divendres, 25 d’abril del 2014

Turbot (o rèmol) al forn amb picada de verdures


El turbot, conegut també com a rèmol a les comarques de Girona, és un peix que, fa uns anys, no em mirava amb gaire interès. Potser és que hom s'acaba acostumant a cuinar només uns tipus de peixos i sempre tira cap als mateixos, quan va a la peixeteria. O potser és per costum familiar, ja que a casa som molt de mar, vivint a Palamós i tenint la llotja tan a prop i la barca, era fàcil menjar peix fresc i deliciós cada dia. Però ara que ja no visc a prop de mar, i que la terra vallesana m'ha atrapat ben atrapada, he de confessar que, a llotja, hi vaig ben poc. Més aviat comprem a la peixateria de prop de casa. I ja fa un temps que m'he acostumat a aquest peix de carn fina i carnosa, de poques espines, gelatinós i de gust exquisit. Precisament és aquesta gelatina la que, jo crec, que m'ha captivat, perquè no es queda mai eixerreït. L'altra dia el vaig cuinar per ma mare, que va venir a sopar a casa, com fa de tan en tan.

Avui us explico una recepta que ja he fet diverses vegades perquè és un plat que agrada molt a tothom qui l'ha tastat. I mira que no té massa secret, un peix amb verdures no seria allò de la recepta més original, però suposo que fer un "picadillo" de verdures fa que, en conjunt, el gust es transformi i la barreja de sabors es gaudeixi més intensament. Bé, som-hi:

Ingredients:
Pebrot verd
Pastanaga
Carbassó
Ceba
patata
turbot tallat a quarts (en creu)
farigola
vi blanc




Si voleu preparar aquesta recepta, us serà molt útil disposar d'una picadora (manual o automàtica) perquè el que hem d'aconseguir és tallar les verdures amb una mida molt i molt petita, i així anirem més depressa. Si no en tenim, doncs paciència, i anem picant. Comencem per la patata...


i trinxem també tota la resta de verdures: el pebrot, la ceba, el carbassó, la pastanaga. Un cop les tenim ben picades, agafarem una safata de forn i anirem fent capes. Comencem per la Patata. Un cop hem fet la capa, la salem i hi posem el carbassó a sobre, el salem i l'amanim amb una mica d'oli d'oliva. A sobre, hi disposem la pastanaga. 


A sobre la pastanaga, un cop salada i untada amb oli, hi disposem la ceba, i a sobre, el pebrot verd.


Encara fem una altra capa de verdures: cebes, pebrot, pastanaga, patata... així fins que tenim un gruix de verdrues d'uns dos dits d'altura. Aleshores, hi reguem l'últim raig d'oli, salem, i ho reguem amb mig got de vi blanc (procureu que aquest vi sigui bo, hi queda molt bé el chardonay) i ho introduïm al forn, a 180 ºC durant 25 mionuts. 


Passats aquests 25 minuts, traiem un moment la safata del forn, hi incorporem els talls de turbot i unes branques de farigola fresca, perquè aromatitzin el peix.


I tornem a posar-ho al forn durant 15 minuts més a 170 ºC. Aquest peix es cou prou depressa, no ens cal tenir-lo massa al forn. Si voleu, per mantenir-lo calent fins l'últim moment, podem apagar el forn i mantenir-lo a dintre fins que el servim, ja que és tan melós que no es resseca.


Ho servirem al plat, una peça per cadascú, i ho acompanyarem amb 2-3 cullerades de verdures picades i enrossides. Ho reguerem amb el mateix vi que hem fet servir per aromatitzar les verdures. Bon profit!














20 comentaris:

  1. que bo Marina! Al meu home li encanta el turbot així que no trigaré gens a posar-ho en pràctica! Una abraçada guapa!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. Me encanta esta combinacion,me la guardo Marina
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  3. me encanta la combinacion de ingredientes q has hecho. se ve deliciosa.

    ResponElimina
  4. Promete estar muy pero que muy rico!
    Besos

    ResponElimina
  5. Qué bo el turbot! És un peix ben gustós, i així amb les verduretes deu estar de conya. :) Petons!

    ResponElimina
  6. Un dels peixos més saborosos, amb aquestes verduretes i herbetes deu quedar d'allò més exquisit!!!
    Petonets

    ResponElimina
  7. Quina bona recepta, l'acompanyament genial! petons

    ResponElimina
  8. El turbot es un peix molt gustos i aquesta recepta bonissima.

    ResponElimina
  9. m'encanta aquest peix, tot i que mai el compro, només l'he tastat en restaurants!! és fantastic com l'has cuinat! petons

    ResponElimina
  10. Que bo ha de quedar... però quina feinada a picar les verdures ;-D

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. Es un peix molt gustòs, encara que no sempre es fàcil de trobar-lo.
    Ha de ser un encert fer-lo amb les verduretes tallades tan menudes.
    Petons.

    ResponElimina
  12. Ostres Marina avui has fet una recepta que m'encanta, soc una fanàtica del turbot i fet així ha de quedar boníssim.
    Un peto

    ResponElimina
  13. Es molt bo i la combinació amb les verduretes, fantàstica

    ResponElimina
  14. Uyyyyy la meva delicia !!!...que bo Marina...i amb verduretes....mira aquesta setmana els he tingut a la parada a molt bon preu i...no tu perdis..jajjaaa de Palamós...no podien ser millors, tinc el canell ben adolorit de netegarne tans....amb la teva recepte fare ben contentas a las mevas clientes , gracies !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Aquest peix i el picadillo que l'acompanya fan un pinta genial...Viure a Palamós, pel que fa al peix, és tot un privilegi, oerò sort en tenim els de terra endins de les grans peixateries arreu de Catalunya, que ens apropem, cada dia, a la costa! Petons!

    ResponElimina
  16. Ummm que delicia, con lo que me gusta el pescado, esta receta se ve riquísima con las verduritas.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  17. A mi també m'agrada molt el turbot, com tu, pel seu greix i la gelatina. Aquesta recepta em sembla una meravella, amb el sabor de les verduretes ha d'estar d'allò més deliciós. Normalment el faig amb patates fornera, però la pròxima vegada que faci turbot al forn provaré la teva proposta. Petons.

    ResponElimina
  18. No l'he provat mai el turbot! com dius... nosaltres a casa també som força de costums amb això del peix i sempre escollim els mateixos, haurem d'ampliar el repertori perquè aquest plat fa venir salivera!! un petó!!

    ResponElimina
  19. que rico!!!, tengo que probar….. besos

    ResponElimina
  20. El turbot é sun dels meus peixos preferits.
    I cuinat al fonr amb les verdures, ha de quedar ben gustós i melós.

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...