nuestro, me gusta. Besos!
ResponEliminaAna
Jo també vaig veure aquesta recepta, la teva és magnífica. Petons.
ResponEliminaMarina, m'ha agradat molt aquesta idea!! La provaré segur! petons
ResponEliminaAmb tots aquests ingredients combinats aconsegueixes unes postres moooolt bones.. tinc tots els ingredients, el faré. Petons,
ResponEliminaquina explosio de sabors mare meva!! aquesta es la tipica recepta que m'inventaria quan tinc ingredients per la nevera que no se que fer-ne! m'encnata! petons
ResponEliminaAgradar és poc...aquests cilindres de pera caramel·litzats diuen mossega'm, i el llit que els has preparat també és deliciós...Una recepta genial!
ResponEliminaUnes postres d'Estrella Michelin!!!! Quin nivell!!!! Superior!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Quina bona pinta que la pera caramel·litzada!
ResponElimina