dimecres, 9 de maig de 2012

Entrepà de pollastre i poma a la planxa amb olivada verda



I si fem un entrepà sà, bonic i sucós? Doncs aquesta és la proposta d'avui del Tapa't de tapes. Com diu l'anunci: "para los que se quieren, para los que aman, para los que disfrutan, para los que no tienen tiempo, para..." Tants "paras" com volgueu. Un entrepà que tindreu fet amb cinc minuts i que us prometo que no us decebrà. Es tracta d'un entrepà sa perquè conté tots els grups d'aliments (proteïna (el pollastre) hidrat de carboni (el pa), vitamines i minerals (la poma i les olives) i gairebé no conté greixos, perquè amb la planxa ens estalviem els demonitzats FREGITS. Som-hi!

Ingredients:
2 llesques de pa de pagès (1 cm de gruix)
2 pits de pollastre tallats fins
1/2 poma varietat red delicious
sal i pebre

Per l'olivada:
Un pot d'olives verdes sense pinyol
1/2 got d'oli d'oliva verge extra
1 pessic de sal

El que farem primer serà batre les olives amb l'oli, fent una emulsió per obtenir l'olivada (bé, més aviat, la versió que he fet en aquest cas). Després, agafarem una planxa i l'escalfarem als fogons fins que sigui ben calenta. Hi tirarem un rajolí d'oli d'oliva i hi disposarem el pit de pollastre, que daurarem volta i volta, salpebrerem i retirarem. A continuació, amb l'ajuda d'una mandolina, tallarem mitja poma a talls ben fins, gairebé com si fossin de paper. Jo no la pelo perquè la fruita m'agrada amb pell, però feu-ho com més us convingui. També disposarem les làmines de poma damunt la paella roent, les empolsarem amb un xic de sal i els daurarem, volta i volta. Les retirarem. Finalment, a la mateixa planxa i sense netejar-la hi torrarem les llesques de pa. Volta i volta.


L'últim pas serà el muntatge del plat. A la base de la llesca, l'olivada verda. Damunt, els talls de pollastre i, al capdamunt, les làmines de poma. Ho regarem amb un altre rajolí d'oli d'oliva verge extra i... queixalada a l'entrepà!!!



Amb aquesta proposta participo a la Recepta del 15 d'Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta del mes de maig.

55 comentaris:

  1. Una proposta fantàstica, sana i saludable i exquisita.
    Petons.
    Belén

    ResponElimina
  2. Prenc bona nota.
    Jo la poma tinc tendència a fer-la amb porc, de totes maneres així calentonet amb una bona natèria prima.. aquest entrepà està per no deixar ni les engrunes :-)

    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs amb poma, el pit de pollastre queda més amorosit, Dolors. A mi també m'hi agrada molt, de fet, de vegades l'acompanyo amb compota de poma directament. Petonet!

      Elimina
  3. la poma en bocata no se me habia ocurrido Marina,tomo nota de tu gran idea,muy bueno el bocata asi
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si t'agrada la barreja dolç-salat aquest entrepà t'agradarà, Miquel! Petons i fins després... oi?

      Elimina
  4. Marina, es un bocata estupendo, muy original y seguro que muy sabroso. Lo haré seguro. Besitos.

    ResponElimina
  5. Toma entrepà Marina!! Amb la poma i l'olivada ha de quedar boníssim, això ho he de provar!! De moment estic veient unes propostes espectaculars... aquest 15 pinta de conya!
    Moltes gràcies per participar maca!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. A vosaltres per la proposta, Sandra! M'agrada que t'agradi ;-) Petons

      Elimina
  6. Ohhh nena quin entrepà fa venir salivera i aixo que fa res que acabo de dinar avui.

    Un petonet

    ResponElimina
  7. Quin estrepà més complert i deliciòs!! Petons

    ResponElimina
  8. Quina combinació més originals, no se m'hauria acudit mai posar poma en un entrepà. Feta a la planxa ha de quedar caramel·litzada i li ha de donar un punt dolç a l'entrepà molt bo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, tens tota la raó. La poma a la planxa hi dóna el toc, perquè efectivament el sucre es caramel·litza amb l'escalfor i li ofereix un toc torrat i de caramel a la fruita... barrejada amb salat m'hi agrada molt! Petonet guapa

      Elimina
  9. ¡Vaya bocata, Marina! Te recomiendo que pruebes freír la manzana en mantequilla. Se sale de la propuesta sana y sin fritos que haces, pero esta de muerte!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ok, tomo nota patricia! Gràcies per aquest consell. M'agraden molt, els consells!! Petonet

      Elimina
  10. Tant bo com es un entrepà de cansalada, però com ens hem de cuidar es molt millor el teu, plé de sabor, complert i sà, qui done més? El tinc que fer.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els podem combinar, oi? i així fem sa i bo.

      Elimina
  11. Això es un entrepà de luxe ! ....una combinació molt original .segur que està vonissim.
    Petons

    ResponElimina
  12. Tinc tots els ingredients a casa...em sembla que ja se que sopare!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  13. Carai quin entrepà!! ja li donaria una bona queixalada jaa....mmm...ha de ser deliciós!! ja me l'estic imaginant jajaj petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si t'agrada la barreja dolç - salat l'has de provar, Roser! petonet

      Elimina
  14. Aquest entrepà amb la poma te d’estar molt bo, però a aquestes hores es un pecat mirar-se’l amb la gana que portem !!!!! Ummm
    Petons

    ResponElimina
  15. Marina, quin entrepá, una combinació deliciosa

    ResponElimina
  16. Ha d'estar ben bo! A mi es que el pollastre o va molt acompanyat, com el teu entrepà, o...
    Petons.

    ResponElimina
  17. A mi m'ha robat el cor el toc d'olivada! Ha d'estar sensacional!! I, com molt bé dius, la poma amb el pollastre ha de quedar genial! Si el preparo a casa segur que els hi encanta! Una proposta genial!

    Petons!

    Eva

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí! L'olivada amb pollastre també em va sorprendre a mi pk no ho havia provat... i és boníssima, la combinació.

      Elimina
  18. Hoola!!! Jo tampoc coneixia el teu bloc! Ara ja et segueixo! M'ha agradat molt l'entrepà de pollastre i poma, el provaré!

    ResponElimina
  19. Que bona, la combinació, Marina! Mmmmmmm!!!!!!

    ResponElimina
  20. Els entrepans amb pollastre són una delicia, però el contrast de l'olivada amb la poma ha de quedar ben gustós. Això de passar la poma per la planxa m'ha deixat sorpresa, m'apunto la teva idea per provar-la un sopar d'aquets d'estiu jeje.
    Em penso que a la recepta del 15 tindrem moltes propostes eh! petons :)

    ResponElimina
  21. Ualassss, quina puta barbaritat sexy de bocata!! :DDD

    ResponElimina
  22. Marina me lo quedo sin pensarlo....ya tengo la cena.

    ResponElimina
  23. Es que plorooo!!! i jo amb un trist bocata de gall d´indi sense sal...

    ResponElimina
  24. Hola Marina guapa tu

    nena que maco, quines fotos, quasi et venen ganes de mossegar la pantalla, je,je

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  25. Un entrepà molt bo, l'olivada verda m'encanta. I amb la poma ha de quedar genial.
    Una abraçada

    ResponElimina
  26. Marina, com te cuides! Amb un entrepà així no cal res mes...
    Nani

    ResponElimina
  27. Els bocates de pollastre amb poma , m´encanten!! es una barreja molt encertada!!! petonets

    ResponElimina
  28. Ostres, quina delícia d'entrepà. M'encanten els entrepans que combinen salat i dolç. I aquesta combinació és de les guanyadores! Un entrepà de 10.
    Moltíssimes gràcies per participar!

    Petonets!

    ResponElimina
  29. Mmmm què bona la olivada verda!!!l'entrepà fa una pinta....nyaaaaam!!!

    Petonets!!!

    ResponElimina
  30. Quin entrepà tan exquisit... mmm olivada verda... no la he probado mai però ha d'estar bo!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Abril! Encantada de saludar-te i de compartir la recepta. Fins una altra!

      Elimina
  31. Por Dios, Marina, qué rico! Me encanta el toque de la manzana a la plancha. Buenísimo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cósima! Feia dies que no et veia per aquí! Un petonet

      Elimina
  32. Quina pintassa!!!! els entrepans de pit de pollastre m´encanten, però amb aquest acompanyament i així calentó... deliciós!!! petons.

    ResponElimina
  33. Mare meva com m'agrada!
    Quina barreja tan bona i tremenda pinta .... Em porto tunidea de posar poma, m'ha semblat d'allò més original
    petons

    ResponElimina
  34. Quina delícia..... i tant que el faré, ha d'estar boníssim!
    Excelent proposta, felicitats

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...