Les d'avui són unes postres que molt sovint trobem a les pastisseries. No fa massa vaig veure la recepta similar a la que avui us proposo al bloc Cotó de sucre de la Cori i la Mercè i des del primer moment vaig pensar que havia de provar de fer-les, perquè prometien. Fa uns dies que les vaig fer, a dia d'avui ja no en queden, però qui les va poder provar les va aplaudir. Així que crec que val la pena compartir-les amb vosaltres. Som-hi?
Ingredients:
4 clares d'ou
300 g de sucre
Pell de llimona ratllada
100 g d'ametlles torrades amb pell
Comencem les merengues muntant la clara a punt de neu. A continuació, hi afegim el sucre i seguim remenant.
A continuació, trinxem les ametlles. Jo ho vaig fer amb pell i tot ja que és torrada, i això dóna color piguellat a les merengues, i a més, n'aprofitem tots els nutrients!
Després, col·loquem la massa dins uns paperets de magdalena, que omplim fins la meitat.
Prèviament, haurem preescalfat el forn uns 15 minuts a 200 ºC. Ara, introduïm les merengues i abaixem la temperatura fins a 180 ºC. Les deixem coure una mitja hora. Si ens agraden més torrades, simplement, les deixem al forn més estona. Després, les traiem i les deixem refredar. I ja les tindrem a punt per a degustar!!
Aquestes merengues aguanten molt bé la conservació a temperatura ambient. Més d'una setmana, comprovat! Espero que us hagin agradat!
Quins colors, quina textura, quina bona pintaaa!! Més ben explicat no ens ho podies presentar. Moltíssimes gràcies per compartir aquestes delicies. Nyammm! :) Petonets ben dolços.
ResponEliminaDoncs d'aquesta manera també queden molt bé. Nosaltres no triturem tant l'ametlla, la deixem a trossets, però així com ho fas tu també és bona idea perquè agafi tot el gust de l'ametlla. Gràcies per fer la nostra recepta. Un petó!
ResponEliminaHuy...això te que estar bonsíssim....de textura i de sabor!!!! i mira, saps que,... patada al macarons que em tenen una mica saturada!!!! jajaja
ResponEliminaMe comería uno tras otro!! Besos :)
ResponEliminaBuena idea hacerlas con esta textura creo que gana en sabor,
ResponEliminaPeto
Que pinta tienen, me comería unas cuantas, son una delicia.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Fets així deuen d’estar molt bons Ummm
ResponEliminaPetons
Estos merengues me recuerdan a mi infancia, mi abuela les llamaba soplillos jeje me encantan. Besos!
ResponEliminaAna
Aquí m'hi apunto volant!!!!
ResponEliminaLes merengues són d'aquelles postres que em retornen a la meva infantesa. De petita tenia una àvia que quan ens vèiem sempre me'n comprava (no era gaire sovint pq vivia a l'Aragó) i me n'ha quedat un dolç record!
ResponEliminaA casa n'hem fet alguna vegada quan hem fet crema catalana per aprofitar les clares però en comptes d'ametlla li hem posat avellanes senceres. Haurem de provar la teva recepta! :)
Molts petons!!!
Ai si, a mi també em recorden la infantesa!! Jo també les vaig fer per aprofitar les clares que m'havien sobrat de l'elaboració d'unes galetes. ;-) Petonets
EliminaNooooooooooooooooooooooo...merengues nooooooooooooooo !!!...no els suporto Marina. De fet, no s'en fan a les pastisseries de Catalunya...es consideren....una mica....de "fartar pobres" que diuen , m'entens oi?. Antigament, era com els substitut de la nata...quan no hi havia calers.
ResponEliminaEls merengues se'ls foten a Madrid i al sud d'Espanya...aquí ens fotem la nata.
Bons, bons...no són.
Són dolços, això si. Si ja t'està bé...doncs mira.
No et critico a tu....critico al producte, eh?
Però és una bona entrada, ja que tothom ha de saber qué son i com es fan.
Jo els hauré acabant de fer també.
Una abraçada !!!
I si et dic que és una recepta d'aprofitament? Les vaig fer per aprofitar les clares dels rovells que havia fet servir per fer les galetes de Nadal. ARa sí? he he he. I és veritat, eh? Petons
EliminaMarina,aquestes Merengues amb ametlles torrades me agraden molt.
ResponEliminaGràcies Ramon!
EliminaAmb aquest format queden super bé!! una bona manera d'aprofitrar les clares que de vegades queden!
ResponEliminaDoncs ho has encertat, Teresa! M'havien sobrat clares després de fer les galetes de decoració de Nadal ;-)
EliminaSi que quedan super jugosas ¿no?...ummm! y estupenda para celiacos y alérgicos a la leche...me gusta la idea. bss Acaramelada
ResponEliminaSí, molt!!!
Eliminaquina pinta mes bona
ResponEliminam'agrada molt el merengue, sobretot el que es tovet i s'ha de menjar gairebe a cullerades!! amb aquestes atmetlles ha de fer un crec crec, oi? que bo! petons
ResponEliminaA mi també, com més tovet més bo! I amb les ametlles queda bo, molt bo!!
Eliminauaaaau ¡¡aixó te que estar mes que bo, boniiiiiiiiiissim
ResponEliminaEste bocado haría las delicias de mi marido.Me llevo la receta,por cierto ideal para estas fiestas y bien fáciles.
ResponEliminaBesos
Molt fàcils, una mica entretingudes però velen la pena!
EliminaQuina golaa!! Fa un parell de setmanes es va quedar el meu cosí malaltó a casa (i jo també hi era, fent feina per la uni) i em va suplicar fer merengues. Volia fer una recepta similar, però va arribar la seva mare per dur-lo al metge i al final no els vam fer. Però tinc la recepta pendent! Potser m'agradi molt més la teva versió!! :D (la meva just porta avellanes a sobre, com a decoració, però els teus segur que tenen molt més bon gust! ^^)
ResponEliminaMolts petons ^^
Doncs laia, prova-ho amb l'ametlla trinxada que queden ben bones!! Ja em diràs què tal! A veure si animes al teu cosinet. Petons, bonica!!
EliminaMarian, vas a més, cada dia en cada recepta.
ResponEliminaNani
Gràcies Nani!!
EliminaOoooHHH!! Marina, ara si que m'acabes de resoldre unes clares que he deixat a la nevera, en espera de ser aprofitades! I a casa,els agraden molt aquestes merengues, a la comarca del MAtarranya (Terol) en diuen amelats (ametllats).
ResponEliminaPetonets
Doncs apuntat! Ametllats. Anima't Àngels, són molt bones!
EliminaA mi si m'agradem, però m'els tindría que fer per a mi sola, tot es qüestió de fer menys quantitat.
ResponEliminaPetons.
I tant!
EliminaSón molt semblants als ametllats, la galeta preferida de casa nostra, així que aquestes merengues segur que també ens agradarien.
ResponEliminaI presentades amb les càpsules de paper, queden molt boniques!
Van quedar molt bones, Gemma. El manel les va devorar... he he he
EliminaMolt bona pinta Marina,!!!! M'apunto la recepta...que sobint em sobre clares i no se que fer-ne d'elles!!!!
ResponEliminaGràcies!!!!
Hummm que booooo!!!! M´encanta!!!! felicitats per aquesta recepta tan rica! petonets
ResponEliminaquin color més bonic i ha de estar boníssim!!!bsts guapeta
ResponEliminaUmmmmm que bocado más exquisito!!!!!!!!! y el toque de la almendra tostada todo un vicio, besos.
ResponEliminaQue ricos tienen una pinta estupenda. Un abrazo Marina.
ResponEliminaEiii! quina bona idea Marina!!!! que bo!!!! Petonets gran i bon cap de setmana guapi!
ResponElimina