Si no corro se m'escapa la publicació d'aquesta recepta, avui una proposta refrescant i de temporada. D'aquí això que si no corro se... Sóc una amant de les amanides tot i que no en publiqui gaire vegades al bloc, potser perquè les amanides són cosa de fer i menjar, d'ingredients acabat de preparar i a punt per servir, i no hi ha temps per aturar-se a fer-ne fotos, ni del procés ni del resultat. Però el cert és que també sap greu, no parlar-ne, perquè a casa sempre me'n menjo una o dues cada dia. Així que aquesta, tot i que segurament no serà la més bona ni original que hagi fet, també mereix un petit espai al bloc, ara que encara podem trobar productes com aquests al mercat, tant la carbassa com la magrana.
A més, aquesta amanida també em va molt bé per presentar-vos una altra recepta de llenties vermelles. Alguns ja em vau comentar que la recepta de Crema de llentia vermella i pastanaga us serviria per tastar-les per primera vegada. Doncs amb aquesta amanida espero que pogueu ampliar el repertori per menjar-ne tot sovint, ja que la llentia és ben nutritiva.
Ingredients:
enciam
llenties vermelles
magrana
ceba
tomàquet
carbassa
germinats d'alfals (o de rabe)
per amanir: oli, viniagre i sal
El que fem primer és bullir durant 6-7 minuts les llenties amb aigua i sal i les escorrem, perquè ja les tinguem fredes. No les coem més estona perquè se'ns desfarien, així doncs, només les bullim més de 10 minuts si volem fer crema. També tallem la carbassa a daus i la coem al microones durant 8 minuts, dins un bol que la cobreixi una mica amb aigua salada (mig dit), i tapada amb paper film. Serà com si la coessiu al vapor i queda ben bona.
Muntem la primera capa d'amanida, amb el tomàquet i l'enciam tallats.
Seguim afegint la carbassa ja cuita i la ceba.
Seguidament, esberlem la magrana. Segur que ja ho sabeu però perquè sigui fàcil de desgranar el que podeu fer és partir-la per la meitat i picar-la pel cul amb una mà de morter. Els grans cauran fàcilment. Afegim els grans de magrana a l'amanida i també les llenties, repartides anàrquicament.
Ja pràcticament estem. Només abans de servir, salem i reguem amb oli i vinagre i ja la tenim llesta!
I unes imatges de tardor...
Ostres!! Ja no recordava les magranes en les amanides. Moltísimes gracies per recordar-m'ho, m'hi encanten!!
ResponEliminaPer cert, amb 6-7 minuts están fetes les llenties??? O_o .... les provaré!!!
Petons!!
Cuina d'emergencia
http://cuinademergencia.blogspot.com
Doncs sí! 6-7 minuts, perquè sinó es defan, i només anirien bé per fer crema, que aleshores sí! Una abraçada.
EliminaQuina amanida més original! I tant de temporada que ve de gust!
ResponEliminaPetons,
palmira
Si Marina, una amanida refrescant, de temporada , plena de color i ...........bonissima
ResponEliminaLos colores son de lo más otoñal, y desde luego alegran la vista. Muchas veces tratamos de menos a las ensaladas, cuando la verdad son platazos sanos, nutritivos y, como ésta, con una pinta tremenda. Un besote.
ResponEliminaA mi les amanides m'agraden tot l'anys, evidentment adaptan-les als productes de cada temporada. Tens raò pero d'amindes no en publiqem gaires, serà que no els hi donem importancia. M'agrada el colors que té aquesta teva.
ResponEliminapetons
A mi ahora, como que me da frio comer ensaladas. Aún así la tuya me parece super original, me gusta. Petons.
ResponEliminaAmanides tot l´any!!! no cal córrer....Per fí veig magranes...costa, eh? que es posin als plats.
ResponEliminaes una amanida completa d'aquelles tan bones i sanes....m'encanten les imatges de la tardor, pq tot i ser tardor, quin color! petons
ResponEliminaCompletíssima... i tardoral!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Ben bona i de tardor, m'agrada per la senzillesa i perquè és molt saludable. Aquest dies estem començant a omplir la blogosfera de menjars de Nadal i una amanideta fresca com aquesta s'agraeix. Petons, Marina.
ResponEliminaQuins colors més hermosos té aquesta amanida, i ha de ser tan bona!
ResponEliminaMolt bona pinta i molt original!
ResponEliminaSalutacions
Josep Maria
Molt original!!!!! Els colors atrauen!!!!
ResponEliminaPetons, Marina!
Olga
cuanto mas color tenga una ensalada mas buena y vitaminas nos lleva¡¡ estupenda propuesta¡¡
ResponEliminapetons
Sóc moooooolt fan d'aquesta mena d'amanides!
ResponEliminaPer mi, tota igual excepte la ceba ;)
Una amanida molt acolorida i amb uns ingredients ben bons
ResponEliminaPetons
Qué exótico y qué rico! Me encanta! Las fotos hablan por sí solas!
ResponEliminaÉs una passada d'amanida...jo de magrana en poso sempre però de carbassa no, i és una gran idea!!! Petons Marina!
ResponElimina