dilluns, 4 de febrer de 2013

Piruletes de pinya, xocolata, kikos i la seva infusió (recepta d'aprofitament)


Les postres que us proposo avui, per encetar aquest dilluns de ressaca dels premis Gaudí que van tenir lloc ahir diumenge, són aquestes pirueletes de pinya i xocolata amb arrebossat de kikos, que acompanyarem amb una infusió molt bona. El més interessant de tot plegat, a més del gust boníssim de les piruletes, és que és una recepta on S'APROFITA TOT!  I quan dic tot vull dir tot, perquè també traurem profit de les pells! Aquesta és una de les receptes que explico a les classes d'aprofitament que imparteixo arreu del Vallès i ,certament, té molt èxit. Som-hi?

Ingredients:
Pinya
Xocolata negra fondant
Kikos trinxats
Aigua embotellada
canyella (opcional)


D'entrada, tallarem el cap de la pinya i el reservarem, perquè el farem servir per la presentació final (PRIMER  APROFITAMENT!). Seguidament, trinxarem els kikos (a casa, i crec que a tot Sabadell, sempre n'hem dit xurruques, i se'm fa estrany, encara ara, dir-ne kikos però... perquè tothom ho entengui, passem-nos als kikos... he he). Després, tallem uns talls de pinya i en reservem les pells (SEGON APROFITAMENT!). Tallem els talls de la carn de la pinya en forma de triangle, i les enfilem amb un pal de fusta. Desfem la xocolata fondant al bany maria i hi suquem la punta de la pinya. Després, l'arrebossem amb els kikos. 


Mentrestant, haurem agafat les pells que ens sobren de la pinya, on encara hi tenim molta carn que és impossible de treure, perquè la pell ens ho fa difícil, i les posem a bullir amb aigua bona, amb una mica de sucre i una branca de canyella. Que bulli 20 minuts. Després, l'aboquem en un got per a consumir-la com a infusió calenta, o bé la deixem a la nevera per a consumir-la com a refresc. És boníssima, poveu de fer-la i us sorprendrà, i així aprofitarem les pells que habitualment acaben a les escombraries. 

Infusió de pells de pinya, canyella i sucre

Per a la presentació de les piruletes podem utilitzar el mateix cap de la pinya (TERCER APROFITAMENT!). Com ho fem? Doncs punyant els pals al voltant del cap, com si féssim una flor, i servirm la flor de pinya a taula, al centre, perquè tothom es pugui agafar la seva piruleta. I ja està! Fàcil, oi? 

Piruletes de pinya, xocolata i kikos /infusió de pells de pinya


Bon dilluns!









48 comentaris:

  1. Marina, una recepta d'aprofitament que no se m'hagués acudit mai!!! m'encanta la combinació de sabors, sobretot el cruixent dels kikos! petons

    ResponElimina
  2. Doncs sí que s'aprofita tot, sí... molt originals... petons!

    ResponElimina
  3. M'encanten les receptes d¡'aprofitament, i aquesta no deixa trosset de pinya sense aprofitar, je je je...
    I per cert, visca les xurruques!!! :)

    ResponElimina
  4. quina bona idea! quan he vist la foto no sabia que era, però després de veure post, ho trobo una combinació genial! i estic intrigada! quicos i xocolata?? ja tinc ganes de probar-ne el gust.

    ResponElimina
    Respostes
    1. He he... xocolata i kikos queden genials, promesa!

      Elimina
  5. No se quin del tres ingredients m'agrada mes!!!!!.
    Una combinació fantàstica...
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Ostres, què original Marina! Ara sí que passarem un bon dilluns. M'apunto la super recepta. Una abraçada! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Joel! A veure si t'hi animes, és divertit!

      Elimina
  7. ondia Marina!!! no sabia que donguessis classes de cuina!!! doncs a veure si t'animes i vens a La Seu a fer-ne alguna, que segur que vindré... :D
    m'ha encantat aquesta recepta i segur que la faré.
    Ptns
    Lourdes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí! A veure si em criden per la Seu. Les faig pel consorci de residus del Vallès, no sé si tan amunt arribaré... he he.

      Elimina
  8. Quina recepta més original, fàcil i "resultona"!!!!! M'encanta!!!

    ResponElimina
  9. Nena!! Quina idea tan bona!!!! I aprofitant tota la pinya! aquesta me la guardo que segur que ho provo! petons

    ResponElimina
  10. Buena idea combinar la fruta con el crujiente salado. Besos!

    Ana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, la xocolata amb els kikos és un vici... he he.

      Elimina
  11. Amb aquesta recepta s'aprofita tot!!! m'encanta!!! és molt original i el resultat segur que bo!! bona setmana1

    ResponElimina
  12. M'agrada i es molt original.
    Petóns

    ResponElimina
  13. Abans no m'agradava gens la pinya i ara m'encanta! Van bé les receptes d'aprofitament en aquests temps que corren.
    Petons.

    ResponElimina
  14. ole inspiracion y unas piruletas fantasticas y bien presentadas¡¡
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  15. pues sí que lo aprovechas bien Marina, las piruletas tienen que estar muy buenas y la infusión tengo curiosidad, nunca la he probado, feliz semana guapa, bsts

    ResponElimina
    Respostes
    1. La infusió queda molt aromàtica, ja ho veuràs! Petonets, Reme.

      Elimina
  16. Si que donen joc el kikos a la cuina! Amb xocolata és una combinació guanyadora, però tienen més cops amagats, nosaltres l'altre día el vem tastar amb una vinagreta i estava boníssim. Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  17. Por dios!!!, esto tiene que ser pecado y de los gordos, que pinta. ummm!. Besotes Acaramelada

    ResponElimina
  18. Molt bona recepta, amb una presentació molt divertida.

    ResponElimina
  19. Quin goig que fan aquestes piruletes!!!! aquesta combinació amb els kikos sobretot, han d´estar mooooolt bones. Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí, no en va quedar cap! ;-)) Petons i gràcies, Joaquina!

      Elimina
  20. Quina canya!!! Et deus quedar ben satisfet amb solament una. La presentació molt festivalera....Vaja com deus estar tu en aquest moment actual...;-D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Festivalera, festivalera... fa carnaval, no? ;-)) Petons!

      Elimina
  21. molt bona ideia!!! personalment m´encanta les combinacions, aquesta me l´apunto, tinc una parada al mercat i sempre animo a les meves clientes(amigues de cuina,je je) a tastar aquestes combinacions.....molt be que la cuina esta per gaudir-la
    gracies, a receptes amb vida tens unes grans seguidores de les teves receptes. Petons!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. oh!! Moltes gràcies, noies! Em fa molta il·lusió que digueu això... són vitamines per a seguir!! petons

      Elimina
  22. Uns aprofitaments de primera, aquesta beguda tinc que tastar-la-
    Els kikos amb xocolata m'agraden, els hi barrejat de vegades, però amb la pinya no i segur que dona un toc més refrescant. Tan ben presentat convida a agafar unes quantes piruletes.
    Petons.

    ResponElimina
  23. que divertidos! me encantan para una fiesta o simplemente para darnos un capricho de vez en cuando, tienen que estar para empezar a comer y no parar, bicos

    ResponElimina
  24. Quina idea mes bona Marina!!! bona de veritat, que bo ha de ser amb el cruixent!!! Petonets

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...