dijous, 5 de desembre de 2013

Panadons d'espinacs, moniato i mató


El panadó és una menja que m'entusiasma. No sé si dir-vos que és una espècie d'entrepà, o de postre, o fins i tot, de plat principal. el cas és que és una recepta molt versàtil, que normalment es farceix d'espinacs, panses i pinyons però que, com podeu veure, es pot farcir de gairebé tot el que volgueu. L'altra dia vaig fer massa de panadons, que des que m'he posat amb el tema de les farines amasso pràcticament cada dia, i vaig aprofitar que havia cuit al forn uns moniatos per incorporar-los a la farsa. Heus aquí el resultat: 

Ingredients per a la massa de panadó:
520 g de farina de força
15 g de llevat fresc
10 g de sal
50 d'oli d'oliva verge extra
320 g d'aigua


Ingredients pel farcit (el que he fet aquí):
Un grapat d'espinacs
2 moniatos
100 g de mató
Sal


El que fem primer és posar a coure els moniatos durant 45 minuts al forn, a 170 ºC. Mentrestant són al forn, preparem la massa. Posem, en aquest ordre, la farina, la sal i el llevat en un bol, i el trinxem bé. Després, anem afegint l'aigua a poc a poc, mentre anem amassant. Quan la massa ja sigui homogènia l'estirem al marbre i la seguim treballant, per trencar les mol·lècules de gluten.


Un cop s'hagi tornat elàstica, la tornem a posar al bol i hi afegim l'oli. Seguim remenant fins que la massa s'hagi begut tot l'oli. Després, la deixem reposar durant una hora, amb un drap, tapada. Quan hagi passat aquest temps, la tallem en quatre parts, amb l'ajut d'una espàtula d'acer inoxidable.


Després, pelem  els moniatos i els aixafem amb una forquilla. 


Agafem una de les quatre porcions de massa i l'estirem en una safata per anar al forn. Podeu fer-los tan grans o petits com volgueu. 


La farcim, d'entrada, amb el moniato. A sobre hi posem l'espinac, passat prèviament per una paella amb oli. A sobre, el mató, i finalment, ho salem una mica. Agafem la massa crua per un dels extrems i dobleguem. Fem el mateix amb l'altre extrem, i finalment, segellem perquè l'ingredient del farcit no s'escapi. Pintem la massa amb ou batut i una culleradeta de sucre, que farà que ens quedi ben brillant, un cop cuit. 



Els posem a coure al forn durant 20-25 minuts, fins que veiem que ja són daurats. 


Els deixem refredar i ja tindrem els panadons a punt per menjar!
















23 comentaris:

  1. A mi els panadons també m'entusiasmen!! els faig normalment o d'espinacs panses i pinyons, o de carbassa, tremendos els dos! ara tinc pendent de fer-los d'espinacs però dolços, són típics d'Àger i fan tremolar!

    ResponElimina
  2. vaya delicia de receta!!!! me ha encantado!!!!

    ResponElimina
  3. buenos estos panadons con este relleno y buen paso a paso
    Buen puente
    Bss

    ResponElimina
  4. Els panadons m-entusiasmen, però mai els faig, aprofito quan vaig a casa del meu fill, al poble hi ha una forn artesà que els fan exquisits.

    ResponElimina
  5. M'agraden molt els panadons I la combinzció d'ingredients d'aquestos que has fet em sembla molt encertada I de plena temporada. Ara mateix me n'emportava un per sopar! Petons.

    ResponElimina
  6. Qué bons són els panadons Marina, i aquests teus t'han quedat molt bé, amb una pinta estupenda!

    Petons!

    ResponElimina
  7. No l'havia sentit mai el nom de" panadons" me quedat sorpresa,han d'estar molt bons,amb espinacs i mató.. Ah i el moniato!!... Aquesta me la quedo a veure que faig i que i poso.
    Un petó Marina.

    ResponElimina
  8. Et vols creure que mai he menjat panadons ?, jeje, he sentit parlar d'ells però no els he provat, a veure si m'animo un dia d'aquests. Petons.

    ResponElimina
  9. Marina, aquests panadons van directes a la llista de pendents!!! Quina passada! I el farcit, més original impossible!

    ResponElimina
  10. aquesta combinació sembla molt interessant!! jo també sóc una entussiasta dels panadons!!

    ResponElimina
  11. Es veuen boníssims, una bona recepta per incorporar el moniato.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Marina, qué delicia, tomo nota porque pienso hacerlos en breve, el paso a paso es fantástico!
    Un besito

    ResponElimina
  13. Pues te han quedado impresionantes por fuera y por dentro. Una cena tranquilita para ver delante de la tele. Un besote.

    ResponElimina
  14. Una combinación exquisita! Te ha quedado increíble! Rústico pero impecable! Felicidades!

    ResponElimina
  15. Han de ser boníssims Marina! M'agrada tot: el pa, els moniatos, els espinacs i el mató així que NO pot fallar!!! :)

    ResponElimina
  16. Que bons els panadons, em farien mal! jejej Una combinació molt original els espinacs i el moniato! petons

    ResponElimina
  17. Marina, una proposta molt bona, no n'he fet mai però aixó té remei, ja estic pensant en la farsa ... Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  18. He dado un vistazo a tu blog y me ha encantado, me quedo por aquí si me lo permites. Te invito a que visites los mios http://madamenaroa.blogspot.com/, saludos desde Uruguay, Sudamerica

    ResponElimina
  19. Uau, t'han quedat sensacionals!
    I la combinació del farcit m'encanta, són tres ingredients molt del meu gust.

    ResponElimina
  20. Que buenooo, te han quedado con una pintaza de escándalo Marina. Que colorcito más rico y que relleno más apetecible guapetona.

    un besazo

    ResponElimina
  21. Marina, que ben fet i quin pas a pas més bonic!!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...