dimarts, 18 de juny de 2013

Broqueta de pollastre, porro i albercoc amb salsa de iogurt i cogombrets


Divendres passat vaig assistir, juntament amb altres companys bloguers, a una altra de les classes d'en Pep Nogué al Bon Preu. Aquest cop, la cosa anava de receptes dietètiques. És a dir, poques salses i poques calories. Una de les receptes que va proposar va ser una broqueta de pollastre amb porro, que acompanyava amb una salsa lleugera de iogurt i un bròquil.

Tot i que ja us adjuntaré al final les receptes que en Pep ens va explicar, primer us vull ensenyar la versió que vaig fer-ne l'endemà per sopar. Ara que ja fa més calor els sopars fresquets venen més de gust, no? 
Seguint la idea de broqueta del Pep, aquesta broqueta acaba essent un xic diferent de la que vam fer al taller. Sobretot, perquè porta albercoc! Ara que n'és el temps, ho hem d'aprofitar. No només per menjar-nos la fruita com a postres, podem treure'n profit a la cuina salada. Si encara no l'heu fet mai cuit us hi animo, perquè queda molt gustós!

Ingredients:
1 pit de pollastre
2-3 albercocs madurets
1 porro
Broquetes de fusta o metàl·liques
Pebre i sal

Per la salsa:
1 iogurt
El suc de 1/2 llimona
1 pessic de sal
cogombrets en conserva
1/2 all cru (opcional, per la salsa)


El primer que heu de fer és tallar el pollastre, el porro i els albercocs a trossos de, més o menys, la mateixa mida.




A continuació, enfileu aquests ingredients en una broqueta, alternant-los.


I quan ja teniu totes les broquetes enfilades, les salpebreu


A continuació, preparem la salsa, tallant els cogombrets a talls ben petits, i barrejant-lo amb el iogurt, el suc de llimona i la sal.



Ja quasi ho tenim a punt. Només ens queda coure les broquetes a la planxa, a foc fort, donant-los la volta de tant en tant perquè el pollastre segelli i l'albercoc i el porro s'enrosseixin. I ja està! Servirem les broquetes acompanyades per la salsa de iogurt, que amb el toc de llimona, trobo que hi va quedar molt bé, amb el pollastre.




..............................

I ara... el que us havia promès, les receptes del Pep Nogué: cuina dietètica, tal i com ell les va titular:

Tataki de tonyina amb salsa de tomàquet  i maduixots

Tartar de fruites amb llima i menta

'Bocadito' de pollastre amb salsa i cogombre











24 comentaris:

  1. Marina, unas brochetas riquísimas, ideales para estos días que vienen. Besitos.

    ResponElimina
  2. Aquesta broqueta te una pinta fantàstica, m’agrada l’idea del albercoc cuit.
    Les receptes d’en Pep varen ser molt interessants com sempre.
    Petons

    ResponElimina
  3. Marina, vas anar a la classe de les 17:00 h??? veig que les presentacions dels plats són diferents, a veure si coincidim algun dia! m'agrada la idea de l'albercoc hi cau molt bé! estava tot molt bo, oi? petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Teresa!! T'asseies davant meu! ha ha h. Tu eres a la primera fila i jo a la segona! al costat de la Cristina de Bufet de postres. Va fer presentacions en plats diferents, per això et sembla una altra sessió. Petons!

      Elimina
  4. Quin taller més interessant. I la teva recepta em sembla genial, la salsa amb els cogombrets té que estar fantàstica

    ResponElimina
  5. Aquests tallers sonen molt bé!

    I les broquetes són molt originals, no n'he menjat mai porros a la brasa, i albercocs, menys!

    Petons!

    ResponElimina
  6. Molt bon contrast, dolç i salat, Marina. I quines bones propostes de cuina dietética. Com es nota que ja ha arribat la calor...

    ResponElimina
  7. me encantan tus brochetas Marina, la mezcla de sabores me chiflan. besotes!!

    ResponElimina
  8. no pude asistir al taller pero poco a poco se que iras publicando recetas de este taller del Pep porque son muy buenas todas como estas brochetas que te han quedado tremendas
    Peto

    ResponElimina
  9. Quins colors i quins sabors més bons Marina! Unes broquetes de 10!

    Petonets!

    ResponElimina
  10. Quins colors mes bunics!
    M'agradat aixo de albercoc i pollastre :)
    un petonet

    ResponElimina
  11. mmm...quina dinar tan d'estiu! fresquet, colorit...genial! petons

    ResponElimina
  12. Sa! Bo! i Vistós!! No es pot demanar més!! Molts petons!

    ResponElimina
  13. Apa, quin taller més xulo! Aquesta broqueta fa molt bona pinta i a més súper sana!!

    ResponElimina
  14. Me encanta MArina ésta combinación,la aportación el albercoc le tiene que quedar muy muy rico.

    Besos

    ResponElimina
  15. Ja veig que em vaig perdre un bon taller...
    Però aquell divendres a la tarda treballava :(
    M'encanta acompanyar la carn amb fruita, i ara que els albercocs són tan doços, s'ha d'aprofitar!

    ResponElimina
  16. Marina les broquetes de pollastre o de porc conbinades amb fruita m´encanten. Petonets

    ResponElimina
  17. Una versió d'allò més vistosa, saborosa i nutritiva!

    ResponElimina
  18. M'encanta combinar la fruita amb carn i fer-la a la planxa en broquetes. I la salsa li va com anell al dit. Genial

    ResponElimina
  19. Quan he llegit el títol del post...dic em sona però amb albercocs, no...Quina canya!!

    ResponElimina
  20. Visca el Pep!!! I visca el règim, perdó la cuina dietètica!!! Qui diu que és avorrit?? Ptns Marina

    ResponElimina
  21. Em va agradar molt amb el porro i tu l'has millorada al possar l'albercoc, el gust dolç ñi escau molt bé.
    Petons.

    ResponElimina
  22. Quina llàstima que no vaig poder anar a la darrera classe d'en Pep!! Els plats semblen boníssims!!! Les broquetes, per altra banda, han de ser una delicisia!! La combinació de dolç i salat m'agrada molt i amb els albercocs i la salsa de iogurt el pollastre ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  23. Marina,
    L'opció de l'albercoc em sembla una gran aportació.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...