divendres, 31 d’agost de 2012

Cistellets amb melmelada dolça de carbassó i pernil salat


Això és un no parar. Després que ahir us expliqués com vaig aprofitar un dels carbassons que ens van regalar de l'hort farcint-ne una quiche, avui us parlo de l'altre, el que va patir una transformació per a convertir-se en... melmelada! Dolça, dolça... Fer melmelades no és difícil, només entretingut. I us aguanta gairebé un any al rebost. Què més volem! Els carbassons creixen molt depressa, quan n'és el temps. Els qui n'hagueu cultivat ja ho sabeu segur. Sembla que els donin vitamines cada dia, perquè creixen d'un dia per l'altra una barbaritat. Per això cal estar alerta. Una solució per aprofitar-los és fer-ne crema, però és que al final ja n'estem tips, de la crema de carbassó. I per això els podem conservar.

Ingredients:
1 carbassó
4 c. de sucre
El suc de 1/2 llimona

*** Si ho voleu fer com a conserva salada, eviteu afegir-hi el sucre i només hi poseu un pessic de sal, un raig d'oli i el suc del a 1/2 llimona


Comencem rentant, trossejant i  coent el carbassó en una olla de parets altes. Deixem que suï una estona, uns 15 minuts. Després, ho traiem del foc i triturem el carbassó amb la batedora, sense treure'l de l'olla. El tornem a posar al foc i continuem coent, afegint-hi el sucre (unes 4 cullerades soperes per carbassó) i el suc de mitja llimona. Ho anem remenant, a foc baix, durant una hora i mitja ben bona. El carbassó té molta aigua i per això la conserva ha de ser  llarga, perquè s'evapori el líquid.


Un cop agafi textura de melmelada, la fiquem en un pot prèviament esterilitzat (bullit en aigua 15 minuts). Tornem a posar el pot al foc, al bany maria i amb el tap obert del pot, perquè faci el buit i acabi d'evaporar l'aigua. Tapem, ho etiquetem i guardem al rebost (és important que sigui fosc, sec i amb temperatura estable).


I ara... algunes idees per a servir i tastar la melmelada:

Ingredients:
Cistellets de massa quebrada (comprats o fets a casa)
Melmelada dolça de carbassó
Pernil salat

Ara només cal muntar la tapeta. El que més m'agrada és el contrast de la melmelada (dolça) amb el pernil (salat). Bon profit!



Amb aquesta recepta participo al repte d'agost de la Sandra i el Xavi d'Els fogons del a bordeta i la Marina de Xocolata desfeta.

 
Bon cap de setmana a tothom!

48 comentaris:

  1. Jo em sembla que faria la versió salada però la idea de les tartaletes... Ohhhhh! Acabo d'esmorzar i m'han obert la gana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha! Llàstima que les fotos no es puguin tastar, que te les deixaria provar amb molt de gust. Petons!

      Elimina
    2. Hauriem de buscar enginyers que treballessin en això! jeje

      Elimina
  2. Hummmmmmmmmm ....quina delicia de tartaletas. Aquesta mermelada de carbassó ha de ser deliciosa:
    petons

    ResponElimina
  3. Marina, qué buena idea!! Mi madre ya no sabe qué hacer con los calabacines, se lo diré. Por cierto, estás muy guapa en la foto. Besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Conchi! Contenta de tornar-te a saludar!

      Elimina
  4. Osti no ni havia vist mai de melmelada de carbassó!! Quina gràcia!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És bona, Roser! Si en tens ocasió prova-la!

      Elimina
  5. Es ben bé que es pot der melmelada de quasi tot. Encara recordo la meva sorpresa amb la de pebrot verd... i ara de carbassó! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo diria més: es pot fer melmelada de quasi tot! he he. Petons

      Elimina
  6. Per a mi també ha estat una novetat descobrir la mermelada de carbassó, quina originalitat. Molt bona Marina! :) Gràcies per donar-nos a conèixer tanta creativitat!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res, Joel! Encantada de compartir-la amb vosaltres! I de llegir les vostres, és clar!

      Elimina
  7. Esta mermelada con jamón debe estar estupenda, en estos cestitos queda la mar de mono.
    Petons.

    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  8. quina delicia!!!! per mi es una novetat la melmelada de carbassò

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si pots fer-la o provar-la te la recomano, és ben bona! Petons

      Elimina
  9. ha de ser molt bo aquest contrast!!! m'haure d'animar a fer aquesta mermelada perquè no crec que la venguin...bon aperitiu! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. No crec que la venguin, no, vaja, si no és en una botiga específica casolana. Anima't, Roser! Petons

      Elimina
  10. tens una imaginació desbordant, tant per fer melmelades com per cuinar qualsevol cosa. aquesta melmelada és increïblement bona!

    ResponElimina
  11. Es una bona manera de treure profit als carbassons i no fer sempre la típica crema que està bona, però ens agrada variar.
    Queden molt bufones les cistelletes.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Marina,
    Has fet una cosa d'allò més deliciosa: una melmelada de carabassó!
    Amb formatge també hi va bé.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Nani! Ho provaré amb formatge també. Petonet

      Elimina
  13. Jo estic amb la Nani, amb un formatge i si pot ser una mica fort, també li va bé.

    ResponElimina
  14. M'agrada la idea de fer melmelada de carabassó, dolça...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies !M'agrada això de dolça... he he petons!

      Elimina
  15. Qué cosas más ricas y originales se aprenden por aquí! Gracias por compartirlas!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Rosendo! Un plaer que vinguis per aquí! Petons

      Elimina
  16. Hola Marina guapa tu

    Aquest mes se m´escapa el poder participar....te han quedat de super hummmm


    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  17. Se ve muy rico.....Que tengas feliz fin de semana.

    ResponElimina
  18. Hola, hola! Ja hem tornat de vacances!
    Oi tant que la posarem a l'índex, té massa bona pinta i ningú se la pot perdre! ;) Ara, dóna'ns uns dies per actualitzar-lo, que encara tenim el cap de vacances! jejeje
    Gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Guay! Gràcies a vosaltres, Sandra! I bona reentrée!! Petonets

      Elimina
  19. No l'he tastada mai la melmelada de carbassó, però trobo que amb el pernil, en aquests cistellets ha de quedar ben bona!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi queda! Anima't, guapa, segur que si no l'has provat mai la trobaràs curiosa. Petons

      Elimina
  20. M'apunto com fer-la ja que jo sóc molt formatgera i em sembla que hi ha de quedar bé. També em quedo amb l'idea del contrast amb el pernil salat!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una amb formatge i una amb pernil, no? Una de cada, que de melmelada n'hi ha de sobres! ha ha. petonets

      Elimina
  21. Quina gràcia, jo també vaig participar amb la mateixa recepta.
    Un melmelada de les mes bones.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh, quina gràcia! Hi faré un cop d'ull, Isabel!petons!

      Elimina
  22. Noia, t´ha sentat bé el curset a la Bisbal, oi?? Quina imaginació culinària! Això està per llepar-se els dits...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé, sí! I a tu les vacancetes al Marroc? A veure si ens posem al dia. Petonets!

      Elimina
  23. Aquesta recepta és tota una sorpresa, segur que queda molt bona.

    ResponElimina
  24. Quina bona pinta aquesta melmelada...

    ResponElimina
  25. Quin contrast més genial! Ets la reina de les melmelades originals! Una abraçada!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...