Les cols de Brussel·les ens agraden molt, a casa, i ara feia molt, que no en fèiem. Aprofitant que ara és temporada i són tendres i bones en vaig comprar un saquet, que vaig preparar l'altre dia amb conill, la carn que a mi més m'agrada. També hi vaig posar unes quantes patates del pare del Manel que van arrodonir el plat per a fer-lo nutricionalment un plat únic ben complet. Us l'explico:
Ingredients:
Conill (les parts que volgueu, en aquest cas, el costellam)
cols de Brussel·les
Patates petites
Farigola i romaní
Alls
Julivert
Avellanes per la picada
1/2 got de xerès
Comencem a preparar la cassola bullint amb aigua i sal les cols i les patates en una olla. Primer hi posarem les cols de Brussel·les, cinc minuts, i després hi afegirem les patates, cinc minuts més. Ho bullim perquè aquesta cassola es cou sense brou, i sinó no ens quedaria tot prou cuit. Si hi poseu suc, ho podeu coure tot plegat a la cassola.
Un cop passats els 10 minuts de bullida, apaguem el foc i escorrem les patates i cols, que reservarem. Mentrestant, enrossim el conill a la cassola amb les herbes aromàtiques, volta i volta, i salpebrat.
Un cop el tenim enrossit hi afegim dos grans d'all laminats, i seguim remenant.
Quan l'all ja comenci a agafar color, hi afegirem el got de xerès, i deixem que s'evapori una mica.
Després, afegim les cols i les patates.
I, finalment, afegim una picada d'avellanes, all matxacat i julivert.
Unes voltes, una remenada més i... ja ho tindrem llest per menjar!
Delicioso y la explicación es estupenda, una receta maravillosa!
ResponEliminaBesitos
Marina, la carn de conill agrada molt a casa.
ResponEliminaaquesta recepta amb cols, diferent per a mi, i segur que molt bona., la provaré.
El conill ens agrada molt i amb aquest acompanyament un plat deliciós !!
ResponEliminaPetons
M'encanta el plat, però no les cols, ho faria amb carxojes!!!
ResponEliminaPetonets
Uf! la col...no la suporto...les de Brusel.les noles he provades perquè ja de per sí odio la col...ho canviaria per un altra ingredient.
ResponEliminaEl conill amb aromàtiques... un clàssic a casa...però les cols no te les compro :-( No sempre hem d'estar d' acord amb tot... heheh
ResponEliminaPtnts
Dolça
Marina quina pinta de cassola! T'ha quedat genial! petons
ResponEliminaAixò de posar xerès al conill m'ha agradat molt, ho provaré, i el plat sencer és una delícia...m'agrada fins i tot els colors que té!!! Petons!
ResponEliminaOhh quin plat! Saps que cada vegada m'agrada més posar cols de brussel·les com a acompanyant? Al forn em tornen boja... Petons!
ResponEliminatomaa!! m'encanta el conill, i ara que e descobert que les cols tambe....fantastic plat! petons
ResponEliminaUn plat molt complet, carn i verdura regada amb una mica de xerès ha d'estar boníssim!
ResponEliminaUn platillo molt d'hivern, molt bo!
ResponEliminaUn plat complet i deliciós!
ResponEliminaLlàstima que a casa les cols de bruseles no agraden gaire...
no puc amb les cols de Bruseles, però el conill m'encanta. Molts petonets guapa
ResponEliminaNosaltres no som gaire amants del conill a casa... tot i que és una llàstima perquè és molt saludable.... però alguna col de brussel.les ja te l'agafaria ja... ;)
ResponEliminaT'ha quedat un plat genial!
Petonets
El conill m'agrada gairebé de qualsevol manera, les cols de Brussel·les, també així doncs ja m'hi posaria ara mateix.
ResponEliminaEm sembla interessant el sistema de cocció del plat. Bona porposta, Marina.
Una abraçada.