dilluns, 9 de desembre de 2013

Conill a la cassola amb cols de Brussel·les, patates i aromàtiques


Les cols de Brussel·les ens agraden molt, a casa, i ara feia molt, que no en fèiem. Aprofitant que ara és temporada i són tendres i bones en vaig comprar un saquet, que vaig preparar l'altre dia amb conill, la carn que a mi més m'agrada. També hi vaig posar unes quantes patates del pare del Manel que van arrodonir el plat per a fer-lo nutricionalment un plat únic ben complet. Us l'explico:

Ingredients:
Conill (les parts que volgueu, en aquest cas, el costellam)
cols de Brussel·les
Patates petites
Farigola i romaní
Alls 
Julivert
Avellanes per la picada
1/2 got de xerès


Comencem a preparar la cassola bullint amb aigua i sal les cols i les patates en una olla. Primer hi posarem les cols de Brussel·les, cinc minuts, i després hi afegirem les patates, cinc minuts més. Ho bullim perquè aquesta cassola es cou sense brou, i sinó no ens quedaria tot prou cuit. Si hi poseu suc, ho podeu coure tot plegat a la cassola.



Un cop passats els 10 minuts de bullida, apaguem el foc i escorrem les patates i cols, que reservarem. Mentrestant, enrossim el conill a la cassola amb les herbes aromàtiques, volta i volta, i salpebrat.


Un cop el tenim enrossit hi afegim dos grans d'all laminats, i seguim remenant.


Quan l'all ja comenci a agafar color, hi afegirem el got de xerès, i deixem que s'evapori una mica.



Després, afegim les cols i les patates.


I, finalment, afegim una picada d'avellanes, all matxacat i julivert.


Unes voltes, una remenada més i... ja ho tindrem llest per menjar!





















16 comentaris:

  1. Delicioso y la explicación es estupenda, una receta maravillosa!
    Besitos

    ResponElimina
  2. Marina, la carn de conill agrada molt a casa.
      aquesta recepta amb cols, diferent per a mi, i segur que molt bona., la provaré.

    ResponElimina
  3. El conill ens agrada molt i amb aquest acompanyament un plat deliciós !!
    Petons

    ResponElimina
  4. M'encanta el plat, però no les cols, ho faria amb carxojes!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Uf! la col...no la suporto...les de Brusel.les noles he provades perquè ja de per sí odio la col...ho canviaria per un altra ingredient.

    ResponElimina
  6. El conill amb aromàtiques... un clàssic a casa...però les cols no te les compro :-( No sempre hem d'estar d' acord amb tot... heheh
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  7. Marina quina pinta de cassola! T'ha quedat genial! petons

    ResponElimina
  8. Això de posar xerès al conill m'ha agradat molt, ho provaré, i el plat sencer és una delícia...m'agrada fins i tot els colors que té!!! Petons!

    ResponElimina
  9. Ohh quin plat! Saps que cada vegada m'agrada més posar cols de brussel·les com a acompanyant? Al forn em tornen boja... Petons!

    ResponElimina
  10. tomaa!! m'encanta el conill, i ara que e descobert que les cols tambe....fantastic plat! petons

    ResponElimina
  11. Un plat molt complet, carn i verdura regada amb una mica de xerès ha d'estar boníssim!

    ResponElimina
  12. Un plat complet i deliciós!
    Llàstima que a casa les cols de bruseles no agraden gaire...

    ResponElimina
  13. no puc amb les cols de Bruseles, però el conill m'encanta. Molts petonets guapa

    ResponElimina
  14. Nosaltres no som gaire amants del conill a casa... tot i que és una llàstima perquè és molt saludable.... però alguna col de brussel.les ja te l'agafaria ja... ;)
    T'ha quedat un plat genial!

    Petonets

    ResponElimina
  15. El conill m'agrada gairebé de qualsevol manera, les cols de Brussel·les, també així doncs ja m'hi posaria ara mateix.
    Em sembla interessant el sistema de cocció del plat. Bona porposta, Marina.
    Una abraçada.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...