dimarts, 27 de novembre del 2012

Merengues de Carnaval amb ametlles torrades


Les d'avui són unes postres que molt sovint trobem a les pastisseries. No fa massa vaig veure la recepta similar a la que avui us proposo al bloc Cotó de sucre de la Cori i la Mercè i des del primer moment vaig pensar que havia de provar de fer-les, perquè prometien. Fa uns dies que les vaig fer, a dia d'avui ja no en queden, però qui les va poder provar les va aplaudir. Així que crec que val la pena compartir-les amb vosaltres. Som-hi?

Ingredients:
4 clares d'ou
300 g de sucre
Pell de llimona ratllada
100 g d'ametlles torrades amb pell


Comencem les merengues muntant la clara a punt de neu. A continuació, hi afegim el sucre i seguim remenant. 


A continuació, trinxem les ametlles. Jo ho vaig fer amb pell i tot ja que és torrada, i això dóna color piguellat a les merengues, i a més, n'aprofitem tots els nutrients!


Després, col·loquem la massa dins uns paperets de magdalena, que omplim fins la meitat.


Prèviament, haurem preescalfat el forn uns 15 minuts a 200 ºC. Ara, introduïm les merengues i abaixem la temperatura fins a 180 ºC. Les deixem coure una mitja hora. Si ens agraden més torrades, simplement, les deixem al forn més estona. Després, les traiem i les deixem refredar. I ja les tindrem a punt per a degustar!!



Aquestes merengues aguanten molt bé la conservació a temperatura ambient. Més d'una setmana, comprovat! Espero que us hagin agradat!







41 comentaris:

  1. Quins colors, quina textura, quina bona pintaaa!! Més ben explicat no ens ho podies presentar. Moltíssimes gràcies per compartir aquestes delicies. Nyammm! :) Petonets ben dolços.

    ResponElimina
  2. Doncs d'aquesta manera també queden molt bé. Nosaltres no triturem tant l'ametlla, la deixem a trossets, però així com ho fas tu també és bona idea perquè agafi tot el gust de l'ametlla. Gràcies per fer la nostra recepta. Un petó!

    ResponElimina
  3. Huy...això te que estar bonsíssim....de textura i de sabor!!!! i mira, saps que,... patada al macarons que em tenen una mica saturada!!!! jajaja

    ResponElimina
  4. Buena idea hacerlas con esta textura creo que gana en sabor,
    Peto

    ResponElimina
  5. Que pinta tienen, me comería unas cuantas, son una delicia.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  6. Fets així deuen d’estar molt bons Ummm
    Petons

    ResponElimina
  7. Estos merengues me recuerdan a mi infancia, mi abuela les llamaba soplillos jeje me encantan. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  8. Les merengues són d'aquelles postres que em retornen a la meva infantesa. De petita tenia una àvia que quan ens vèiem sempre me'n comprava (no era gaire sovint pq vivia a l'Aragó) i me n'ha quedat un dolç record!
    A casa n'hem fet alguna vegada quan hem fet crema catalana per aprofitar les clares però en comptes d'ametlla li hem posat avellanes senceres. Haurem de provar la teva recepta! :)

    Molts petons!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai si, a mi també em recorden la infantesa!! Jo també les vaig fer per aprofitar les clares que m'havien sobrat de l'elaboració d'unes galetes. ;-) Petonets

      Elimina
  9. Nooooooooooooooooooooooo...merengues nooooooooooooooo !!!...no els suporto Marina. De fet, no s'en fan a les pastisseries de Catalunya...es consideren....una mica....de "fartar pobres" que diuen , m'entens oi?. Antigament, era com els substitut de la nata...quan no hi havia calers.
    Els merengues se'ls foten a Madrid i al sud d'Espanya...aquí ens fotem la nata.
    Bons, bons...no són.
    Són dolços, això si. Si ja t'està bé...doncs mira.
    No et critico a tu....critico al producte, eh?
    Però és una bona entrada, ja que tothom ha de saber qué son i com es fan.
    Jo els hauré acabant de fer també.
    Una abraçada !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I si et dic que és una recepta d'aprofitament? Les vaig fer per aprofitar les clares dels rovells que havia fet servir per fer les galetes de Nadal. ARa sí? he he he. I és veritat, eh? Petons

      Elimina
  10. Marina,aquestes Merengues amb ametlles torrades me agraden molt.

    ResponElimina
  11. Amb aquest format queden super bé!! una bona manera d'aprofitrar les clares que de vegades queden!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ho has encertat, Teresa! M'havien sobrat clares després de fer les galetes de decoració de Nadal ;-)

      Elimina
  12. Si que quedan super jugosas ¿no?...ummm! y estupenda para celiacos y alérgicos a la leche...me gusta la idea. bss Acaramelada

    ResponElimina
  13. m'agrada molt el merengue, sobretot el que es tovet i s'ha de menjar gairebe a cullerades!! amb aquestes atmetlles ha de fer un crec crec, oi? que bo! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també, com més tovet més bo! I amb les ametlles queda bo, molt bo!!

      Elimina
  14. uaaaau ¡¡aixó te que estar mes que bo, boniiiiiiiiiissim

    ResponElimina
  15. Este bocado haría las delicias de mi marido.Me llevo la receta,por cierto ideal para estas fiestas y bien fáciles.

    Besos

    ResponElimina
  16. Quina golaa!! Fa un parell de setmanes es va quedar el meu cosí malaltó a casa (i jo també hi era, fent feina per la uni) i em va suplicar fer merengues. Volia fer una recepta similar, però va arribar la seva mare per dur-lo al metge i al final no els vam fer. Però tinc la recepta pendent! Potser m'agradi molt més la teva versió!! :D (la meva just porta avellanes a sobre, com a decoració, però els teus segur que tenen molt més bon gust! ^^)

    Molts petons ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs laia, prova-ho amb l'ametlla trinxada que queden ben bones!! Ja em diràs què tal! A veure si animes al teu cosinet. Petons, bonica!!

      Elimina
  17. Marian, vas a més, cada dia en cada recepta.
    Nani

    ResponElimina
  18. OoooHHH!! Marina, ara si que m'acabes de resoldre unes clares que he deixat a la nevera, en espera de ser aprofitades! I a casa,els agraden molt aquestes merengues, a la comarca del MAtarranya (Terol) en diuen amelats (ametllats).

    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs apuntat! Ametllats. Anima't Àngels, són molt bones!

      Elimina
  19. A mi si m'agradem, però m'els tindría que fer per a mi sola, tot es qüestió de fer menys quantitat.
    Petons.

    ResponElimina
  20. Són molt semblants als ametllats, la galeta preferida de casa nostra, així que aquestes merengues segur que també ens agradarien.
    I presentades amb les càpsules de paper, queden molt boniques!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Van quedar molt bones, Gemma. El manel les va devorar... he he he

      Elimina
  21. Molt bona pinta Marina,!!!! M'apunto la recepta...que sobint em sobre clares i no se que fer-ne d'elles!!!!
    Gràcies!!!!

    ResponElimina
  22. Hummm que booooo!!!! M´encanta!!!! felicitats per aquesta recepta tan rica! petonets

    ResponElimina
  23. quin color més bonic i ha de estar boníssim!!!bsts guapeta

    ResponElimina
  24. Ummmmm que bocado más exquisito!!!!!!!!! y el toque de la almendra tostada todo un vicio, besos.

    ResponElimina
  25. Que ricos tienen una pinta estupenda. Un abrazo Marina.

    ResponElimina
  26. Eiii! quina bona idea Marina!!!! que bo!!!! Petonets gran i bon cap de setmana guapi!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...