dilluns, 3 de setembre de 2012

Magret d'ànec amb melmelada de móres i patates



Com ja us vaig dir en una publicació anterior, diumenge 26 d'agost vam anar a buscar móres. Amb un grapat vaig fer un Batut de móres que ens va fer passar la set a l'instant i que ens va amorosir el paladar. Amb la resta, vaig fer melmelada de móres. Aquesta setmana passada vaig treure profit, en un plat salat, d'aquesta melmelada. A més de menjar-la amb iogurt, la melmelada de móres també és molt bona per acompanyar carns, com en el cas que avui us explico.

D'entrada, però, parlem de la melmelada. Com la fem?

Ingredients:
500 g de móres
100 g de sucre
1/2 suc de llimona

Comencem posant les móres al foc, perquè suïn una mica. Després, les retirem del foc i les triturem amb la batedora. Si volem fer-la ben fina la passem per un colador xinès, i si la volem més grumollosa, la passem per un colador de forat gros. Tornem a posar el purè de móres al foc i la deixem coure durant una hora. Després, la retirem i la posem dins un pot esterilitzat. La tapem i la coem al bany maria durant uns 10 - 15 minuts.


Un cop tenim la melmelada a punt, comencem a preparar el magret. D'entrada, haurem triat una peça mitjana, que es vegi fresca i amb bon color. L'agafarem i tallarem la pell en forma creuada. Així com ara veureu amb les fotos:



Seguidament, el posem a coure. Ho farem en una paella grossa, i sense afegir-hi gens d'oli. Courem el magret pel costat de la pell durant 6-8 minuts, i després el girarem, 1 o 2 minuts més. El suc que ens quedi a la paella, és a dir, el propi greix de l'ànec, el reservarem per a fer l'acompanyament (que us explicaré d'aquí no res). L'ànec, el tallarem a filets ben prims.


I ara arriba el moment de presentar el plat. Per a cada comensal servirem d'entre 4 a 6 talls de magret, que salarem amb sal gruixuda o maldon. Després, els untarem amb la melmelada de móres. Ho servirem tebi o calent, com més ens agradi. I amb acompanyament (que us explico ara).


L'acompanyament l'he fet amb patates. D'entrada, he posat 4-5 patates al microones, amb una mica d'aigua i tapades amb paper film. Durant 5 minuts. després, les he tallat a llesques. A part, he fet una vinagreta amb:

Vinagreta:
Suc/greix del magret
1 c. de vinagre de mòdena
1 pessic de sal
1 branca de julivert
2 c. d'oli d'oliva verge extra

Ho he triturat tot amb la batedora i he regat les patates que ja tenia prèviament tallades.



Bon profit!


38 comentaris:

  1. Aquesta recepta m'encanta...! Petons!

    ResponElimina
  2. con este rico plato me has hecho feliz,me encanta el magret¡¡ y asi con esta mermelada casera de moras y luego las patatas queda un plato genail
    peto

    ResponElimina
  3. ¡Vaya receta!! tiene todo lo necesario para que resulte estupendo el magret, con las moras y las patatas. Muy bueno.
    Besos.
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies guapes! almenys animem el dilluns, no? he he. Petons

      Elimina
  4. Ai que melós que es veu.... i l'acompanyament de mores queda perfecte. Aquest any jo m'he quedat sense anar a buscar mores... quina pena!!
    Petons de retornada :)

    ResponElimina
  5. Les móres fan tardor, es nota que ja s'han acabat les vacances, oi?
    I fer-ne melmelada és una opció deliciosa per aprofitar la gran quantitat de móres que hi ha. El magret lliga molt bé amb guarnicions com aquesta.
    Ja veig que has tornat amb força de les vacances!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que s'han acabat! Ja tornem a la feina... però sort que els boscos a la tardor són tan bonics... oi? Petons

      Elimina
  6. Menudo plato, es de los que nos gustan en casa!! Y esa mermelada... qué rico!!

    ResponElimina
  7. Renoi Marina quina manera tan atractiva de començar el setembre!, jo li poso ous...però tú el glamour!,jaja. Un plat exquisit que presentes amb senzillesa i gust!, una abraçada, SOM-HI!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mercè! Endavant les atxes!!! ha ha. Petonets

      Elimina
  8. A l'ànec li va molt bé aquest tipus de melmelades. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  9. Hummmmmmmmmmmmm quina recepta tan bona ............ amb el teu permis me la guardo.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, quima! Si la fas ja m'explicaràs què tal. Petonet

      Elimina
  10. No sóc una fan massa aferrissada de la carn, però en conec un que em pilotejarà fins la sacietat per a que li prepari aquest plat! Ahir vàrem anar a fer una excurció i, pensant en el teu post, només feia que buscar mòres, jo... No hi va haver sort.. :S

    Petonàs!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja ho saps! El conquistaràs amb aquest plat! I si no hi va haver sort, tu no desisteixis que tard o d'hora en trobaràs segur! Petonets, guapa

      Elimina
  11. El dolç de la melmelada queda molt bé amb el magret, es una combinació molt bona, pero també han de estar molt bones les patates amb la vinagreta feta amb el greix del magret.
    Petons.

    ResponElimina
  12. El magret m'agrada amb tot tipus de melmelada, bé, i sol també. Una recepta tant fàcil, i tant bona!!

    ResponElimina
  13. Marina, com sempre una recepta deliciosa i ben presentada

    ResponElimina
  14. Quin plat de luxe! amb móres deu estar diví! Quines idees que ens dónes!

    ResponElimina
  15. Nena...que això està delicios !!!!!!! quina bona pinta, ha quedat de SUPERCHEF !!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em faràs posar vermella i tot, Mamilu... hehe. M'alegro que t'hagi agradat! Petons

      Elimina
  16. Quines fotos, al tribunal de la Haya vas ara mateix. Per cruel!! hehehehe Cruel amb els lectors que no ens podem jalar aquest magret!!

    Una abraçadaaaaaaaaaa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha, ha, ha!! N'hi ha un que sí que ha pogut, ja saps qui! Petons

      Elimina
  17. Marina, Li has tret profit a les móres. Amb magret ni et dic....
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. I el contrast li va bé a aquesta carn... oi? Petonet

      Elimina
  18. Hola Marina,

    Fantàstica recepta. Som uns gironins elaboradors de productes de l'ànec i, si ens ho permets, et volem presentar el nostre nou lloc web que tenim voluntat de convertir en un lloc de referència sobre els productes i la cuina de l'ànec:www.anecdelspirineus.com.
    Aquí hi podràs trobar tant ànec per cuinar: magret,pedrers o cuixes d'ànec per confitar com foie gras, micuit, pernil o productes ja semielaborats com puguin ser les croquetes o butifarres de foie.
    Ara estem treballant per ampliar i completar l'apartat de receptes.
    Esperem que t'agradi i ens posem a la teva disposició en qualsevol tema en què puguem col·laborar.
    Salutacions cordials.
    Eduard-Ànec dels Pirineus.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eduard, gràcies per la visita. Em sembla molt interessant això que dius. Visitaré la vostra per a conèixer-vos més bé, i tant! I si teniu ganes de col·laborar jo n'estaré encantada. no hi ha res com la promoció de productes del nostre país. Fins aviat! Una abraçada.

      Elimina
  19. Hola, Marina. Nos encanta esta receta (especialmente a mí). Hemos hecho acopio de moras del bosque y creo que tendremos existencias hasta la próxima primavera. Salut i bona cuina.

    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo m'he d'espavilar, Eva, perquè ja només me'n queda un pot! Hauré de tornar a sortir aviat... gràcies per la visita i el comentari! ja se us trobava a faltar.

      Elimina
  20. Tinc un quilo i mig de mores amb les que no se què fer, ara ja ho tinc clar! quina bona pinta!!

    Una abraçada,

    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-ho, Anna, no te n'arrepentiràs! Ara et vinc a visitar, no et tenia gaire vista pel tapa't! Petonets i benvinguda

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...